I Prøysenland…

Nå er vi i Prøysenland, dvs i Ringsaker kommune. Vi har – eller dvs jeg har vært med å – mimret litt og gått på gamle «tomter». Mannen min er født her, så derfor mimring. Vi syklet oppover stien ved siden av elva…

Jeg har vært med og gått her når barna var små, og min mann tilbrakte sommerferiene her når han var liten.

Målet var fossen, og den fant vi

Det er sol, blå himmel og ca 18 grader – men det blåser godt. På vei oppover stien gikk det helt greit. På vei ned igjen hadde både et stort skilt og et tre blåst over stien. Heldigvis fikk vi løftet syklene over, for jeg klarte ikke å flytte på det veltede treet.

Nedenfor den stengte stien så vi bare idyll..,

På vei tilbake til campingen ville jeg innom Prøysenhuset – når vi først var på disse kanter. Men i dag er det onsdag og da er det stengt!

Dermed får det bli med et bilde av huset fra utsiden. Men jeg fikk nå sett huset, og statuen av Alf, så jeg er fornøyd likevel. Tror vi startet på turen vestover igjen i morgen. Skjønt alt regnet som har vært der nå frister ikke å reise tilbake til…

Høstferie

Årets høstferie er i gang – litt før skolene her tar ferie. Men det er like fullt ferie og vi har dratt av gårde med bobilen for å finne litt oppholdsvær. Det har regnet ganske mye i Bergen siden august.

Vi har ingen mål for turen, og vi fant ut at det var veldig mange år siden vi kjørte Aurland -Hol for å komme østover. Her ble det stopp for å nyte utsikten mot Aurland.

Fargene i fjellet nå er fantastisk, men pga regn stoppet vi ikke – så bildene ble tatt gjennom bilvinduet i fart ….

På fjelltoppene har det kommet nysnø…. vi har vinterdekk, men jeg vil helst ikke ha snø på denne turen.

Vi stoppet på Gol camping og her flyter elva rolig nedover. Høstfargene kommer her også, samtidig som det fortsatt vokser «sommerblomster»

Fortsatt sommerblomster altså. I morgen går turen videre. Planene er ikke helt klare enda, men kanskje blir det et besøk i Halden og festningen der… Det kunne vært gøy…tror jeg.

Ønsker deg en fin uke- jeg skal nyte min.

Endelig fant jeg riktig garn…

På Voss gikk jeg tilfeldigvis forbi en kurv med sånt sokkegarn som jeg har lett etter.. Det ser ut til å være produsert i Tyskland, men det har Arne & Carlos sin signatur på… Spenningen var stor når jeg begynte å strikke.

Her blir det striper og litt mønster UTEN å skifte farge, for garnet er farget i ulik sjatteringer i løpet av ett garnnøste. Så langt går det greit, men hvordan vil sokk nr to bli?

Det starter veldig bra, det må jeg si. Helt likt mønster som den første sokken.

Jeg er imponert! Ikke av meg selv altså, men av garnet! Begge sokkene ble helt identiske! Akkurat sånn som jeg hadde ønsket meg 🙂

Dette garnet kommer jeg nok til å se etter igjen, og jeg regner med at jeg ikke må helt til Voss for å kunne kjøpe mer garn. Veldig lettvint å strikke mønster når man kun trenger en tråd – og dermed bare må feste tråden i tåen og på toppen.

Hva skal jeg strikke nå da? Skal til Lillestrøm til helgen på bobil- og caravanmesse. Da regner jeg med at det blir litt strikketid i bilen på veien hjem igjen. Bort skal jeg fly mens mannen kjører. Jeg kan ikke ta fri fra jobben så da må det bli sånn den ene veien. 

Kos deg med septemberdagene. Her hos oss regner det veldig om dagen, og i dag har det også haglet. Ingen tvil om at det er høsten som er på plass.

Et par til stor, og et par til liten…

For litt siden sa jeg at jeg strikket sokker til “guttungen”. Han ønsket seg røde sokker, og da var det klart at jeg som mamma fikser det til ham. Nå har de vært ferdig en stund, men er ikke overlevert enda.

Siden disse er til en gutt måtte jeg finne et herremønster, og disse likte jeg. Helt enkle. Jeg har også strikket et par små sokker som skal til en liten gutt i England. Han er under året enda, så litt store er de nok ennå.

Litt størrelsesforskjell… 🙂 ca 1 år og sko str 44 på de røde.

Nå er det sokker til meg selv som er på pinnene, og så jeg som nesten ikke bruker sånne ullsokker…bare sånne tynne ullsokker om vinteren. Men det er gøy å strikke 🙂

Fra kinodate til regnbyger…

Ja egentlig heter det vel kino”deit”, for det er så mange engelske ord som har fått en litt dårlig skrivemåte på norsk (synes jeg). Men det jeg ville si er at jeg har vært på kino. Faktisk for andre gang etter ferien. Før disse to gangene husker jeg ikke når jeg var på kino sist… 

Filmen vi så var “Mission: Impossible – Fallout”. Den har gått så lenge at nå gikk den i en veldig liten kinosal, men for meg var det helt greit. Jeg likte filmen, selv om Preikestolen var plassert i Kashmir… Tror nesten jeg må få meg en tur til Preikestolen selv også, og se den selv. Men så var det dette med høydeskrekken da….

Før filmen gikk vi innom Starbucks’ for litt lunsj

Ikke ofte jeg er her, men det var god mat og god drikke i koppen.

Ute begynner det å bli litt høstfarger på trærne, og enda mer høst ble det nå i kveld…

Mens jeg laget taco til middag (tror ikke vi har hatt det siden ungene flyttet ut…) så begynte det å blåse kraftig…før det begynte å lyne og tordne…

Bildet over og bildet under er tatt med tre minutters mellomrom. Før og etter at en kraftig regnbyge fant det for godt å slippe løs litt regndråper akkurat her. 

Tempmåleren sier at det er “Godværsbyger” men det tror jeg ikke noe på! Håper morgendagen har litt bedre vær å by på 🙂

Håper du har hatt en finfin lørdag 🙂

Smiley

I sommer laget jeg noen nye sitteunderlag. Det er fort gjort å hekle, så det går unna på et par timer eller mindre. Heklekrok nr 9 og dobbelt garn.

50 cm i diameter før toving. Det gikk med 6 nøster av Cortina Soft som egner seg til toving.

Jeg tovet det først på 40 grader, finvask. Jeg synes ikke det krympet og tovet nok, så da ble det en ny runde i vaskemaskinen på 60 grader. Det gjorde susen.

Det har blitt noen ulike sitteunderlag. De to over her fikk min datter og svigersønn når de skulle på tur til Prekestolen i juni.

Her er noen flere jeg har laget også.

Tilslutt måtte jeg spe på med de to øverste her (på bildet under) til sommerferien. De som sulle bruke dem måtte jo få “sine” farger og dermed måtte heklekroken frem for å lage nye. Det er fort gjort og veldig gøy! Tilslutt lager jeg ansiktene og da er det litt sånn tenking om hvordan smiely’ene skal se ut, uten at de blir alt for vanskelig å lage. Jeg spurte også de nye eierne om hvilke smielys som var ønsket på, så da ble det disse.

Akkurat nå er det sokker (igjen) som er på strikkepinnene. Dem skal jeg vise en annen dag. Litt mer strikking først, og så sy fast alle tråder…det er den kjedelige biten. 
Ønsker deg en fin onsdag!

Batteriene lades…

Helger er utrolig herlige. Man kan slappe av og gjøre absolutt ingenting, eller man kan dra på helgetur og få litt stueforandring. Skjønt denne helgen burde jeg kanskje vært hjemme for etter jobb denne uken har jeg vært ute på noe hver kveld. Dermed ville det jo vært en forandring å sitte hjemme i egen stue….

Vi dro til Voss igjen etter jobben i går. Bestilte plass på campingen i forkant for ikke å kjøre bomtur.

I dag syklet vi rundt Vangsvatnet. Det er en sykkeltur vi har villet sykle lenge. Ca 22-23 km så det er en grei lengde på turen.

Det hang tåke langt ned mot vannet når vi sto opp…

Men heldigvis forsvant den etterhvert. Vi fikk litt sol og gradestokken viste 18 grader..,

Ved Bulken og enden av Vangsvatnet må vi over en bro for å sykle tilbake til Voss igjen.

Herfra renner vannet videre som en elv…

Jeg skjønte fort at vi syklet langt på landet. Vi så både hester, kuet, sauer og disse grisene over. Tror det er første gang jeg har sett en «ullgris». Det ser jo ut som om de har pels, eller?

En annen ting vi syklet forbi var disse blyantene. Om vossingene har skrivevansker så skjønner jeg godt hvorfor … ikke lett å få frem skjønnskrift på papir ned disse -hi hi.

Nå sitter vi ute og nyter helgen. Det blåser og jeg har istapper i fingrene (det føles sånn), men ellers er det varmt og godt. Stolputer med innlagt varme (som i bilsetene) var en investering for mange år siden jeg er veldig glad for at vi tok.

God helg!