Liten by med stor sjarm

Her kommer det flere bilder fra helgens Haugesund-tur. Vi syklet inn til sentrum som bare er drøye 2 km fra campingplassen.

Vi fant noen artige sykkelparkeringer, men vi valgte en hvor syklene kunne stå under tak (og det var greit siden vi hadde litt regn på denne turen).

Jeg er av en eller annen grunn fascinert av bekkalokk, eller kumlokk for de som ikke snakker Bergensk 🙂 Det finnes utrolig mange flotte sådanne nemlig.

Utenfor en jernvarebutkk var det nesten så jeg fikk lyst å kjøpe meg en trillebår…men siden vi syklet ville det ikke bli helt enkelt å få den med hjem igjen…

Fantastiske veggmaleri flere steder i byen…

Ingen sponsing her altså, men jeg bare digger veggen hos Jernia.

En flott gate med fontener (men uten vann nå i november) fører opp til kirken.

Nede ved havnen er det mange restauranter å velge mellom. God mat hadde de, og fin utsikt over sundet.

Fra restaurantene vi spiste på ser vi over til en annen øy jeg ikke husker navnet på, men der er det båter og boder. Om du ikke har vært i Haugesund så kan jeg absolutt anbefale å ta en tur. Byen er ikke så stor, men veldig sjarmerende. Jeg skal i hvert fall tilbake hit. Her finnes herlige små butikker, og senter for dem som ønsker det. Som sagt er her mange restauranter, og det tar tid før vi får prøvd alle.

 

Kvalen fyr

I helgen var vi i Haugesund som nevnt sist, og søndag formiddag gikk vi en tur til Kvalen fyr. Fyret kunne vi se fra campingen og det var bare 1,6 km unna. En fin tur etter frokost når regnet hadde gitt seg.

Her skimtes fyret så vidt mellom bilene – der hvor havet skummer hvitt.

Ikke det mest spennende fyret jeg har sett, men utrolig flott å se hvordan bølgene slo mot land.

Bølgene kom fra to kanter – nesten som på Grenen i Danmark (nord for Skagen)

Solen tittet frem en liten stund og laget et fantastisk lys!

Dette er Riksmonumentet Haraldshaugen, lokalt også kjent som Haraldsstøtten. Det er et monument til minne om Harald Hårfagres samling av Norge i 872 (Wikipedia). 

Her er campingen og Haraldsstøtten like bak.

Her står jeg ved monumentet og fotograferer campingen fra den andre siden. Campingen ligger flott til like ved havet (og vinden merkes godt når det blåser – og det gjorde det når vi kom).

De som driver plassen har lagt fint til rette for at man skal kunne trives her (sanitæranlegget er gammelt, men reint – og med egen bobil har vi jo både dusj og do med oss sånn at vi ikke er avhengig av helt fantastiske sanitæranlegg). Her er grillhytte og glasshytte man kan sitte i og se havet, kjøkken og benker og bord om man vil grille ute (det fristet ikke helt denne helgen pga været).

Haugesund er et greit mål å reise til etter jobben en fredag, og vi har allerede bestilt plass her til enda en helg litt senere. Får bare krysse fingrene for at det ikke regner eller snør, eller blåser for mye lenger ut på vinteren.

Det er herlig å komme seg litt bort en helg, se litt andre steder og lade de berømte batteriene 🙂

Klart biler må døpes…

Ja bare sånn hvis du lurte, altså. Noen biler MÅ bare ha navn, og bobilen vår er en av dem.

Vi har hatt tre bobiler og navnet kom til den første… Senere fant vi ut den neste ble nr 2 og denne er nr 3. Men på skiltet holder det med navn, så vet vi selv at denne er nr 3 🙂

Kult eller Harry… Folk kan få mene akkurat hva de vil men jeg synes det er kult 🙂 Damen i billettluken på fergekaien bare smilte og ga oss tommel opp når vi kom kjørende. Denne helgen er vi nemlig i Haugesund.

Det er en våt helg, og jammen er det mye vind her også til tider. Hva annet kan man vente når vi nesten står med hjulene i havet…

Vi syklet inn til Haugesund sentrum i formiddag, spiste lunsj og koste oss. Og når vi skulle hjem igjen hadde el-sykkelen min funnet ut at den ikke ville samarbeide. Så da måtte jeg sykle på gamle måten – helt uten motor. Heldigvis er det ganske flatt her. Dette har skjedd før og jeg tok den med til butikken. Da virket selvfølgelig alt… Nå blir det en ny tur til XXL og da regner jeg med at de fikser feilen- som må være en garantisak. Bildet over er fra minnesmerket på Haraldshaugen.

Nå er det snart klart for høytidelige bobler som selvsagt må frem når det er dåp… Og før vi tar Bobilix med oss hjem i morgen håper vi på en liten tur i området her. Helst uten for mye regn… Kos deg videre med lørdagskvelden og helg.