Tenk – januar er snart over…

Hvor har det blitt av årets første måned? Jeg føler at jeg nettopp ryddet bort julen (men det er 3,5 uker siden), og i morgen skriver vi februar. Tiden flyr når man har det gøy! For gøy har jeg det. Jeg trives på jobben, været i januar skal jeg ikke klage på (husk at Bergensere har gullfiskhukommelse når det gjelder dårlig vær. Noen tørre dager og vi er happy), jeg trives med familien min og har egentlig ingenting å klage på. Våren har jeg bestemt meg for å ikke begynne å lengte etter enda, for ellers blir ventetiden for lang.

Jeg går til og fra jobb, og nå er veiene helt upåklagelig. Litt snø gjennom et boligfelt…

Ellers er det stort sett bare fortau og gangveier. Noen steder er det til og med TØRR asfalt. Så lite skal til for å glede meg på en vanlig torsdag 🙂

Og på en snøflekk hvor ingen har gått kan jeg kose meg med å lage spor i snøen. Sånn er det å jobbe i barnehage, man tar de små gledene med seg hjem 🙂

Hadde dette vært noe?

Tenk å ha varmekabler i oppkjørselen… Slippe å måke, slippe at bakken blir glatt, tørr asfalt…og sikkert en stor strømregning.

Dette er ikke hjemme hos meg, men jeg gikk forbi her i helgen. En bratt bakke opp til huset så jeg skjønner godt hvorfor.  Jeg får nok bare finne frem broddene mine om eller når det blir glatt igjen. Og heldigvis har vi en god brøyteavtale sånn at snøen blir måkt og veien saltet – så akkurat her går jeg ganske trygt. Deilig å slippe å måke veien selv, og det lille vi har foran inngangen er det heldigvis som regel mannen som tar seg av 🙂 Skjønt i dag tok jeg det fordi jeg kom først hjem fra jobb. Det har nemlig snødd her i dag også. Nå snakker vi vinter når snøen varer i flere dager 🙂

Sokker, ullsokker, labber, strikkesokker…

Kjært barn har mange navn. Og hva du kaller disse strikkesokkene man har for å holde beina varm spiller i grunnen ikke så stor rolle. Når jeg var liten sa jeg “labber”, men i dag sier jeg ullsokker eller strikkesokker. Uansett hva jeg sier så er det det å lage dem som er gøy. Det å se at sokken vokser jo lenger ut på kvelden det blir… Og så må jeg bare strikke en runde til før jeg legger det bort. Ha ha, en runde blir fort mange, og så blir det litt for lite nattesøvn den natten også.

4 par sokker på en drøy uke, jeg er fornøyd med det. Kan jo ikke bare strikke heller. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilke farge jeg skulle strikke sokkene i, og dermed måtte jeg kjøpe flere nøster. Som du skjønner så går det ikke så bra med den “restegarn-slankingen” jeg liksom skulle begynne på i fjor. Jeg gjorde nemlig det samme i år som for nesten nøyaktig et år siden her. Og nå er det sånn at jeg ikke har nok garn igjen i hvert nøste til å strikke et par sokker til i damestr… Så da må jeg A- kjøpe et nøste til i hver farge  B– strikke inn en hæl eller tå i en ensfarget annen farge C– strikke sokker i mindre størrelser. I disse dager hvor man skal være så bærekraftig og drive med gjenbruk så må jeg kanskje gå for alternativ B eller C. Og blir det “småsokker” så får jeg ta dem med på jobben og ha dem som reservesokker der. 

Enda et par er ferdig, så nå i kveld tror jeg at jeg skal finne frem et helt annet garn bare for å få litt variasjon i strikkingen. Må liksom bare ha noe å gjøre på mens jeg ser tv. Strikking og The Voice – helt supert 🙂

Lyden av fuglesang…

Jeg våknet opp til en nydelig vinterdag til Bergen å være. I går kveld begynte det nemlig  snø sånne ordentlige snøfiller. Tror det er kommet ca 15 cm – og det er bra for å være her jeg bor! Jeg måtte selvsagt ut en tur og var veldig spent på hvor fremkommelig veiene var. Jeg ble positivt overrasket, så TUSEN TAKK til alle dere som har brukt natten til å brøyte mens jeg lå og sov. Veiene var bare, og fortau og gangveier likeså. Dermed gikk det helt fint å gå seg en runde.

Gradestokken viser +1 grad, så håpet mitt om å finne istapper var nesten borte helt til dette dukket opp…

Nederst på et sikringsgjerde i en fjellskråning så jeg disse her. De driver å smelter, men likefullt så er de istapper akkurat her.

Noen istapper hang også rett i  fra mosen. Sånne små ting kan gi stor glede hos meg.

Litt morsomt at snøen henger under rekkverket…så det er nok ikke lenge før den faller av.

Som du ser har snøen pakket inn små kvister også. Her er det bare å nyte så lenge det varer 🙂

Jeg kunne selvsagt ikke bare gå på gangveier, så på returen av turen min gikk jeg gjennom en liten skog. det var her jeg hørte fuglesang. Jeg måtte stoppe opp og bare lytte…Jeg synes helt tydelig at fuglene sang at våren er på vei… Jeg velger likevel å nyte vinteren i mange uker til enda, så kan jeg heller glede meg over våren sånn ved påsketider eller deromkring.

Bekken klukker og fuglene synger! Lyden er faktisk like fin som den er på en vakker vårdag. Bak lyden av fuglesang var det derimot lyden av brøytebiler som hørtes, men den lyden lukket jeg ørene for å fokuserte på fuglene. Noe bilde av de små sangfuglene ble det ikke i dag, for de satt godt inne mellom grenene når jeg så opp. 

Nyt vinteren der du er, det gjør nemlig jeg 🙂

 

I min egen verden

Det er akkurat sånn det føles her på bloggen nå. Akkurat som om jeg er helt alene i verden, for jeg ser at alle dem jeg har fulgt her inne har flyttet, og så jeg alene igjen. Lysten til å fortsette her har liksom forsvunnet, for det jeg skriver skal om noen uer slettes likevel…så hva er da vitsen? Egentlig vil jeg bare starte opp en ny blogg – men helst med samme navn med en gang, men det tar tid å få beskjed om hva som skjer. 1800 har søkt om å bli flyttet eller starte på nytt, og da skjønner jo til og med jeg at det tar tid å behandle alle søknadene.

Så enn så lenge så er det strikkepinnene og ikke tastaturet som går varmt her hjemme om kveldene. det har blitt noe par med sokker og luer den siste måneden for å si det sånn. 

Nye votter til å ha på jobben har det også blitt. Ønsker deg en fin dag og takk for at du stakk innom meg 🙂