Endelig en tørr dag – med sol!

Når vekkerklokken ringte kl 6.30 i dag fikk jeg et merkelig lys i fjeset. Det var sol ute! Det var ufattelig deilig etter 27 dager med regn, endelig en dag med nesten bare blå himmel og sol som varmet. For varmen trengte vi. Det var bare +8 grader når jeg gikk til jobben i bukse med bare legger – det var jo sol! Og utpå dagen kunne vi kaste jakken også… om vi holdt oss i le. Det var mange blide fjes å se rundt her i dag. Litt velfortjent sommerfølelse for mange.


Etter jobben og middag satt jeg meg ut i solen med en bok. Så deilig! Endelig blir det litt lesetid, for alt inne kan bare vente nå solen skinner ute. +16 grader er ikke så mye å skryte av, men nok til å fremkalle sommerfølelsen. Vi krever ikke så mye etter mange, mange dager med regn – litt opphold og nok varme til å kaste jakken er nok i første omgang 🙂

Og morgendagen skal bli enda varmere – dette kan jeg like! Nyt sommerdagene 🙂

26 dager med regn…

Nå har de fleste fått med seg at vi her i vest har fått vasket byen skikkelig denne måneden. Vi har faktisk hatt regn hver eneste dag i juni… Det har ikke regnet så mye i juni siden 1952…altså lenge før jeg ble født. Til og med utlendingene – på andre siden av dammen – har fått det med seg. MEN selv om vi har hatt regn hver dag, så har det ikke regnet hele tiden. Vi har litt opphold mellom bygene, akkurat lenge nok til at det begynner å tørke på veiene – før det er på’an igjen med regn.

I går kveld når jeg gikk og la med var alle himmelens sluser åpne. 


Ikke så skarpt bilde, men du ser forhåpentligvis at det regner skikkelig!
 Etter midnatt er det litt mørkt – i hvert fall i regnvær. Og under lysmasten på parkeringsplassen ser man regnet klart og tydelig.


På dagen i dag har det vært grått og vått, så sommerblomstene får virkelig kjørt seg. Burde kanskje plante vannliljer i stede for… De snakker om 26 dager med regn, men vi er bare 25 dager ut i juni, bare så det er sagt…


Det regner inn på terrassen og dråpene henger under toppbordet på rekkverket. Men nå er det slutt 🙂 Det meldes om oppholdsvær fra og med i morgen og frem til fredag.  (Det kan komme noen byger … for været er visst nok ikke helt lett å forutse). Vi skal få hele 12 grader i morgen og opp mot 20 på fredag. Det er nesten så det er for godt til å være sant. Endelig ser det ut til at vi kan lufte sommerklærne litt her i vest også. Og når solen først titter frem blir alt annet “lagt på hyllen” – da skal det bare nytes 🙂

Ønsker alle en fantastisk sommeruke 🙂 Og la oss håpe den blir tørr og fin sånn at regnjakken kan henge inne hele uken 🙂
 

Ole Bull

Ole Bulls hjem – Lysøen, ligger ikke så veldig langt unna, og i går var hele barnehagen på sommertur dit. Jeg kan love at jeg var litt skeptisk før jeg dro til jobb for da “bøttet” det ned med regn, og i natt høljet det også skikkelig. Men når ca 50 unger og 16 voksne dro for å ta buss og båt, så stoppet det – og det begynte ikke å regne igjen før vi var tilbake i barnehagen igjen. Snakk om flaks!


Huset ligger vakkert til på en øy. De største ungene mente at dette var et slott og at tårnet lignet en løk… Jeg har aldri vært her før, så da var det kjekt å komme ut en tur. Vi hadde ikke de små barna med på omvisning inne, så det får jeg ha tilgode til en annen gang. Vi lekte på gressplener og gikk tur på noen av de mange stiene rundt.


Som sagt så fikk vi oppholdsvær, men regnbuksene var på hele tiden. Skikkelig sommerantrekk her i Bergen… Her er to av småtassene på vei opp til huset.

Huset på Lysøen er et fantastisk skue, men jeg er jammen glad det ikke er meg som skal male huset når det trengs.

Snakk om snirkler og søyler, utskjæringer og flotte detaljer.


Baksiden av huset med de samme detaljene på vinduene

Gullregnen blomstrer og dufter godt. Heldigvis vokste den så høyt at ingen unger kunne få tak i de giftige blomstene.

På denne gressplenen satt vi og spiste. Og trestokken her ble både bil, hest og fiskebåt…

De voksne ble sjarmert av de blå dørene som var i naustene, eller sjøboder eller hva det er.

Jeg oppdaget en liten frosk i gresset. Den fikk plutselig veldig mange unger rundt seg, så en av de voksne reddet den og flyttet den bort sånn at ikke små hender skulle ta i den litt for hardt.

Som dere så i går, så hadde jeg og mannen 30 års bryllupsdag, og når jeg kom hjem fra jobben så sto denne flotte rosebuketten utenfor døren. 30 nydelige roser, og kort med fine ord 🙂 Mannen er på utenlandsreise, så vi får feire dagen når han kommer hjem igjen. Det er første gangen jeg har fått så mange roser på en gang. Jeg forelsket meg helt i denne buketten 🙂

30 år – Perlebryllup

Tenk det! I dag er det 30 år siden jeg ga mitt JA til drømmemannen min – og han sa JA til meg! Det synes jeg er godt jobbet!


Vi har nok forandret oss begge to på alle disse årene – til det bedre selvfølgelig 🙂 

Vi har i løpet av disse årene fått tre flotte barn, vi har flyttet 6 ganger, og vi har skiftet biler flere ganger enn folk flest. Vi har bodd i utlandet sammen et år – I Texas når jeg kalte meg “Frustrertfrueihouston”, og ungene bodde hjemme og passet huset. Jeg kunne skrevet et langt innlegg om min kjære, men det tror jeg heller at skal forbli privat 🙂 Ikke alt trenger å deles.

Mannen i mitt liv er min beste venn, min ektemann og kjæreste, min reisepartner, min samtalepartner, min turvenn og min fortrolige. 


Her er vi på biltur i fjor, og snart er det ferietid igjen.


Her fra 17. mai – en av dagene i vår hvor vi hadde sol…

På påsketur på vei over Hemsedalsfjellet. Nå teller vi ned dager til vi setter oss i bilen og drar sørover igjen. Tre uker sammen uten jobb, bare ferie. Det gleder jeg meg til. Min kjære mann – Takk for at du er du og at vi har det så fint sammen <3

Sommerfornyelse

Ja nå har jeg vært og tatt sommerklippen (men hvor blir det av sommeren?) Eller klippe håret gjør jeg vel hver 8 uke ca, for det må til når håret er såpass kort. Jeg fikk frisket opp fargen også, for det er deilig å føle seg vel når det er sommer. (Jeg vet at mange sier at det er bortkastet å farge håret om sommeren fordi solen bleker håret likevel…. Men her er det like varmt som det var i høst, og sommeren glimrer med sitt fravær). 

Sånn så jeg ut før helgen…


Ikke sånn kjempelangt hår, men ovenfra ser det ut som jeg har malt taket og grist litt…

Jeg var og kjøpte nye briller også like før helgen, og nå er jammen brillemoten mye større briller enn det jeg hadde fra før. Fikk litt sånn “tilbake til 80-tallet” følelse.


De nye er dem som ligger fremst, og jeg synes de er myyye større enn de gamle…


Min første reaksjon i butikken når jeg prøvde disse var: “hjelp – hornbriller fra langt tilbake i tid”. Men jammen var det disse jeg endte opp med tilslutt etter å ha prøvd uendelig mange innfatninger. Det var av og på med dem jeg sto igjen med til slutt – og så “vant” faktisk den innfatningen jeg prøvde aller først!


Jeg ble i grunnen ganske fornøyd – både med nye briller og sommersveisen 🙂

Hei igjen

Her går det jammen tid mellom hver gang jeg blogger, men nå begynner jeg etterhvert å komme litt i feriemodus..bare tre uker igjen 🙂 Og ferie skal bli helt herlig, det skal jeg innrømme. Tror det skjer noe med folk sånn et par uker før ferie, forventninger og ferie kommer nesten ikke fort nok.

Været er så som så, det har ikke vært det helt store sommerværet hittil, men nå i ettermiddag titter faktisk solen frem. (Selv om det regnet godt like etter at jeg var kommet meg på jobb. Jeg sjekket værmeldingen før jeg gikk og fant ut at det var meldt opphold…så det som kom ned må rett og slett bare ha vært veldig høy luftfuktighet 🙂

For en uke siden hadde vi sommerfest med personalet på jobb. I år valgte vi litt annerledes og dro til Er-An på Søfteland. Noen padlet i kano først, mens noen av oss satt og ventet. Det regnet, men når de padlende gikk i kanoene sluttet det faktisk å regne. Inne på Er-An var Elvis den første vi møtte. Kult det da.


En gammel amerikansk skolebuss er bygget inn i restauranten, og vi hadde leid hele bussen denne kvelden. Det er faktisk første gang jeg har spist middag i en buss… 🙂

Setene var snudd, sånn at det ble som et langbord. Her inne koste vi oss, spiste god mat og praten gikk til litt etter stengetid. Jeg tror de fleste var enig om at dette var en koselig og vellykket kveld. Hit kan vi ta turen igjen 🙂

Nå er det helg, og ingen planer. Håper solen titter frem litt hver dag, selv om langtidsvarselet ikke er det jeg ønsker. Men jeg er optimist og tror at det helt sikkert kommer til å bli mye bedre 🙂

Nærkontakt med hegren…

For litt siden så var vi en tur i Amsterdam, og der traff vi en ganske nysgjerrig Hegre. Vi har den her hjemme også, men da kommer vi ikke på langt nær så tett innpå den. For denne karen her han spankulerte innimellom bobiler og sykler.


Han har et våkent blikk, og følger godt med…

Han “krøller” ned halsen sin, vet ikke om han vil gjøre seg liten….

Så strekker han litt på halsen…

men ombestemmer seg og trekker halsen ned igjen…


Og når han strekker hals, blir han med ett mye større… Fikk han øye på noe spennende mon tro?

Sykkelen min, ja. Den måtte han bort og inspisere. Men siden sykkelen var låst fikk han ikke tatt seg en prøvetur… Og det er helt sikkert mer effektivt å fly dit han vil… Han kom igjen på plassen flere dager. Hva han var ute etter? Si det. Brødbiter ville han ikke ha. Kanskje han bare ville vise seg frem for turistene? Han poserte som en skikkelig modell, og var tålmodig sånn at denne fruen fikk tatt alle de bildene hun ønsket 🙂

En rusletur i pinsen

Her i vest har det vært en grå pinse, men i dag (litt ut på dagen) har det tørket opp – og da måtte vi ut en liten tur. Mannen og jeg tok oss en tur her i nærområdet, og akkurat nå er Rhododendronene som vokser over alt et syn. Det er en plante/blomst som trives godt her i vest og de blir veldig store.

Jeg måtte så klart forevige noen av dem  vi gikk forbi.

Lilla….

Dyp rosa… det ser ut som den har støvbærere av gull…

Lys rosa… jeg synes de er lik vakre alle sammen.

Denne gule er kanskje mer i Azalea-familien, men jeg velger å ta den med. Kan vi ikke bare si at de er i slekt alle sammen?


Det finnes flere små idylliske steder selv om vi er nært hovedveien. Helt til høyre bak i bildet så ligger kaffehuset Friele. Jeg drikker ikke kaffe, men lukten av kaffe…den liker jeg 🙂


Det er flott at det lages sånne små oaser – sånn at man kan føle at man er litt “på landet” selv om vi er tett opp mot travelt trafikkert vei.


En syrin mot blå himmel gjør seg også godt. Tenk hvor fargerik verden er på denne årstiden. Det gjelder å nyte alle disse fargene når de er her, lagre dem godt inne i oss selv – for så å hente dem frem igjen som minner og farger når vinteren kommer.

Håper du har hatt en fin pinse uansett hva du har gjort.