God Jul, Blogg.no eller Kjære Julenisse…

Ja jeg kan vel ønske Blogg.no en god jul? Mest fordi jeg er frustrert, men også fordi dette er siste jul jeg blogger her. Nå skal bloggen min legges ned fra april 2019. Hvorfor? Nei det vet jeg ikke. Jeg har vel ikke nok lesere eller sidevisninger da? Kanskje “småbloggere” ikke er viktig nok for Blogg.no? Og hvem skal egentlig få bestemme hvem som skal få blogge? Det burde være nok at en blogger gleder noen lesere, hvor mange er uviktig for meg så lenge noen finner glede i å lese det som blir skrevet. For Norge er et rikt land, med plass til mangfold, eller? Vi burde ha plass til alle som vil blogge, kjente og ukjente, de som vil tjene penger og dem som bare vil glede noen i hverdagen. Det finnes blogger for alle uansett hvilke interesser man har.  

De har jo ikke sagt noe om hvorfor det er mange som ikke får være med over på den nye bloggplatformen. Og DET kunne det jo vært greit å få en forklaring på. Nå må alle vi som ikke allerede er flyttet over søke om å få lov å bli med videre. Det har jeg selvsagt gjort, men har ikke hørt noe enda. De har nok juleferie de som styrer med dette også.

En glad snømann som står på hodet får være med her, for hvilket bilde skal jeg ellers velge? Julekortbilder kan jo være så mange.

Jeg begynte å blogge under navnet “frustrertfrueihouston” i 2013 når jeg flyttet til nettopp – Houston – Texas. Det var en fin måte for meg å dele hverdagen min på den andre siden av  dammen, 7 timer i tid etter norsk tid, med familie og venner her hjemme. Jeg blogget ikke for å få mange lesere eller å bli superpopulær. Noen inntektskilde skulle det heller ikke være – bare en hyggelig hilsen til alle dem jeg ikke så daglig eller ukentlig den gangen. Og jeg fikk tilbakemeldinger fra dem hjemme om at dette satte de pris på. 

Jeg hadde ikke tenkt at også helt fremmede mennesker ville lese og ha interesse av bloggen min, men det var jo veldig hyggelig da når det skjedde. Jeg fikk gode bloggvenner som jeg følte jeg ble godt “kjent” med. Det var en koselig “bivirkning” som jeg ikke hadde tenkt på på forhånd. 
Etter å ha kommet hjem igjen fra et år i Texas ville jeg fortsette å holde kontakten med alle disse hyggelige bloggvennene, og dermed måtte jeg lage en ny blogg – for frustrert frue i Houston var jeg jo ikke lenger. Dermed ble “Margarites” født på sensommeren 2014. Jeg har vært så heldig at jeg har blitt kjent med mange av bloggvennene også i det virkelige liv, og har møtt flere av dem mange ganger. Det er koselig, og vennskap jeg setter pris på!

Denne høsten har det vært lite blogging, av grunner som ikke behøver å bli brettet ut på bloggen. Den siste tiden har jeg bare “satt på gjerdet” og ventet på hva som ville skje med bloggen. Jeg har sett at en etter en av bloggvennene har blitt flyttet, og jeg trodde at vi alle skulle over på sikt. Så feil kan man ta, men jeg har søkt om å få bli med over, og kan bare krysse fingrene for at jeg får det. 

Så kjære JULENISSE: i år ønsker jeg å få flyttet bloggen min over til “bloggblokken” hvor mine venner er flyttet inn. Er dette for mye å be om?

Et snev av julestemning

I helgen dro jeg med min mor og søster til byen for å oppleve årets julemarked. Dette er andre året at det er julemarked nå, så jeg tror jeg vil kalle det en ny tradisjon…

Vi gikk forbi “Smålungeren” på vei til julemarkedet, og her svømte det 14 svaner. Det var flott å se dem i forgrunnen til julemarkedet.

Det er utrolig stemningsfullt med alle lysene selv om det ikke er snø. Oppholdsvær er helt i orden 🙂

Her kunne man kjøpe ALT fra hatter og luer, mat, kaker, gaver eller bare noe å spise der og da.

Det var mye folk her på lørdag, så det var ikke lett å ta bilder uten for mange folk som kom i veien.

Rundt i byen er det også julelys – her er det musikkpaviljongen som er pyntet fint.

Inne i kjøpesenteret Galleriet hadde de fått ny julepynt i taket (jeg har ikke sett denne før i alle fall), og denne ble jeg helt betatt av. Den syntes jeg var lekker og julestemningen blomstret hos meg.

De melder oppholdsvær her i byen i mange dager fremover – nesten for godt til å være sant nå i førjulstiden. Jeg synes det er deilig å kunne gå til jobb uten paraply, men derimot har jeg måttet finne frem brodden. Vi hadde glassert asfalt her i går pga underkjølt regn søndag kveld, og så glatt som det var da er det lenge siden det har vært. Da kom skikkelige brodder godt med! Så gammel er nemlig jeg blitt 🙂