Høsten er her

 

Når solen skinner er høsten nesten den beste årstiden. Fargene, den klare, friske luften, tid for varmere klær, mørkere kvelder gir god samvittighet for inne kos, te, strikketøy og stearinlys.

Jeg elsker høstfargene som er rundt meg sånn tidlig på høsten på en fin dag.

Fortsatt er det blomster rundt oss og det er bare å nyte! Regndager kommer fort nok tilbake, og den neste årstiden – vinter – er jeg ikke like glad i. Isete og glatte veier Nei takk! Men det er lenge til 🙂

Hel*#%.. bybane!

NB! Dette er et klageinnlegg!!

Bybanen er (sikkert) en fin måte å komme seg fra A til B på når den er i rute og alt er som det skal. Selv om du ikke kommer deg rundt i hele Bergen, eller til alle bydeler så sies det at bybanen er et vellykket tilbud. Heldigvis har jeg gangavstand til jobben, så jeg slipper å ta stilling til bybanen. De gangene jeg har hatt behov for å ta den, så har det i de fleste tilfellene gått greit.

I dag har mannen i huset reist utenlands, og jeg tenkte at jeg kjører ham til bybanen i stede for at han tok bilen med seg. Jeg skulle på fjelltur med en turgjeng, og det lot seg fint kombinere med en svipptur for å “avlevere” mannen. Som sagt så gjort. Mannen kom seg til bybanen og jeg parkerte og var klar for fjelltur. Da ringte telefonen, og en lettere småstresset mann sa jeg måtte komme å hente ham og kjøre ham til flyplassen fordi bybanen sto pga strømmangel på den delen av sporet som gikk til flyplassen. Jeg var bare kommet meg ut av bilen, hadde sagt “Hei” til turgjengen, og så var det “hadet” med en gang. Jeg kom meg ned igjen til bybanestoppet, fikk kjørt mannen til flyplassen og knurret litt for meg selv. Ikke over mannen så klart, men over bybanen. (Flybussen går ikke forbi på denne veien hvor bybanen går lenger, så den var ikke alternativ. Taxi hadde tett lenger tid enn at jeg kom tilbake).

I stede for fjelltur ble det gulvvask her hjemme – så aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Men det er irriterende at det ble sånn, for været er fint og tørt i dag og turen med gjengen hadde jeg sett frem til. Men, men – det kommer flere muligheter.

Men om du spør meg om bybanen så vil jeg si at det sikkert er ok, men du må ha god tid.

Sånn, nå skal jeg ikke sutre mer 🙂 Ønsker deg en fin kveld.