Bøkeskog og sørlandsbyer

Ferieturen vår gikk videre sørover fra Holmestrand via  Larvik, Kragerø og Lillesand. Jeg har lenge sett på bilder hos  Margrethe og sett fantastiske bilder fra bøkeskogen de ha i Larvik gjennom flere årstider. Jeg synes grønnfargen på bøken er helt fantastisk så denne skogen måtte vi bare kjøre innom.

Sjekk den grønnfargen 🙂

Bøketrær så langt øyet kan se, og innimellom trekronene kvitrert det noe voldsomt. Men skikkelig kamera og god linse kan man nok se mange fine fugler også.

Ikke for å reklamere, men jeg likte teksten på skiltet på kroa som lå midt inne mellom trærne. Vi var her bare for denne turens skyld, og så kjørte vi videre.

Midt i bildet her, i trange gater i Kragerø, holdt vi på å kjøre oss bort på jakt etter en bobilplass. Heldigvis kom det en “innfødt” som kunne guide oss riktig vei sånn at vi fant bobilparkeringen til slutt.

Kragerø var en utrolig koselig by. Koselige trange gater, små butikker med morsomme navn – ikke sånne kjede-navn som store byer har nok av.

Stopp En Halv Pub, Onkel Oskar, Morfars kafè, Hos Gro, Minibank Jånni Cash osv

Og kumlokk har de her også – med båt på.

Jeg var ikke inne og handlet her, men det så så koselig ut. Jeg hadde blitt fattig – men rikere på opplevelser om jeg hadde gått inn i alle de små butikkene og kafeene som jeg synes så koselige ut. Men det hadde kommet til å ta veldig lang tid…

Fra Kragerø går turen videre til Lillesand. Dvs vi hadde lyst å stikke innom Risør, men på veien dit ble vi oppmerksom på at veien skulle stenge pga sykkelløp – Tour des fjords. Her var det smale og svingete veier (tror ikke jeg skal klage så mye på vestlandsveiene mer…) og det var satt opp en plakat langs veien med følgende tekst: “Ta ut gebisset, fest nyrebeltet, velkommen til fylkesvei…” Ja jeg skjønner godt hvorfor noen hadde skrevet den meldingen 🙂

Vi parkerte på kaien i Lillesand og gikk inn i sentrum og fikk med oss sykkelrittet når de passerte. 

Det var pyntet fint med flagg men når syklistene fòr forbi sto det så mye folk at de kunne ikke se noen av disse. Tror forresten de har mer enn nok med å følge med på veien og sykkelen foran.

Ser ut til at de kom lagvis…jeg er ikke en sånn som sitter og ser på sykkelløp på tv…

Sørlandsidyll sett gjennom en vestlendings øyne. Det ER jo koselig! Kan gå i timevis i sånne gater, se på hus, vinduer, dører, gjerder og hager.

Jeg falt helt for dette søte lille biblioteket. Lån en bok, les en bok og sett tilbake en bok 🙂

Og til sist her er Lillesand sitt kumlokk.

Turen fortsetter videre neste dag og nå dreier vi vestover og nordover igjen. Vi sees 🙂

Tønsberg

Vi har varmerekord for mai her i Bergen i dag. Over 30 grader og vinden er fraværende. Men jeg klager ikke! Dette blir sommeren vi kommer til å husk for tidenes varmeste mai måned. Jeg synes ikke det er viktig men det var visst litt konkurranse med Oslo om varmen i dag, og vi vant med 0,2 grader… Oslofolka vinner uansett om vi ser på været i løpet av hele året og det er helt greit. Men vi nyter disse fantastiske dagene vi har nå.

Men tilbake til ferieturen min. Jeg var kommet til Tønsberg, favorittartisten min – Jahn Teigen sin hjemby. Og jeg hadde som mål å se statuen av ham, men fikk med meg litt mer 🙂

Måtte selvsagt se litt ned også, og fikk med Tønsberg sitt kumlokk. Med Norges eldste by skrevet på 🙂

Når vi sto på Jahn Teigens plass så vi over til Støperiet på andre siden av kanalen. Her var det pop-up utstilling av bildene til Vebjørn Sand – en fantastisk maler. En  utrolig flink mann eller guide,(som hadde jobbet sammen med Vebjørn Sand i over ti år) fortalte så levende om bildene og hvordan de var kommet til og tanker bak. Vi ble utrolig fascinert av det og brukte lang tid der inne. Men vi kjøpte ingen bilder…

Vi måtte jo selvsagt ta en tur opp på “fjellet” også og se på tårnet. Det var en del av Tønsberg festning (?) en gang i tiden

Det var en miniatyrutgave av hvordan festningen hadde sett ut en gang på toppen der oppe også.

Og her sitter helten min, eller mitt store idol Jahn Teigen på Jahn Teigens plass. Synes den var ganske fin jeg og den ligner i hvert fall. Her kan han skue ut over kanalen og folkelivet. Så denne plasseringen synes jeg var flott. 

Vi hadde bare noen timer i byen før vi rullet enda lenger sørover…

 

Holmestrand

Fra Lærdal gikk turen videre over Hemsedal og videre til Holmestrand. 

Bobilparkeringen lå helt nede på kaien (ofte blir plassene hvor båter lagres om vinteren til bobilparkering om sommeren)

Holmestrand har fostret en mann som klarte å løfte 282 kg med EN finger! Tror ikke jeg skal prøve meg på det en gang…

Bekkalokk – eller kummelokk fra byen. Det kommer noen bilder av det også.

Vi fikk sett byen fra “oven”, så jeg er glad vi møtte et lokalt par som ville reklamere og ba oss ta turen opp dit.

Og nede i sentrum fant jeg denne statuen, som også måtte få bli med her.

Turen går videre sørover.

Lærdal

At jeg har hatt ferie i litt over en uke har du nok fått med deg, og jeg la ut noen blogginnlegg fra mobilen. Men jeg tok så mange bilder jeg gjerne vil vise. Dermed kommer turen litt i reprise med nye bilder.

I Lærdal var vi sammen med min bror og søster og deres ektefeller. Målet for turen var å gå Sverrestigen og Vindhelleveien som er en del av Kongeveien som strekker seg mye lenger enn de ca 4,5 km vi gikk.

Gamle Lærdal er ordentlig koselig.

Velholdte hus og hager, og mange fotoglade turister.

Sverrestien begynte med en gresskledd vei forbi dette gamle stabburet

Vindhelleveien og disse hårnålssvingene er grunnen til at vi dro hit. Tenk hvor mange steiner som er stablet og lagt tilrette for at dette skulle kunne bli en vei…

Det er stein på begge sider av veien, og det var fantastisk å gå her.

Vi kom ned igjen ved Borgund Stavkirke hvor vi hadde parkert bilene. (Dette er noen mil unna Lærdal)

Vi gikk forbi et koselig tun…

og jammen så vi ikke Kong Sverre også. Selv om han sto veldig rolig og håpet på at vi ikke skulle legge merke til ham…

Helt til slutt denne helgen fikk jeg min første tur i kajakk. Lillesøster padlet ved siden av og sa hvordan jeg skulle “styre”. Jeg følte at det var veldig vinglete, men veldig gøy her som det var helt stille vann og ingen båter som kom og laget bølger…

Herfra går turen videre til Holmestrand 🙂

En hel uke i shorts!

Vi er bare i mai, og jeg er på en liten ferie i eget land. Jeg har gått i shorts i en hel uke nå, nesten så jeg må knipe meg selv i armen for å finne ut om jeg drømmer eller om det er helt på ordentlig. Det er så herlig. Snakk om sommerlykke!

Vi har nå forflyttet oss fra Lindesnes og til Sola. Har vært innom Norges lengste sandstrand, Orrestranden og den mer kjente Solstranden skal jeg se mer av i morgen. Det er ikke så værst her vi er nå heller ved Ølbergstranden.

Solen er i ferd med å gå ned, men det er likevel mange folk på stranden som nyter den lyse og herlige sommerkvelden.

Ferien nærmer seg slutten, men først skal helgen nytes for alt det er verdt. Denne uken har vært fantastisk og sommerferien er sannelig ikke mer enn 5-6 uker unna 🙂 Snakk om sommerlykke – og selvsagt tror jeg ferieværet blir like bra som nå. Evig optimist!

Nyt den siste helgen i mai 🙂

Fra Lillesand til Lindesnes

Vi har ikke akkurat kjørt så langt i dag, men vi har storkost oss i det deilige sommerværet – som er i mai! Vi dro fra Lillesand etter en god frokost og uten helt å ha et mål. Vi var så vidt innom Mandal, men fant ut at vi heller skulle dra til Lindesnes. Det er mange år siden sist jeg så fyret .

Før vi tok turen opp hit ble vi sittende å bare nyte solens varme stråler. Men vi kunne ikke bare late oss heller. På veien opp kom jeg over denne fantastiske værsteinen! Tenk om det var så enkelt å melde vær…

Helt genial etter min mening. Så ble det grilling av middag og litt mer solslikking. Og nå i kveld gikk vi opp til fyret igjen og så på solnedgangen. For en herlig dag!

I morgen går turen videre. Vet ikke helt til hvor, bare vi er hjemme igjen på mandag. Nyt de deilige sommerdagene!

Mil etter mil og bøkeskog

I går dro vi fra Lærdal, over Hemsedal og til Holmestrand. Deilig å vite at vi har en uke på veien

På Hemsedalsfjellet måtte vi teste badetemperaturen….veeldig kald og isen lå like ved der vi vasset uti. Vi gikk ikke lenger enn til knærne for da føltes det som om beina var borte…

Vi stoppet i Holmestrand i går og da møtte vi noen «innfødte» som sa vi måtte ta heisen fra jernbanen og opp på fjellet – og da fikk vi denne fantastiske utsikten!

Vi bodde i båthavnen eller bobilhavnen om du vil, og herfra kunne vi nyte solnedgangen.

I dag gikk turen videre. Først til Tønsberg hvor jeg ville se statuen av helten min, eller mitt store idol -Jahn Teigen! Har likt musikken hans siden slutten sv -70 tallet. Og elsker den fortsatt! Som du ser fant jeg statuen, og like i nærheten var det en pop-up utstilling med Vedbjørn Sand sine bilder. Da gikk vi selvsagt dit også.

Til slutt i dag ville jeg innom Bøkeskogen i Larvik. Nydelige grønne bøker og et flott turområde.

Etter dette rotet vi rundt for å finne en camping. Den første var stengt så da gikk vi for bobilparkering i Kragerø i stedefor. Etter kjøring i trange gater fant vi en. Ikke så koselig men helt grei for en natt.

Nå sitter vi inne etter å ha grillet og kost oss. I morgen går turen videre 🙂

Jeg bare vet at dette blir bra

Noen ganger kjenner jeg det langt ned i magen. Og sånn er det nå! Dette blir en flott ferie! Vi har reist på tur med bobilen og nå er vi i Lærdal.

Her har vi møtt min lillesøster og lillebror med ektefeller. I kveld har vi grillet og gått en liten tur. Dette ser ut til å være et koselig sted.

Vi var ikke bare innom sentrum, vi tok oss en tur ned til stranden også og fikk med oss solnedgangen.

Vi har over en uke ferie og jeg bare vet at dette blir fantastisk!

Nyt pinsehelgen 🙂

Hipp, hipp hurra!

Gratulerer med dagen alle sammen! Her har 17.mai freden senket seg. Dagen startet flott med frokostbesøk av alle ungene. Deretter ble det en tur ut for å se på det lokale 17.mai toget. Måtte jo se på de herlige “ungene mine” som gikk der. 

Vi har vært så heldig at vi fikk bunadsvær, opphold, sol og ikke alt for varmt…men litt mye vind. 

Her som vi sto og så på toget er det flere Japanske kirsebærtrær. Jeg kan ikke se meg mett på dem.

Etter toget dro vi hjem til min mor og spiste lunsj. Hun har gjort dette til en tradisjon som vi alle setter pris på. Da spises årets eneste tallerken med rømmegrøt – det hører med til 17. mai!

Etter lunsjen dro vi hjem igjen, skiftet til sivile klær (ut av vestlandsdrakten) og så startet vi med å pakke bobilen – for i morgen starter vi på en liten vårferie 🙂

Om en stund blir det en liten tur hjem til “guttungen” for å teste den nye grillen han har kjøpt. Her er det plass til mye mat så da inviterte vi oss selv dit 😉

Ønsker alle en fortsatt super 17. mai uansett hvordan du feirer den