Plumbo sang meg i søvn

En ny helg er en ny mulighet for bobiltur. Hvor skulle vi dra? Ikke for langt siden det kun er for en helg og vi måtte dra etter jobben. Valget falt på vakre og koselige Lærdal. Tre timer hjemmefra er greit. Vi kom fram kl 20.00 i går og var heldig å få «siste plassen» på campingen her (Hm vi ser nå flere ledige plasser, men OK).

Solen var her fortsatt og vi fikk frem grillen sånn at det ble middag i dag og. Det er mange partyvogner på campingen- og vi fant fort ut hvorfor…

Her er det altså årets Jordeple rock går av stabelen.

Og festival betyr lyd – HØY LYD! Og festing. Vi gikk en tur rett over veien for å lodde stemningen litt, fengende musikk det var det. Men aldersgruppen av dem som gikk innenfor gjerdet var noen år yngre enn oss…

Ved midnatt ca var det Plumbo som gikk på scenen, og stemningen var høy innenfor gjerdet. Vi var «gratistilhørere» en stund før vi fant ut at det var på tide å ta kveld. Og til tonene av Møkkamann med Plumbo sovnet jeg. Først lå jeg og sang med men sovnet til slutt. Om det var en lang arbeidsuke eller fløytespill i låten som avgjorde vet jeg ikke. Men jeg digger musikken altså!

I kveld er det Ausekarane og Olav Stedje som skal på scenen bla. Tror jeg må bort og se litt på livet da også 😉 Nyt lørdagskvelden

Sørlandet forlater Vestlandet

I helgen hadde jeg bestemt meg for å ta en tur inn til byen for å se de tre store seilskutene ligge til kai på bryggen. Men det regnet en del på lørdag, så da utsatte jeg turen til søndag morgen (fordi det skulle være opphold da. Ha ha det regnet fortsatt men da dro jeg inn likevel – i regntøy så klart).

Jeg var nok litt seint ute for Christian Radich hadde allerede forlatt byen. Tilbake lå bare Sørlandet og byens egen stolthet Statsraad Lehmkuhl. 

Mange ulike båter ved kaien. Sjekk den flate, svarte saken som ligger foran Statsraaden.

Her er et bekkalokk/kumlokk vi har i byen. Håkonshallen i bakgrunnen, Bryggen foran og Statsråden på siden.

Her er Håkonshallen på ordentlig, ganske lik den på kumlokket 🙂

Og Bryggen i regn…et vanlig syn med andre ord.

Her ligger Sørlandet til kai før skuten seiler ut fra vågen

Seilbåten er i ferd med å snu for å forlate byen

Tilslutt forsvinner båten ut mellom cruisbåten og militærbåter. Sørlandet forlater Vestlandet 🙂

Lenge leve kjærligheten <3

Jeg tenkte bare å skryte litt av meg selv og min kjære. Vi har vært gift i 31 år i dag, og det synes jeg det står respekt av i disse dager. Godt jobbet og klapp på skulderen til oss begge to!

Etter jobben i dag dro vi til en bilforhandler og byttet inn min kjære Ford Focus med en ny (les – brukt) bil. Tilfeldig at byttet skjedde akkurat i dag, men da ble det ny bil på meg på selveste bryllupsdagen.

På trappen hjemme ventet en stor rosebukett fra min kjære. Måtte le litt av ham når han bestilte levering her hjemme <3

Nydelige roser, en hjerteboks med sjokolade og kort med fine og gode ord. Det var koselig! Og så ble det jo bilen også da, selv om den er noe vi kjøper sammen… men i mitt navn 😉 En Volvo som jeg håper vi kommer til å bli godt fornøyd med.

Selv om det er «min» bil er det min kjære som steller og vasker den og sørger for at den har «mat» nok. Jeg bare kjører og sier fra når den er «sulten».

Og så prøver jeg å sørge for at min kjære ikke blir sulten, så i kveld fikk han en deilig og lun rabarbrakake med is til. Oppskriften fant jeg hos toveview. Den var veldig god! Vil du se flotte bilder er det verdt å ta en tur inn hit, og ellers byr hun på litt av hvert, bla denne kakeoppskriften.

Håper resten av uken blir fin hos deg, selv om det nærmer seg solsnu…

Skjønnhet med torner

I dag dro jeg og mannen til Arboretet. Jeg ville se om rosene var “modne” eller sprunget ut nå. Og mange var det.

Men før vi kom inn til selve arboretet ble jeg oppmerksom på den lille krabaten her. Er han ikke søt?

På plass i “rosariet” var det massevis av roser, selv om langt fra alle var sprunget ut enda. Det luktet så godt og jeg fant så mange flotte roser.

Hvilken farge som er rosefavorittfarge klarer jeg aldri å bestemme meg for. Rosa er vakkert, flerfarget likeså…

og denne lilla. Tror den ble dagens favoritt. Neste gang jeg drar dit blir det nok en annen 🙂

Det regnet i natt og tidlig på morgenen så rosene var våte og vi måtte holde oss til de gruslagte stiene.

De er flotte å se på men det var utrolig mange sorter som hadde veldig mange og små torner… så jeg ville ikke ha plukket dem.

Til og med de vanlige nyperosene er flotte

Mange roser var enda ikke helt utsprunget…

På et annet sted i arboretet har de laget en idyllisk liten bro. Jeg synes det er så flott her. Rododendroene var avblomstret, tror det er litt tidligere enn normalt. Kanskje varmen vi har hatt har fått dem til å blomstre tidligere og bli ferdig fortere?

Egentlig burde jeg dratt hit mye oftere og sett hvordan naturen her endrer seg med årstidene. Som regel blir det bare tur hit vår og sommer. 
Ønsker deg en fin uke 🙂

Strikke, strikke, strikke…

Jeg blir visst aldri lei av å strikke. Har alltid et par sokker og en kjøkkenklut på pinnene. To ulike strikketøy – alt etter hvor jeg skal strikke og hva jeg skal gjøre samtidig. (Se tv, være passasjer i bil eller strikke og skravle samtidig)

Her er et resultat av et evigvarende prosjekt – nemlig å “slanke” garnlageret mitt. Det ble restesokker til en niese som fryser på beina.

Disse blå sokkene ønsket min datter seg, og de skulle strikkes fra tåen og oppover….hm det hadde jeg aldri prøvd før.

Det gikk greit, men jeg synes det er mye greier å strikke hælen den andre veien.

Massevis av hjerter både bak på ankelen og på under og oversiden.

Og siden min niese med de kalde beina 🙂 er glad i sokker så tenkte jeg at hullesokker – med varme i hvert hull, (som helsetrøye) i favorittfargen måtte være på sin plass. Jeg hadde ikke mørk rosa så dermed måtte jeg kjøpe (og garnlageret krympet ikke).

Sokkene falt heldigvis i smak. Det er kjekt å ha noen å strikke til som også bruker strikkesokker.

Det neste sokkeparet skal bli av restegarn, har bare ikke helt bestemt meg for hvordan de skal bli. Må bare hekle litt med restegarn også, sånn innimellom 🙂 Tiden føles som den går utrolig fort om dagen, den ene helgen etter den neste…og før jeg vet ordet av det er det sommerferie. Skal prøve å være litt flinkere her inne, men jeg leser nok flere blogger hos andre om dagen så mine egne innlegg blir litt nedprioritert. Nå skal helgen nytes, forhåpentligvis i litt sommerlig vær – i går og i dag har vi hatt både høstregn og høststorm – og i dag fikk vi en heftig og kortvarig haggelbyge – og vi er midt i juni. Men det er sommer likevel 🙂

Jæren og Stavanger

Siste innlegg fra ferieturen vår som ble avsluttet forrige helg. Vi hadde kanonbra vær, og jammen har vi hatt det hele denne uken også. Nesten så det har vært for varmt å være ute med ungene, men vi søkte til baksiden av barnehagen hvor det var skygge.

Jeg ville se Norges lengste sandstrand – Orresanden på Jæren. Det føltes nesten som om jeg var i Danmark når jeg gikk her.

Ikke så mange badende her denne fredagen, men jeg tenker det har vært fult nå i uken. Vi prøvde å stoppe ved Solastranden også, men der var ALLE folkene og ingen parkering med plass til stor bil…så den stranden så jeg litt av fra veien bare.

Her er Ølbergstranden som ligger like ved Ølberg camping som vi bodde på sist helg. 

Kumlokk fra Stavanger må jeg også ta med. Vi tok med bobilen og dro inn til Stavanger på lørdag for der gikk det greit å parkere (ved oljemuseet tror jeg). En ting man må huske på når bilen er lenger enn en normal bil er å betale for to parkeringsplasser! Vi gjorde det, men fikk høre at mange ikke gjorde det og dermed fikk litt kjedelige bøter når de kom tilbake.

Vi gikk litt fram og tilbake i Stavanger. Siden jeg ikke er kjent her ville jeg se litt av mye. Hus  er jeg glad i, og det er det jo i Stavanger også.

Noen litt herlige skjeve bygg med flott dekor…

Valbergtårnet oppdaget vi ved en tilfeldighet, for dette hadde jeg ikke hørt om før. Det er et brannvakttårn som var i bruk frem til 1922. Vi fant en trapp som gikk oppover og vi endte her altså. Så fik vi med oss det også 🙂

Gamle Stavanger var noe jeg ønsket å se. Dette var litt som å gå i Bergens gamle smitt og smau, men jeg tror det er flere hus her som har hager frem mot veien enn i Bergen… Det var utrolig flott å se hvor fint det var med blomsterkrukker som passet til fargen på dører og vinduer.

Og nydelige og velstelte hager. Nesten så jeg hadde lyst å ta en tur inn hit, men det gjorde jeg selvsagt ikke. Det var mange turister her denne dagen også for et stort cruise skip lå i havnen, “Independence of the Seas” med plass til ca 3600 gjester.

Gaten med de fargeglade husene måtte vi bare besøke, men her var det så mye folk og solen gjorde at jeg ikke fikk noen spesielt gode bilder herfra. Men du ser litt hva som menes med “fargeglad” gate.

Tilbake på campingen ble det en kveldstur og da fant vi denne fugleskulpturen som skuer ut over havet.

Litt Danmarkfølelse her også, selv om dette nok er helt vanlig syn for dem som bor i Rogaland. Men jeg liker sand, strå, gress og blå himmel – også om kvelden.

Enda en solnedgang (men tatt med et annet kamera så det ble ikke så bra. Dette er ca kl 22.10 og vi så at solen gikk ned.

Over en time senere var det sånn himmelen så ut! Dette bildet er tatt kl 23.30 ca. 26.mai. Det var veldig mange som fikk med seg dette spesielle synet som varte i over en halv time. “Fenomenet skal skyldes at sollyset blir reflektert fra undersiden av flate iskrystaller som faller med de speilende flatene omtrent horisontalt” i følge en jeg kjenner på Facebook. Hmm… iskrystaller når det er så varmt? Har du en annen forklaring, og fikk du det med deg?

Lindesnes fyr

Blå himmel, sjø og svaberg – idyllisk når været er som her. Men tenk deg når det stormer og bølgene slår høyt og langt innover land en stormfull vinterdag

Er det ikke flott helt ute i havgapet hvor Lindesnes fyr ligger? Fyret ligger nesten helt på sydspissen av Lindesnes-halvøya (wikipedia)

Det vokser nydelige strandnelliker her (tror de heter det)

27.02.1656 ble Norges første fyrlys tent her, og det ble slukket høsten samme år pga klager på dårlig lys (wikipedia) Fyret er i bruk den dag i dag.

Vi tilbrakte ettermiddagen, kvelden og natten på bobilparkeringen her og opplevde en fantastisk dag nesten helt uten vind.

Synes det var litt gøy når månen ble spiddet på toppen av fyret 🙂

Om kvelden gikk vi opp til fyret igjen og lot oss fascinere av den fantastiske solnedgangen. For noen farger.