“Overbefuglet”

Aldri hørt ordet sier du? Det har ikke jeg heller. Og ikke har jeg sett det skrevet noe sted heller. Ikke før i går. Da var vi i byen og brukte opp en julegave. Vi fikk billetter til Sven Nordin sitt show, “Bestefar”. Det var kjekt, og før showet var vi ute og spiste en bedre middag. Det var på vei til den koselige italienske restauranten jeg oppdaget denne “herligheten”. Måtte bare ta bilde sånn at du kunne få se…

Overbefuglet fuglekasse! Herlig, ikke sant?

Ønsker deg en fin uke!

Årets første…

Hestehov – så klart. Det er hverdagslykke som i alle fall får meg i godt humør! På vei til jobben i dag så gikk jeg igjen (etter  ha kjørt bil en uke og vært syk og hjemme i begynnelsen av denne uken). I fjor tror jeg at jeg fant hestehov på samme sted tidligere i februar, men i år lå det snø her i forrige uke. Nå er den smeltet, og når man går kan man liksom se litt ekstra ned i grøftekantene. Og i dag var det altså bare så vidt at jeg oppdaget den.

Mellom gammelt gress og med frost omkring seg sto den der – knapt synlig. Men jeg så den 🙂 Bildene mine er ikke helt tydelig, jeg klarte nok ikke å holde mobilen helt i ro når jeg skulle forevige den. Tror det var et lykkefyrverkeri inni meg av glede bare over å se den

Når jeg gikk hjem fra jobben var det begynt å regne, men blomsten hadde åpnet seg litt mer og frosten var borte.

Har du sett hestehov i år? Gul og fin og verdens mest fantastiske vårtegn. Litt mer vinter, men våren er ikke så langt unna.

Nytt strikkeprosjekt

Av og til er jeg litt for impulsiv! Som forrige uke når jeg så bilde av en fin genser og fant ut at den ville jeg strikke. Garn og oppskrift ble bestilt og under en uke senere ankom garnpakken her hos meg.

Jeg bestilte garn fra Strikkemekka.no (ikke reklame, bare en opplysning)

Etter at jeg hadde bestilt ble jeg litt i stuss om fargevalget. Hovedfargen er perlegrå  nederst og grå øverst, med litt mønster i gammelrosa og pudderrosa midt på genseren. Lenge siden jeg har brukt noe i de  rosafargene….men satser på at det er gråtonene er de dominerende.

 

 

Jeg burde nok ha lest oppskriften først, men det får man jo ikke når man bestiller på nett… Det skal være over 50 doble minifletter rundt hele bolen (“magen” på genseren). Snakk om å finne mønster som tar tid. Men – så er det jo det som er gøy med strikking – å få litt utfordringer – selv om jeg bruker mønster. Dette er altså en genser det kommer til å ta lang tid å strikke, men som min kloke mor sier: “du kan jo bruke den neste vinter!” Og det er helt sant. Til da skal jeg nok bli ferdig.

Nyt helgen der du er – med eller uten strikketøy 🙂

Til kamp!

Her skal det kjempes! Jeg går til kamp mot de “baseluskene” som tror at de får invadere halsen min. De har ikke bedt om lov, og de hadde ikke fått det om de hadde spurt heller! På jobben i dag kjente og hørte jeg at stemmen  min begynte å endre seg, jeg ble litt tettere i brystet og litt hoste kom snikende. Dette passer meg ikke, så når jeg kom hjem dro jeg rett på butikken. (eller etter middag da). Måtte handle litt “halsvondt-våpen”.

Masse ingefær, sitron, lime og et grønt eple. Honning har jeg i huset fra før av.

Ingefær og eple ble skrelt og delt. Blender har jeg ikke så da brukte jeg stavmikser som gjør samme nytten – håper jeg.

Etterpå presset jeg saften av sitron og lime. Væsken ble klemt ut av “ingefær-og-eple-grøten”, helt gjennom en sikt, og så tilsatt vann og sitronsaft…og litt honning.

Jeg fikk litt mer “ingefær-shot” enn jeg hadde planlagt, så her måtte to flasker frem. Tror neppe jeg klarer å drikke opp alt før det går ut på dato, men jeg gjør et forsøk. Her skal den påbegynnende “halsondten” få motstand. 

På jobben har nesten alle de ansatte vært syke etter jul, så vikarer er det flere av om dagen. Jeg var nede for telling for et år siden i over en uke med influensa. Dermed har jeg brukt opp sykdomskvoten min for mange år, mener jeg.

Noen andre som har gode råd for hvordan man holder seg frisk og unngår at halsen blir verre? (Ps konjakk drikker jeg ikke!)

Solfylt søndag

Tenk det, sol, snø og blå himmel. Detter er ikke hverdagskost i Bergen, selv om vi har hatt mange fine dager i det siste. På søndag tok vi turen til Hordnesskogen. Et turområde bare en liten biltur unna, og området er godt besøkt uansett årstid! Her har myndighetene hatt ønske om å bygge ny godsterminal, men det er det satt en stopper for og folk har virkelig stått på for å redde skogen. Og foreløpig har de klart det!

Det er mye veiarbeid rundt her nå, og massene som blir tatt ut fra tunnelene havner her – kanskje det blir Bergens 8 fjell?

Det var fine forhold for en spasertur, selv om jeg måtte finne frem broddene pga is en del av veien. Bedre å kunne føle seg trygg og ikke snegle seg forsiktig avgårde som en 100-åring. Jeg følte meg som en før broddene kom på…

Sol, snø og blå himmel. Det var utrolig deilig og runden vi gikk er ca 8 km. Helt ok en søndag formiddag.

Jeg gikk å så etter istapper, og heldige meg – jeg fant et område hvor istappene vokste frem.

Ikke langt unna parkeringsplassen er denne “treningsleiren” satt opp. Det fristet ikke å trene styrke her i 4 kuldegrader, men sikkert en fin mulighet for de som ønsker.

I morgen melder de knallsol og 2 varmegrader. Den dagen skal nytes, og det blir nok fint å være ute på dagen med ungene da. Tenk å ha en jobb hvor man kan være ute når solen skinner 🙂