Vann, vann, vann…

Ikke regnet det i helgen (ikke så mye på lørdag eller søndag i hvert fall), men likevel var  det vann jeg tok mest bilder av i. 
Vi dro til Kinsarvik rett etter jobben på fredag. Der møtte vi 10 andre som vi skulle tilbringe helgen sammen med. Koselig helg altså. Vi var i Kinsarvik i april også, det kan du lese om her. Den gangen gikk vi opp til foss nr to, men nå ville vi se alle de fire fossene. Og det klarte vi. Jeg var jo spent på hvordan knærne mine ville like en tur på ca 6 timer, men det gikk bra! Tok med staver og så hadde jeg kjøpt en støttekne-sak som jeg tok på når vi skulle begynne å gå ned igjen. Og det virket!

Dette er Tveitafossen som ligger ca 180 moh.

Nyastølsfossen ligger på ca 400 moh

Her er det Nykkjesøyfossen på ca 600 moh som viser seg

Den fjerde fossen er Søtefossen og den er ca 800 moh.

Når det står meter over havet…er det da der hvor fossen renner utfor eller er det fossen “lander” som er målt til moh? Noen som vet? 

Vi gikk ikke lenger enn hit til 4. fossen, men hadde vi gått opp på toppen så hadde vi kommet til starten av Hardangervidda… Jeg var mer enn fornøyd med å komme hit, for jeg skal innrømme at jeg var veldig spent på hvordan det ville gå med knærne mine på nedturen… Jeg ble positivt overrasket, og tenker kanskje at det at jeg brukte staver hadde litt og si. Det betyr også at jeg tør prøve meg på flere turer 🙂

Litt flere bilder fra turen. Været varierte en del fra sol til grått men kun et par regndråper. (Så få at det ikke regnes som regn)

Mellom fossene fløt elven rolig nedover…

..og frådet voldsomt andre steder…

En fornøyd frue som nådde mer enn målet denne dagen!  Tror jeg må klippe håret snart forresten, for det er helt ute av frisyre ser jeg nå 🙂

Langt der nede ser vi Hardangerfjorden…

Fikk litt høstfølelse enkelte steder, og selv om vi har hatt veldig mye regn (nesten hver dag) i august, så håper jeg fortsatt på en fin seinsommer…Evig optimist jeg nemlig!

Hva dette er vet jeg ikke. Tror vi kalte dem “trollbær” når jeg var liten. De er litt større enn tyttebær…

Vi gikk veien opp til mellom 2. og 3. foss. Vi kunne valgt å gå “rørgaten” opp fra kraftverket og 1. foss, men det er en del brattere. De vi reiste sammen med gikk denne veien. Grusveien er til tider utrolig bratt selv om det ikke ser helt sånn ut her…og jeg tenkte at å gå veien var litt mer “kne-vennlig” for meg.

Tilbake i Kinsarvik igjen møtte vi på en flokk med troll…

Og fra Kinsarvik camping kunne vi nyte sol og mer flott utsikt når vi kom ned igjen. (Men fy søren…jeg merket at det å reise seg igjen etterpå ikke var helt som vanlig… Det gikk heldigvis fort over).

Den kommende helgen venter en ny tur, men da tror jeg det blir litt mer sykling 🙂 Nyt resten av uken.

På tide med nye sko…

I forrige uke hadde jeg bursdag og var heldig å få litt penger blant gavene. Jeg har lenge sett etter svarte joggesko – til å gå med, ikke jogge. Og nå i helgen fant jeg et par som jeg likte godt. Jeg var i en butikk som jeg ikke tenker på som en “butikk hvor godt voksne damer handler”, men jammen har de mange sko og her fant jeg mine. SESSION forbinder jeg med ungdom og skating, men de har så mye mer enn klær, sko og brett til den bruken. Det var min datter som tok meg med hit, og jeg ble positivt overrasket.

Jeg fant ikke bare de etterlengtede svarte Nike skoene, men plutselig så var der et annet par på tilbud i akkurat min størrelse! Kjempelette og gode å gå med. Har testet de blå ut på tur i dag, og jeg smiler fra øre til øre! Sko er gøy, og kan man egentlig få for mange par med sko?

I god tid før jul…

Jeg er ikke kommet i “julemodus” bare så det er sagt. I sommer begynte jeg å strikke en genser som jeg tenkte at det kom til å gå veldig lang tid før ble ferdig med… Derfor sa jeg til meg selv at den blir klar til jul.

I sommer har jeg ikke strikket så mye, ikke i ferien i hvert fall. Men nå etter jobben så har det blitt en del strikking på kveldene, og plutselig var genseren min helt ferdig. Og jeg er fornøyd! 

Første del helt nederst har MASSE hullmønster! Det ble en del banning og stygge ord mens jeg tellet og tellet …men jeg kom inn i mønsteret til slutt.

Garnet bestilte jeg på nettet. Det er en blanding av bomull og bambus… Det er første gang jeg har gjort det, men det gikk greit…selv om jeg liker å kjøpe garn og mønster i en virkelig butikk sånn at jeg kan spørre om hjelp om jeg sitter fast. (Og denne gangen ble det en del funderinger og tenking)

Jeg fant ut at jeg måtte sette inn “hjelpetråder” sånn at jeg lettere kunne holde styr på alle mønsterrapportene…

Etter den første delen strikket jeg en glattstrikket del, og så skulle de to delene strikkes sammen…

Armene har hullmønster hele veien opp. Det begynner å nærme seg slutten. Både armene og nederst på de to delene skal brettes inn og syes til på baksiden…

Her er en fornøyd frue med den nye genseren nå i ettermiddag. Jeg har strikket den 11 cm lenger enn den skulle være..(.Jeg ville ikke ha den langt oppå magen heller). 

Neste strikkeprosjekt blir easy-peasy! Sønnen ønsker seg røde ullsokker, og det er klart at mamma må få til det 🙂

Vepsestikk og vonde knær….

Det er vel sånn jeg kan oppsummere søndagen min… Nei, det har vært så mye mer! Så overskriften blir egentlig småtteri.

Vi startet dagen med frokost på terrassen i deilig solskinn.

Selv om sommeren har vært flott så nyter jeg likevel denne tørre dagen vi har hatt i dag. Og vi bestemte oss for å dra på søndagstur. Sekken ble pakket og turklærne kom på. På trappen utenfor døren skulle jeg løfte sekken inn i bilen. Det var da jeg kjente noe rart på halsen…jeg tok hånden og “føyset” bort det som var der…så da ble det vepsestikk både på halsen og mellom to fingre. Fort gjort. Fy søren som vepsestikk svir eller brenner. Vondt er det i alle fall, men heldigvis mindre intenst nå i kveld.

Vi bestemte oss for å gå til Viggohytten på Gravdalsfjellet – som er et av byfjellene her i Bergen. Vi har aldri vært her før, men jeg hadde sett et skilt om hvor man skulle gå opp… Mye fint å se på på veien, og senere fant vi ut at vi nok valgte en sti som noen steder var litt  vanskelig å finne. Men vi fant frem til hytten til slutt – ved hjelp av Google maps 🙂

Fra toppen var det flott utsikt ut over mot ulike bydeler.

Litt mye skog å gå gjennom før vi kom opp, sjokolade og nøtter smakte godt på toppen.

Her er Viggohytten. Den brant ned for noen år siden, men er nå bygget opp igjen. 

På veien ned var det like bratt som det var å gå opp, selv om vi fant en annen vei. Og det likte IKKE knærne mine! Det hjalp ikke med fotostopp en gang. Jeg måtte hele tiden gå med venstre foten foran den høyre…så da blir det veldig små skritt…

Heldigvis var vi ca halvveis på nedstigningen før problemene meldte seg, men det var noen veldig lange minutter (ca 1/2 time kanskje) før vi nådde grusveien igjen og kunne gå normalt. Så fort jeg går på flaten eller oppover igjen fungerer knærne. Så her må jeg bare begynne å trene knær! Gå i nedoverbakker noen ganger i uken sånn at det går seg til… Trappen i huset her for å komme ned til dusjen etter hjemkomst…sier ikke mer. Men etter noen turer opp og ned trappen funker jeg igjen. 

Men alt i alt – en superherlig tur i nydelig vær. Og nå er knesmertene som var, og vepsestikkene nesten glemt. Ønsker deg en fin uke 🙂

En liten oppsummering…

Sommerferien 2018 er over, men minnene er lageret på harddisken – både fysisk og oppe i hodet 🙂

Eventyrslottet Neuschwanstein i Füssen er like fantastisk nå som første gang vi var der for 19 år siden.

Sol og varme i Kroatia, blått hav, palmer og fantastisk temperatur i havet vi badet i…

Jeg har lest mer enn en bok i sommer, så teksten på nettet til min datter gjelder ikke meg 🙂

Parkanlegg på campingen i Umag, Kroatia.

En av de koseligste byene jeg vet om, Rothenburg ob der Tauber i Tyskland…

I år testet vi de spesielle “snøball-kakene” som er spesialitet i byen… Har prøvd, og behøver ikke å kjøpe dem igjen…

Danmark, mitt barndoms ferieparadis. Her fra Rubjergknude fyr…

Litt lek med skygger ble det tid til i sommer…

Det ble mange solnedganger…

Fantastisk natur å kjøre gjennom. Her er det fjellene ved Cortina som måtte knipses og foreviges…

Det ble litt strikking, men ikke mye. Denne genseren blir nok ikke ferdig før til jul – og det er helt greit 🙂

Verdenskartet i Danmark. Jeg gikk gjennom verden på få minutter… 🙂

Tenker mange har kjørt forbi dette kjente rundetårnet i Frederikshavn – like ved fergen til Norge og Sverige…

Hardangervidda, og her testet vi badetemperaturen. Helt super!

Siste stopp før vi er hjemme igjen er Vøringsfossen. Fantastisk skue, og jeg får bekreftet at høydeskrekken min fortsatt virker…

Og til slutt et kjempedigert vepsebol like ved fossen. Her er det bare å dukke ned når man går under treet det henger i…

Selvsagt tok jeg veldig mange flere bilder, og veldig mange hvor familien var med på så dem holder jeg for meg selv. Turen var super og vi har mange flotte minner. 

August er en sommermåned!

Jeg nekter å tro at sommeren er over selv om vi nå har den andre uken med regn her. Som regel så får vi litt fint vær igjen når skolen starter, og det håper og tror jeg at vil skje i år også. 

I helgen dro vi til Voss. Dvs vi dro til Voss etter jobb fredag og ble der til lørdag morgen. Da våknet vi av skikkelig regnvær. Vi sjekket værmeldingen…Voss skulle få regn den dagen, Gol skulle få sol. Så vi dro videre til Gol.

 Og dit kom vi, og vi hadde ikke mer enn akkurat parkert før det kom en regnbyge…. (og på Voss ble dagen grå men regnet forsvant med oss). 

Så nå har jeg bestemt meg for å slutte å tro på værmeldingene! (for en stund i hvert fall)

Vi traff yngste datteren og “svigersønnen” her oppe, så bomtur ble det ikke, bare litt dårligere vær enn forventet. Koselig å være sammen med dem.

På Gol camping var det Ford Granada treff. Vi hadde ikke mer enn tatt en liten runde for å se på de ulike bilene før en ny regnbyge fant det for godt å slippe sine dråper over oss…

På hjemveien stoppet vi et tilfeldig sted, og det var supert for her fikk vi sett noen flotte jettegryter. Tenk at her har vi kjørt forbi mange ganger før uten å være klar over at disse var her. Jeg synes det er fascinerende å se hvordan vannet snurrer rundt i disse før det renner videre nedover elven.

Sommerkveldene nå har blitt mye mørkere enn de var, men det er nå i grunnen litt koselig det også. Ønsker deg en fin uke 🙂