Se ned!

I går stoppet vi altså i Brande, og her var mye «påskegodt» for øynene! Jeg viste noen veggmalerier i går, og her kommer bilder malt på bakken. Om man sto «feil» plassert i forhold til maleriene var det ikke så lett å se hva det var – men når msn sto foran dem…wow!

Jeg ble så fascinert! Tenk å male 3D effekt i så stort format! Disse er noen år gamle og dermed slitt av årstider og folk som går på dem. De er tross alt malt på et torg. Tenk hvordan de må ha vært når de var helt nymalt!

I dag går turen enda litt lenger nord i Danmark, så får vi se hva dagen har å by på. Nyt dagen og god påske!

Veggmaleri…

I dag kjørte vi innom en liten by som heter Brande. Vi var sultne og måtte ha litt lunsj, og langs veien sto det skilt med «gavlmaleri Brande». Vi kunne jo se om det var noen fine veggmalerier her…

Snakk om ulike malerier! Det siste her falt jeg helt for. Bare se hvordan husets vindu er malt inn i kommoden. Vi sto lenge og så på dette.

I hele hovedgaten var også alle trærne påskepyntet, sikkert av barn i barnehage og skole

Ordentlig koselig å gå her, selv om det var surt og kaldt. Og så er det så gøy å se noe som ikke er planlagt – som gir en skikkelig overraskelse.

Det fikk vi absolutt i denne byen, men det skal jeg vise mer av i morgen.

«Gullunge» på tur…

Jeg ser ikke på meg selv som noen «gullung», bare så det er sagt. Men for litt siden klarte jeg å svare på Frodit sin blogg-person-test om hvem ulike bloggtegninger var. Dermed ble jeg en av dem som fikk alt rett – og ble kalt gullunge i den forbindelsen. I premie fikk jeg to herlige masker/briller jeg skulle ta bilde med. Og nå som det er påskeferie er det på tide å gjennomføre… (Håper det ikke blir kjeft å få pga sein innlevering…)

Ikke veldig kreative bilder, så det får bli med to selfier…

Maskene er med på ferieturen, så kanskje jeg får hjelp til å ta noen bedre.

Er nå i «eple-byen» eller eblebyen Ebeltoft i Danmark. Måtte bare sjekke om barndomsminnet stemmer…og det gjør det! Ebeltoft er en by med sjarm og hus akkurat sånn som jeg husker

Det gamle rådhuset. Det er så koselig her – men litt kaldt, og selvsagt mangler alle blomstene jeg husker. Tror jeg må tilbake til sommeren. Ønsker alle en God Påske!

Påskeharen finnes…

Noe av det som er så gøy med å jobbe i barnehage, er at vi får oppleve ganske mye. I dag var vi ute på tur og jammen dukket det opp en kar vi ikke hadde sett før men bare hørt om… påskeharen!

Først oppdaget vi noe hvitt som beveget seg oppe ved de store grantrærne… Hvem var dette? 

Så snudde han seg litt og de største – som er ca 2,5 år så at det var en hare! Andre kom litt tettere inntil meg og tok et godt tak rundt beinet mitt. Å være 1,5 år og oppleve en sånn stor påskehare – som de ikke har noe forhold til – kan være ganske skummelt!

Barna så haren komme ut av skogen, han løp ut på fotballbanen og UT I VEIEN! Det bekymret flere av de små. Og så var han borte!

Men vi hadde jo hørt om påskeharen, at han legger ut påskeegg til barna, så da gikk vi på jakt. Ikke alle var like lystne til å gå opp dit hvor de hadde sett at påskeharen hadde vært…

Tilslutt fant vi egget! Fult av deilig frukt: Mango, mandariner og blåbær! Da syntes vi at vi var veldig heldig.

Når vi kom tilbake til barnehagen måtte vi henge opp bilde av påskeharen – i barnhøyde – og litt etter litt ble bildet mer spennende enn skummelt. Håper alle de små sover godt i natt og kommer tilbake i morgen som glade og uthvilte barn 🙂

Mer vår

Dette er hva jeg våknet til i morges… nysnø!

Og sånn så det ut når jeg kom hjem igjen fra jobb 🙂

Jeg kjenner at våren er på god vei, og det får meg til å smile litt ekstra. Derfor har jeg funnet frem litt flere bilder fra gårsdagens tur.

Snøfri gressbakke, og snø på fjellet i bakgrunnen

Ikke antydning til grønne blader – men det kommer etterhvert

Her er svanene jeg viste i går, og som du ser ligger det litt snø her fortsatt

En and jeg ikke kjenner navnet på, men fin er den.

Noen svarte og hvite “punker”-ender med skikkelig hårsveis…

Gårsdagens svaner, som jeg har lært av Natheless at heter sangsvaner.

Nå skal jeg nyte kvelden, himmelen er fortsatt blå og det er herlig. Det er vår selv om det fortsatt ligger brøytekanter med snø og snø på skyggefulle steder. Det smelter og det er det viktigste 🙂

Fantastisk søndag

Solen skinner fra skyfri himmel, det er 4 kuldegrader og jeg måtte bare ut og nyte det fantastiske været. Tenkte jeg skulle se etter flere hestehov, men jeg fant ingen. Men jeg fant mange svaner, så da var hestehovjakten helt glemt.

Det ligger fortsatt litt is på vannet, og svanene beitet eller drakk det de fant oppå isen.

Tre ulike typer ender var det også her

Den grå her er vel en fjorårsunge?

Det å se når svanene gikk oppå isen var et morsomt syn, de sklei liksom forsiktig og prøvende bortover isen…

Og så måtte de vise seg litt frem uti vannet også

I enden av elven her – i vannet bak – var det jeg så disse svanene. Synes de er utrolig flotte.

Jeg fant forresten et nytt vårtegn – gåsunger/pusekatter på et tre. Våren har aldri vært nærmere ( og det er 1 måned siden sist det regnet her 🙂 Ja vi har hatt noen dager med litt snøbyger eller sludd, men ikke regn – men fortvil ikke det kommer til uken). Med denne vinteren vi har hatt i februar og mars så kan vi ikke klage på været, så vi tar med det som kommer – så lenge våren og sommeren blir lange og varme 🙂

Ha en fin uke.

Nå er det VÅR (nesten)

Jeg må bare si det! Nå er det VÅR! I dag så jeg nemlig årets første hestehov på vei hjem fra jobb. Kamerat lå hjemme, så jeg fikk ikke tatt bilde. Men så skulle jeg ut en tur tidlig på kvelden og da måtte jeg stoppe å veien for å se om hestehoven fortsatt var der – og det var den!

Jeg hadde ikke noe godt kamera med, og jeg trodde bildet var blitt bra når jeg tok det – men det ble jammen utydelig  når jeg la det inn på pc’n, men det er en hestehov! En enslig, liten, gul hestehov! Her var den begynt å lukke seg igjen også, men nå vet jeg at jeg skal se etter den i morgen også – hvis den fortsatt står der. Når jeg sto med rumpa i været og tok bilde kom det en liten jente helt bort til meg for å se hva jeg gjorde. Håper ikke hun plukket den! I morgen må jeg ta et annet kamera med på jobb sånn at jeg kan ta nytt bilde av dette vårtegnet 🙂

Julen varer helt til påske….

Det er jeg faktisk ikke i tvil om lenger! Jeg har jo alltid hørt folk si dette, men nå tror jeg det altså selv (for ellers så er julen slutt når vi kommer inn i januar for min del).

Vi tok bobilen på tur i helgen – til Voss, for det er en grei etappe etter jobb. Utpå kvelden møtte jeg på dette synet…

Toalettpapir med nisser! Ja for vi måtte jo selvsagt ha det når vi brukte bilen i nyttårshelgen. Men det hadde jeg glemt, og av ulike årsaker har vi ikke vært på tur siden da. Ja, ja nissedopapir funker på samme måte som vanlig dopapir 🙂

Lørdag kom med nydelig vær, sol og blå himmel – og jeg hadde bestilt frisørtime til den dagen. Klipp og farging av ettervekst…så da gikk det noen timer. Når jeg var ferdig tok jeg meg en runde i Voss sentrum, og kjøpte blant annet garn til en ny lue. Jeg fikk jo garn til votter av sjefen min til jul, og da strikket jeg Voss votter, og etter det har jeg hele tiden hatt lyst til å strikke lue også. Mønsteret likte jeg så utrolig godt, og garnet er fantastisk å strikke med – og dette garnet har de ikke alle steder. Men på Voss har de det 🙂 Så klart måtte jeg handle garn her da. Strikkepinner hadde jeg tatt med meg hjemmefra, så da var det bare å gå i gang.

Jeg kom godt i gang, og søndag kveld gjorde jeg luen ferdig – og så har jeg brukt den på jobb denne uken.

Men tilbake til julen..

Jeg hadde ikke julestemning når jeg gikk i Voss sentrum om formiddagen (selv om det ligger snø og is her), men om kvelden når vi hadde vært ute og spist middag…da var det blitt mørkt. Og hva får jeg se?

Julelys! Fortsatt.

Jammen godt at det er tidlig påske i år, for dette synet langt ut i april ville jeg ikke hatt. 

Ønsker deg en fin torsdag 🙂

Det er fortsatt vinter..

Her er det fortsatt vinter, og jeg har vært på jobb i en uke nå etter 10 dager med influensa – vil ikke anbefale noen å slippe den inn i huset forresten. Men nå har den reist herfra og livet vender tilbake til det normale. Vi har hatt noen uvanlig kalde dager her i vest. Ikke ofte gradestokken kryper under -10 grader liksom, men denne uken har den gjort det.

Nok om det, solen skinner og det regner ikke, så sånn sett har vi fått litt drømmevinter også. Jeg skal innrømme at når jeg snudde kalenderen til mars her for noen dager siden – og mars er den første vårmånden – så begynte jeg å lengte litt mot vår. For i slutten av februar i fjor så jeg årets første hestehov, men i år må nok det synet vente. Så fort snøen har smeltet vil jeg likevel gå med nesen nedover for å se om hestehoven snart titter frem.

I dag fikk jeg med meg mannen på en liten fjelltur i det fine vinterværet – på beina og ikke på ski altså. Vi kjørte et godt stykke opp og gikk kun en runde rundt vannet der oppe. Når snøen smelter er det fint å gå helt her hjemmefra og opp hit.

Her ser vi Fanafjorden i det fjerne.

Stien nå er ganske smal, så vi måtte gå etter hverandre, og jeg kunne knipse bilder når jeg ville.

Jeg kan ikke huske at jeg har gått på Smøråsen i snø før (enda det ikke tar mer enn en knapp time å komme opp om jeg går hele veien hit), men når bakken er bar er det fantastisk å gå her. Det var det faktisk i dag også, men litt lite “møteplasser” for forbipassering akkurat nå – uten å trakke langt ut (og langt ned) i løssnøen. Nå møtte vi ikke så veldig mange, for de fleste kom nok etter oss.

Må bare vise noen bilder av “kunsten” som de store ungene på jobben har pyntet epletreet med. Nå når det har vært kaldt lenge, så lever kunsten lenge også.

Ganske dekorativt, spør du meg.

Ønsker deg en fin uke 🙂