Høstferie

Endelig en uke fri.

Turen går litt rundt i vårt eget land. I dag har vi kjørt ned til Geiranger og opp igjen via Ørnesvingen. Flott natur, tror ikke vi finner noe flottere i andre land.

Bildet viser utsikten utover Geirangerfjorden fra Ørnesvingen. Nå er vi kommet til Ålesund og her endte vi på en campingplass. Bobilplassen i sentrum fra full. Tydeligvis høstferie for mange.

Dette er en mobilblogg-test. Har ikke blogget via mobil tidligere.

Med nesen i sky…

Tro det eller ei, men nå har vi i Bergen hatt fem – 5 – dager på rad hvor gradestokken har krøpet over + 20 grader! Det er nesten så jeg må knipe meg selv i armen 🙂 Og når solen skinner så må jeg bare gå med nesen i sky og se opp på blå fin himmel. Egentlig er det utrolig mye fint å se oppover også, ikke bare himmel.

Løvet på trærne skifter farge, og med sol blir alt mer gyllent. Ikke bare brunt og vått…

Nydelige rødfarger kommer til syne. Jeg skjønner godt at høsten vil vise seg frem for jammen er det vakkert.

Ja, noen trær er grønne hele året – som apenes skrekk her. Men flott mot blå himmel.

Høsten er tid for beskjæring også ser det ut som… (jeg har ingen trær i hagen, så jeg tenker ikke på sånt)

Og så er det alle disse eplene som ingen plukker…Skulle ønske de som ikke vil plukke selv kunne satt opp et skilt med selvplukk på – til andre som ønsker seg epler 🙂

Disse trærne med røde bær vokser over alt, men er ikke rognebær. Fine er de likevel.

De ligner absolutt litt på rognebær i bærene, men ikke bladene

Se hvilke fargespill som viser seg nå på høsten, ulike grønnfarger, rødt, gult og oransje…

Det er ikke bare trær å se, fly også, selv om det ikke ble helt i fokus.

Og fremdeles blomstrer det løvetann… kanskje de blir lurt til å tro at det er vår?

Og helt til sist, mannen som vasker litt på bobilen før vi drar av gårde på en ukes høstferie til helgen. Værmeldingene ser ikke like bra ut for den neste uken, men været kan vi ikke gjøre noe med. Jeg har pakket både regntøy, paraply og støvler – og bikini 🙂 Ønsker alle en fin høstferie (selv  om høstferien i Bergen først er om enda en uke, men da drar alle med unger på tur).

VM byen Bergen!

Jeg er ikke noen stor sykkelfantast, og dette med sykkel VM her i byen har jeg hørt om lenge, men egentlig ikke hatt noe forhold til. Å se syklister på tv har aldri vært noe jeg har brydd meg særlig om.

Men så er det jo sånn at vi har fått dette sykkel VM’et hit til byen da, og når veier stenges, og det “snakkes sykkel” rundt alle steder…ja da må jeg jo bli bare bittelitt nysgjerrig. Jeg har sett litt på tv sendingene – og nå er det jo GØY å se på, for jeg kjenner igjen gatene hvor de sykler!

Vi har hatt vårt eget lille sykkel vm på jobben i barnehagen, og min avdeling stilte sterkt i gruppen “søsken”. Bare et barn har ikke eldre søsken på stor avdeling, men så sovnet den lille i vognen før det skulle sykles også 🙂

Og i dag måtte jeg til byen i finværet bare for å føle litt på stemningen. Det var utrolig mye folk i sentrum, nesten som på 17. mai. Og selv om jeg ikke stilte meg opp langs løypen og så på, så hørte jeg bruset fra publikum når syklistene passerte. Det er litt gøy da – skal innrømme det. 

Her kommer noen bilder fra byturen

Festplassen og teltet hvor VM sendingene på tv sendes fra.

Masse folk i byen, både på bakken…og på tak ( sjekk taket på det gule huset til venstre)

..for på takene rundt sentrum satt politi og holdt vakt

Her har en sykkelgruppe akkurat passert, og det overrasket meg hvor mange biler, motorsykler og sykebiler som fulgte etter. Alt for at syklistenes sikkerhet ivaretas.

Ha ha, ikke vanskelig å skjønne at norsk laks sponser sykkel VM (lurer på om laksen har blitt spurt på forhånd)

Mange glade mennesker med norske flagg i sekken. Sykkel VM i Bergen har blitt en skikkelig folkefest!

Når jeg kom hjem igjen var det en liten feiring for mannen som har hatt bursdag, og da måtte han få favorittkaken sin: Tres leches (noe han fikk smaken på når vi bodde i Texas)

En vaniljekake som gjennomdynkes over mange timer med tre typer melk.

Det var første gangen jeg har laget denne selv, og jeg stekte den nok litt for lenge. Så da vet jeg det til neste gang. Må jo oppfylle bursdagsbarnets ønske 🙂

Her i byen skal vi få enda en tørr fin dag i morgen, og jeg regner med at mange mennesker finner veien inn til sentrum i da også. Har skjønt at morgendagens sykkelritt er det største, med flest kjente syklister. Jeg håper nordmennene gjør det bra (selv om jeg ikke vet hvem som er med…burde skamme meg bittelitt). Tenker jeg ser litt av overføringen på tv i morgen.

Ha en strålende søndag 🙂

Høstjakten er i gang :-)

Ja, ikke sånn jakt med gevær i skogen – men jakt med fotoapparatet! Jakt på høstfarger i den fine været! Og selv om vi er midt i september og jeg har innsett at sommeren er over og høsten har kommet, så blomstrer det fortsatt. I dag skinner solen og jeg måtte bare ut på blomsterjakt 🙂 Og jammen fant jeg blomster…

Her hvor jeg bor er jeg den eneste med fortsatt blomstrende altankasser. Ja kassene blomstrer ikke, men blomstene jeg plantet i vår blomstrer. (Ikke helt heldig vinkel å ta bilde fra, når jeg står ca 4-5 meter nedenfor).

Når solen skinner så er det som om blomstene riktig strekker seg og nyter varmen og det fine været…akkurat sånn som jeg også føler det. Solen gjør noe med oss.

Tidenes største idrettsarrangement – Sykkel VM – går av stabelen i byen om dagen, og da er det jo litt kjekt at vi får vist fram byen fra sin aller beste side.

Jeg tror jeg holder meg unna sentrum og sykkelkaos, men syklister traff jeg likevel på når jeg gikk tur i dag også.

Ønsker deg en fin uke, og at vi her i Bergen får flott VM vær 🙂