Vi gikk og gikk og gikk…

Og hvor gikk vi? Joda vi begynte så greit å gå i Botanisk hage på Milde, og den Japanske hage. Mye fint å se der.

De har pusset opp og utvidet siden sist jeg var her. Flott inngangsparti og flotte stier.

Fortsatt var det rosa blomster på kirsebærtrærne (i byen er de nesten helt avblomstret nå)

Vi gikk ned til vannet en tur…

og videre til “fjellhagen”. Flotte blålilla blomster

Her fant jeg også lyseblå valmuer, ikke ofte jeg har sett det. Flotte!

Kongler som ikke er helt “modne” eller ferdige synes jeg også er utrolig flott.

Og disse lilla – stilige, både som lilla blomst og den “hårballen”.

Foran huset over her, som er Nye Lønningen lystgård, åpnet Arkimedes’ Labyrint i september i fjor. Og det var her min mor og jeg gikk inn. (i labyrinten, altså)

Utenfor labyrinten møtte vi en farmor med to barnebarn (på ca 5 og 7 år). Ungene løp inn og farmoren sa til oss at det ikke var vanskelig å finne veien ut igjen.

Vi gikk inn med friskt mot, rundt og rundt, og frem og tilbake. Vi fikk aldri tid til å lete etter utgangen, for plutselig kom de to smårollingene bort til oss og lurte på om vi fant veien ut… De kunne hjelpe sa de. Så da fulgte vi nesten løpende etter dem, for sånne små er raskere til beins enn to voksne damer. De (og vi) fant veien ut, og de to små var veldig fornøyde. Vi takket dem for hjelpen (selv om vi hadde funnet veien selv også).  De små snakket med farmoren om hva som ville skjedd om vi ikke hadde kommet ut. Farmoren sa at da måtte hun kommet tilbake med mat og hatt den på en fiskestang sånn at hun kunne heise maten inn til oss. De to små syntes nok det hørtes morsomt ut 🙂 Trærne i labyrinten er ca 160 cm høye nå, så jeg kunne lett se over. Det var likevel ikke lett å se hvor veiene gikk – men det var veldig gøy å gå der! Tror jeg må ta med meg mannen dit en gang også 🙂 Så kan vi ha konkurranse om hvem som kommer først ut. ( Vi får gjøre det en dag vi har god tid…sånn for sikkerhets skyld)

Værgudene var med oss…

For en fantastisk 17. mai vi hadde i går! Kan ikke huske sist vi hadde et sånt fantastisk vær, men det sies at det var i 1980. Sol og varmt og det ble målt 24,3 grader! Forrige rekordvarme 17 . mai var altså i 1980 med 23,7 grader. At det var litt for varmt for alle som gikk i bunad tenker vi ikke på. Ull er et vanlig materiale i bunader og festdrakter, så da får man bare kle på seg og late som det ikke er så varmt. Jeg var lenge i tvil om jeg skulle velge en sommerkjole i stede, men fant ut at festdrakt og 17. mai liksom hører hjemme. Så da fikk bli det sånn!

Jeg vet ikke hvordan det er der du bor, men her har “nesten alle” bunad eller festdrakt. Ja det bare føles sånn altså, men akkurat hvor mange som har vet jeg ikke. Over her er min datter og jeg når vi var i byen i går.

Her kommer et lite bildedryss fra 17. mai toget i Bergen. Vi har to tog som går motsatt vei av hverandre. Flaggtoget og Hovedprosesjonen. I flaggtoget går skoler, buekorps og russen (og sikkert noen flere). I hovedprosesjonen har vi mange varierte innslag, veteraner, Norges Statsminister som er fra Bergen :-), fargerike innslag og morsomme innslag.

Erna Solberg gratulerer det norske folk med dagen!

Brannvesenet stilte med ulike årganger av brannbiler.

Tyslandsbrigaden

Tannlegestudentene hadde med både Karius, Baktus og Tannfeen.

Teksten her er: “Hva ville McGyver gjort?”

Denne bilen har både Kong Olav og Kong Haralds monogram på døren.

Imponerende ungdom på et hjul. Ja hva skal man med to hjul når det er mye morsommere å kjøre på bare det ene?

Sykkelambulansen …som det ble bruk for litt lenger nede i gaten.

Sykehusklovnene som gjør en helt fantastisk jobb! (selv når de dytter sykebilene foran seg). “Verdens beste reseptfrie medisin – helt uten bivirkninger!”

Etter toget i byen var det lunsj hos min mamma. Hun har hatt 17. mai lunsj for barn, barnebarn og etterhvert også oldebarn så lenge jeg kan huske. Tusen takk for flott oppdekning, mamma <3

Kvelden ble avsluttet med grilling hos min yngste datter, og 17. mai pavlova til dessert!

En helt fantastisk dag!

Endelig turte jeg ta sjansen…

I kveld kom endelig sommerblomstene på plass i altankassene. Det var is på bilvinduene så sent som på mandag, så jeg var litt skeptisk til om de ble plantet ut før 17. mai. Men nå er det plutselig varme i luften og det ser ut til å bli bra en stund fremover.

Dermed var det bare å brette opp ermene og finne frem lecakuler og jord. Og så kom blomstene endelig på plass.

Det ble “bestemorblomster” i år også for jeg er utrolig glad i Pellargonia i ulike varianter. Jeg vet ikke hvorfor jeg sier bestemorblomst, for min bestemor hadde ikke sånne som jeg kan huske. Men jeg vet at mange forbinder dem med bestemors vinduskarm.

Det er nesten like vanskelig vært år og bestemme hvilken farge jeg skal ha, men i år gikk jeg for flere rosa farger. (Og så ville jeg ha bare en type blomst  kassene). Så får vi se om de vokser og vil trives. Jeg får vanne og go’snakke litt med dem, så holder de seg nok fine i år også.

Jeg har liksom sluttet med å plante 17. mai fargete blomster (blå Lobelia, hvite margeritter og røde Petunia eller annet) Blomstene skal jo pynte opp hele sommeren ikke bare rundt 17. mai.

Jeg tror kanskje at min forkjærlighet for pellargonia kommer etter utallige bilturer i Europa, og da spesielt i Alpene. Nesten alle “Tyrollerhusene” har disse utenfor vinduene sine. Og de er utrolig frodige og fine. Det er litt annet klima i Østerrike/ Italia enn det er her i Bergen – Vestlandets hovedstad, mer kjent for alt regnet kanskje?

Har noen flere krukker som også trenger noen blomster, men det får bli etter 17. mai. Ønsker alle en fin feiring på fredag uansett hvordan du feirer dagen. Om du koser deg hjemme, drar til byen for å se på toget, eller kanskje du skal gå i tog, uansett – kos deg!

 

Kong Vinter kom på besøk…

…men heldigvis var “tante Tø” raskt på pletten og fikk feid bort rester av vinter og snø.

Det stakkars epletreet som holder på å få blomster fikk litt sjokk – akkurat som meg da jeg våknet i morges. Snø hører vinteren til og er absolutt ikke forventet i mai.

Dette er andre eller tredje gang dette treet får blomster, så jeg er spent på om det noen gang vil bli til frukt… Treet startet som eplesteiner i en blomsterpotte for ca 25 år siden… Ungene hadde planer om å plante epletrær… Og trær ble det, men det har vært dårlig med stell – bare vanning. Burde kanskje beskjært det og podet det for å få frukt… Vi får gi det en mulighet i år også til å bevise at det har livets rett.

Ønsker deg en riktig god helg, og håper du har mer vår enn det er her 🙂