Med hele verden for mine føtter..,,

I dag har det sannelig vært en travel dag! Jeg har gått rundt i hele verden…

Vi begynte med en tur i Afrika. Siden ble det både Texas og USA, Skandinavia, Kina og Mongolia. Alle småøyene langt ute i havet fikk derimot være i fred…,

Innimellom alle verdensdelene vokste det nydelige vannliljer…

Hvor jeg har vært? Jo jeg er i Danmark, og i dag besøkte vi Verdenskartet i Hobro – mellom Randers og Ålborg på Jylland. Vi var innom her rundt påsketider også, men da var det ikke åpent. Stedet egner seg nok best for barnefamilier for det var lekemuligheter, hoppeputer, dyr å se på og klappe – og muligheter for å grille eller spise annen mat i parken. Vi (les:jeg) var egentlig bare interessert i å se hele verden – og det var i grunnen fort gjort.

Nå skal vi nyte noen late dager på toppen av Danmark. Ferden videre går ikke før på torsdag, og så regnet jeg med at vi er hjemme igjen på lørdag. Tenk at tre ferieuker snart er brukt opp… Sånne feriedager går alt for fort!

Kroatisk solnedgang

Nå er det siste kvelden vår i Kroatia for denne gang. Det meste er pakket og klart for kjøretur nordover i morgen. Oppholdets siste solnedgang i dag var den flotteste som har vært disse dagene.

Selv om solen nesten gikk ned i havet, så dukket det opp en sky helt på slutten som la seg mellom solen og havet.

Det var som om himmelen sto i brann. Rart å tenke på at når vi så solnedgangen her litt før kl 21.00 så var det fortsatt lenge til solen går ned hjemme i Norge.

Nesten som hjemme…

I kveld når vi satt på restauranten for å innta dagens middag kom det et skikkelig regnvær. Kelnerne lurte på om vi ville flytte til et bord inne, men vi takket nei. Vi hadde tross alt tak over hodet selv om vinden drev regnet på oss. Men hallo – det var fortsatt over 20 grader. Vi sa at dett er sånt vær vi er vant med (ja ikke varmen da) og kelneren lurte på om vi var fra England… nei Norge sa vi bare. Og det værste været kom først når vi var nesten ferdig med å spise. Vi koste oss og en time senere var regnet over.

Vi har gått en morgentur flere morgener før varmen blir for intens. Og selvsagt må jeg stoppe for å fotografere litt…

Like utenfor plassen her er det et lite tettsted med en kirke som av en eller annen grunn må ringe med kirkeklokkene hver eneste time fra kl 07.00 om morgenen…

På morgenturen passerer vi mange koselige hus og restauranter, og denne hagen har jeg sett i mange år – og den er like koselig hver gang.

Oliventrær som vokser i den røde Kroatiske jorden.., jeg synes det er så flott.

I morgen blir det jusen på bildet over til frokost. Jeg bare måtte kjøpe den fordi jeg husker disse to figurene fra Barne-TV fra for veldig lenge siden. Hvordan den smaker vet jeg ikke…

Nettet her nede er en tragedie. Det faller ut hele tiden sånn at jeg egentlig får mer ferie fra det digitale enn jeg hadde tenkt. Men jeg får lest mer bøker da, og det føles herlig. Turen nordover starter på torsdag så de to siste dagene skal jeg nyte sol og varme 🙂

Nyt sommeren der du er <3

Kroatia

Nå er jeg i Kroatia, og i går hørte vi hele plassen juble når Kroatia slo ut England i semifinalen i fotball VM. Og selvsagt heier vi og krysser fingrene for landet vi nå ferierer i.

Gårsdagen var ganske grå her, med regnbyger og fravær av sol. Likevel fikk vi med oss en nydelig solnedgang. Selv om solen forsvant bak en sky før den gikk ned i havet.

Nettet her er utrolig dårlig (eller så er det noe jeg ikke har skjønt) så det er vanskelig å holde seg oppdatert på alle bloggene jeg gjerne vil følge.

Vi nyter ferien og litt gråvær tåler vi, og i dag har vi hatt sol og varme. Varmen er her selv om solen er borte. Ca 19 grader om natten og ca 27-29 på dagen. Det er ferie for en vestlending 🙂

Endelig sommerferie!

Det er ikke mer enn ca 6 uker siden vi avsluttet vår lille vårferie med noen dager rundt Sørlandet. Likevel gleder jeg meg til å reise igjen. Denne gangen enda lenger sør – Kroatia neste.

Bobilen er pakket og klar, og akkurat nå er vi i ferd med å forlate Stavanger. Vi «flotter» oss litt og starter ferien med båt fra Bergen til Hirtshals.

Igjen hjemme står «Idefix» som vi tror vi har døpt vår lille elbil. Nå skal den få hvile litt hjemme i noen uker, mens Bobilix tar oss med på tur.

På båten her ble det både mat og drikke. Sjekk denne desserten! Den var like god som den ser ut!

God sommer fra meg til deg! Skal prøve å oppdatere litt men er usikker på hvor mye det blir… har jo tross alt ferie 😉