Nydelig vårdag

Vi våknet til en fin søndag i dag. Litt kaldt først, men sol og blå himmel. Da var det bare å finne frem sykkelen og tråkke avgårde til Siljustøl – som var komponist Harald Sæveruds hjem. Her er det fint å gå tur, og det var dit jeg ville i dag. Her er det nemlig mange hvitveis.

Området har mange fine turstier, og det er fint å gå her. Stille og rolig selv om det ikke er langt fra hovedveien.

Jeg fant hvitveisene! Det er så flott når man ser tepper av hvitveis på skogbunnen.

Det er noe helt eget med denne blomsten. Den vitner om at vinteren er helt slutt og våren er her. Hestehoven kommer liksom frem selv om det er litt snø, men med hvitveisen kommer våren!

Nesten ingen ting kan måle seg med hvitveis som sikkert vårtegn.

En sommerfugl var også ute og luftet vingene sine i solen i dag. Somerfugler og hvitveis – litt hverdagslykke på en fin søndag. Ønsker deg en fin uke 🙂

Kinsarvik

I løpet av natten har vinden avtatt og vi våknet til en nydelig dag.

Vi tok det helt med ro, spiste sein frokost og lot denne fine lørdagen synke inn. Men vi kan jo ikke sitte her hele dagen, så da fant vi frem sykler og syklet inn til Kinso kraftstasjon. Her er en av fire fosser som kommer ned fra Hardangervidda.

Herfra kan man gå oppover til Hardangervidda, men vi nøyde oss med å kun gå videre til foss nr 2. Den første fossen ligger ca 280 moh og foss nr 2 ca 400moh .

Med mine utrente knær så tok jeg ikke sjansen på å gå lenger – for vi skulle jo ned igjen også! Den øverste fossen ligger ved 800moh, så det får vi ha til gode. Flott natur fikk vi i hvert fall.

Nå er det tid for grilling i solen. Vinden øker på men hva gjør det. Jeg har jo ullgenser på. Nyt resten av helgen.

Kan jeg få en gul strek?

Akkurat i dag så ønsket jeg meg bare en gul strek midt i veien – er det for mye å be om? Vi har dratt på tur med bobilen, og en av riksveiene her er litt annerledes enn veiene på feks Østlandet (selv om jeg nok tror at det er smale veier der også). Vi skulle egentlig kjøre om Voss, men veien ble stengt pga ras sånn at vi måtte ta en smalere vei. Bare se

Veien går nesten gjennom Hagen til folk… men den er heldigvis ikke sånn hele tiden. Noen ganger er den til og med verre…

Når fjellsiden er på den ene siden og fjorden rett ned på den andre …. det er da man håper at man ikke treffer noen andre biler…

Da kommer selvfølgelig isbilen! Og vi må rygge! Heldigvis er mannen en flink sjåfør så det er ikke noe problem. Jeg derimot holder på å havne i fanget hans flere ganger fordi jeg er redd vi skulle treffe støpekanten og trille utfor og ned i fjorden (det er en av ulempene med å sitte høyere enn i en vanlig bil). Selvsagt – og heldigvis – gikk det bra. Vi rygget en gang og en annen gang rygget møtende bil.

Nå har vi parkert i Kinsarvik. Det blåser «Gamle Erik» her, men vi håper det roer seg til i morgen. Hjemme i dag har dagen vært fantastisk. 18 grader og sol – nesten sommervær. Det er meldt fint i helgen så vi har ikke pakket regntøy, men regn var akkurat hva vi møtte på veien. Så nå gjenstår det å se hva vi våkner til i morgen. Ønsker deg en finfin helg 🙂

Nå er det vel slutt på snøen…

Denne vinteren har vart litt lenger enn jeg hadde ønsket meg, men nå er det vel slutt på snøfall håper jeg. To ganger denne uken våknet vi til snø, og to ganger forsvant snøen igjen i løpet av dagen…heldigvis. 

Siste snøfall var på torsdag. Da fylte minstejenten 26 år, og det er bare to ganger før at det har snødd på bursdagen hennes – tror jeg. 

Skikkelig tung og våt snø (som mannen måtte ut og måke bort før han fikk ut bilen)

Bare 9 timer senere så det sånn ut…

Fra 10-15 cm nysnø på morgenen ….

…. til tørr veg når jeg gikk hjem fra jobben (måtte bare tråkke oppi en søledam og lage fotspor, og gjøre det to ganger for å få det til å se ut som jeg har hoppet bortover… Får ikke mer gøy enn jeg lager selv 🙂 )

Ellers går det i strikking fortsatt her om kveldene. Danmarksgarnet ble som kjent til sokker litt utenom det som var forventet..

Men de ble helt grei når de ble ferdig. Den ene fikk en bitteliten hvit tå…fordi garnet var sånn. Den andre fikk bare fire brede striper, men jeg ser jo at de matcher likevel. I påsken strikket jeg røde sokker også, for min eldste datter hadde ingen røde sa hun….så nå er det ordnet. På pinnene nå om dagen er det nye restegarnssokker, og så har jeg et nytt ønske fra min datter etter det, så sokkestrikking blir det ikke slutt på på en stund. 

Ønsker deg en strålende helg og håper du finner mange vårtegn – for nå er det vår (i alle fall på vestlandet).

Danmark er deilig – men veldig kaldt!

Tro ikke at jeg ikke er glad i Danmark etter forrige innlegg – for det er jeg! Jeg har feriert i Danmark siden jeg var liten, og alle de gode minnene gjør nok at jeg stadig vender tilbake hit. For det er godt å være norsk i Danmark – man må bare kle seg etter forholdene. Denne påsken hadde vi noen dager i dette flotte landet, men det er første gang jeg har vært her så tidlig på året…og i år var det veldig kaldt. Det blåste jo nordavind fra alle kanter! 🙂 Vi var innom Ebeltoft, Aabenraa, Vejle, Brande, Ålborg og Hirtshals – men vi overnattet bare i fire av disse byene. Bilder fra de første dagene har jeg vist, men her kommer likevel noen

Skjeve, sjarmerende hus i Ebeltoft…

Aabenraa hvor vi satt ute og grillet…(Det var 0 grader, men vi kledde på oss kjeledresser og hadde varmputer i stolene)

Bakkemaleri/gatemaleri i Brande…

Påskepyntet tre i Ålborg…

En månefisk som ble håndmatet av en dykker på akvariet i Hirtshals…

Den og mange andre fisker var i et veldig stort akvarium…

Fyrtårnet i Hirtshals måtte vi selvsagt opp i når vi først var her. På toppen blåste det helt utrolig, så vi gikk fort ned igjen. Dette er et typisk dansk motiv for meg, danske hus, litt blå himmel, gjerne litt lave skyer, sandstrand (som er bak fyrtårnet) og vind som gjør at det danske flagget viser seg i all sin prakt.

Tilbake i Norge stoppet vi for lunsj ved Hallingporten, og jeg lurer på når snøen forsvinner på denne kanten av landet…

Jo nærmere vestlandet vi kom, jo mindre snø var det. Her hjemme er så godt som all snøen borte, solen har skint fra skyfri himmel og påskeværet i år kan nok ingen her hjemme klage på. Vel, vi har hatt det litt gråere i dag enn tidligere i påsken, men solen har likevel tittet frem.

På tide å pakke bort ullsokker, lue og votter for nå er vi i april. Det er vår og vi trenger litt mer varme for å få fortgang i alt som skal spire og gro. Ønsker deg en fin siste påskedag. 

Dansk skuffelse (ikke en aprilspøk!)

Tro for all de ikke at det er landet Danmark som skuffer, for det er ikke tilfelle. Jeg elsker Danmark! Men jeg skulle handle litt på Bilka når jeg var i Danmark nå i påsken, og tilfeldigvis havnet jeg ved garnhyllen… Jeg har nok garn hjemme, måtte bare se… Og da fikk jeg øye på noe melert garn som jeg tenkte at ville gi fine striper om jeg strikket sokker i dette…

Det ser jo ut som dette gir stripete sokker, eller…

Jeg burde kanskje reagert når jeg så nærmere på garnet… men jeg har aldri strikket med sånt garn som gir striper helt av seg selv…

Jeg strikket som en helt og ventet på fine striper… Ikke helt sånn som jeg hadde tenk at sokken skulle bli, men bildet over viser altså mitt resultat.

Så nå lurer jeg på hva jeg skal strikke av de 4 andre nøstene, for fine stripete sokker kan jeg visst se langt etter.

Fortsatt god påske!