Hilsen fra Amsterdam

Heisann. Jeg er fortsatt i Amsterdam, men i morgen snur vi nesen nordover igjen. Amsterdam er en spennende by, nye og gamle hus, kanaler, sykler og fortauskafeer, og det lukter en blanding av øl og røyk og jeg vet ikke helt hva. Jeg lurte litt på om det var sunt å puste inn luften her eller om jeg ville bli litt ruset på et eller annet…

Fruen blir overveldet av hvor åpenlyst “usunne” ting er å få kjøpt, her finnes de overalt og i alle fasonger: En stakkars naiv frue har aldri sett på makan…

Alle på jobben tar med seg noe hjem og setter på pauserommet….men disse over står jeg over. Vil ikke bli tatt i tollen med slikt.
Men det finnes selvsagt vanlige ting også, som ost….


Amsterdam har uendelig mange sykler…ikke lett å finne igjen sin egen sykkel i en sånn by.


Sykler med barnesete både foran og bak, dem var det mange av…


Og selvsagt er det mange kanaler her, med ca 200 broer (halvparten av det som er i Venezia)

Det er koselig å rusle rundt her, finne en fortausrestaurant, ta seg en øl og litt lunsj og bare nyte feriedagene…


Hva med tur i en treskobåt i en av kanalene?


Skjeve hus…

og kjente bygninger…


Selvsagt måtte vi innom blomstermarkedet…


Noen tulipanløker ble selvfølgelig med fruen hjem…(nå må hun bare google og finne ut når de skal plantes…tror det er til høsten?)


Grønn bukse med “blad” på kjøpte denne fruen ikke…


Denne fuglen møtte vi på når vi syklet en liten kveldstur nå i kveld…Hva det er vet jeg ikke, men den hadde fine farger. En annen fugl som ble litt nærgående når vi grillet i går var denne her under


Tror han ville låne sykkelen min…


Den ligner litt på en hegre…tror jeg… Han var skikkelig nysgjerrig i alle fall.

Fruen har hatt to fantastiske dager i Amsterdam. I morgen snur vi nesen nordover igjen. Hvor vi stopper er uvisst…det er det som er det fine med camping. Ønsker alle en fin uke 🙂

Fra Stavern til Amsterdam…

Nå har vi akkurat kommet til Amsterdam. Og veien inn hit gikk ikke helt på skunner… Vi kjørte litt i ring for GPS’en ville at vi skulle kjøre veier som var stengt, og det går ikke særlig bra. Men etter mye roting frem og tilbake fant vi frem til den rette campingplassen. Så ble det en liten sykkeltur før regnet kom og tok oss.


Hva jeg vil se i Amsterdam? Har ikke peiling. Men det å se en vindmølle og kanaler står høyt på listen, og det klarte vi å få til bare på en liten sykkeltur fra campingen. I morgen får vi dra inn til sentrum. Finner vel noe å se på der også.

Vi kjører bil nedover og tok ferge fra Larvik til Hirtshals. I Larvik hadde vi så god tid at vi kjørte utom Stavern først. Da ble det litt mimring for mannen


Minnehallen i Stavern


Denne stranden har jeg hørt mye om, fra den gangen mannen stod vakt i porten inn til leiren…


Ved denne kirken (tror det var det) er tulipanene plantet etter skikkelig militær oppstilling…
Helt på geledd. Ingen står utenfor rekkene her, nei 🙂


En helt annen ting…denne stilige damen traff jeg på et tre i Eidfjord. Snakk om fantastisk strikkeprosjekt – her snakker vi stilfull knitbombing!

Vel nå må jeg nyte livet i Amsterdam litt. Regnet har gitt seg og det er tid for en tur ut. Ønsker deg en riktig god helg 🙂
 

Stein er ikke bare kjedelig og grå

Jeg har fortsatt noen bilder på lur fra helgeturen jeg var på. Denne gangen er det fra Steinparken. Det som ser ut som helt vanlig grå og litt kjedelig stein, blir helt fantastisk når de blir slipt og polert. Da viser de seg fra en helt ny side 🙂


Her er det Melderskingranitt fra Rosendal

Parken er flott laget til med stier, små elver og broer

Toppen av steinen er bearbeidet og jeg kan nesten ikke tro at det grå nederst kan bli som toppen ved hjelp av litt pussing og sliping.


Det ser ut som en hånd har lagt seg over steinen

En rasteplass i migmatitt fra Mauranger har også fått plass.

Her har jeg stilt meg opp i en Portal av Vångagranitt.

På en steinmur fant vi bilder av noen forhistoriske skapninger – synes denne ser ganske eventyraktig ut…

Nå er det snart en uke siden jeg vare her…husker ikke helt om dette var kopier av fossiler, eller om de var ekte…Snakk om dårlig hukommelse!


Steinparken ligger ved Vangssago. Artig å se de store sagbladene som en gang var i bruk, men dette er museum nå. Det var fint å rusle rundt blant flott slipte steiner som alle hadde oppslagstavler på hva det var og litt om opphav. Parken har i tillegg bekker og elver, og vi kunne riktig nyte den fine dagen vi hadde på lørdag.

Denne uken har vi hatt litt regn, men vi er heldigvis spart for snøen som jeg ser at en del andre har fått de siste dagene. 

Nå nærmer det seg helg igjen, og i morgen skal vi i konfirmasjon til en flott gutt som vi er gudmor og gudfar til. Håper på bra vær men ikke for varmt – da blir ull litt i varmeste laget. Men jeg må nok stryke bunadskjorten i kveld sånn for sikkerhets skyld. Ønsker deg en fin helg 🙂

Statsraad Lehmkuhl

(Her må jeg jukse litt og har hentet hjelp fra Wikipedia)

“Statsraad Lehmkuhl er Norges største og eldste skværirggete seilskip, og det har hjemmehavn i Vågen i Bergen. Det er en tremastet stålbark eid av stiftelsen Statsraad Lehmkuhl”.


I helgen lå båten i Rosendal, og som Bergenser må jeg få lov å si at dette er et flott skue… På lørdag lå den badet i sol.

I fjor var jeg så heldig at jeg så båten komme til kai i Bergen med syngende mannskap i mastene. Det var en opplevelse!

På søndag våknet vi til tett tåke, og båten seilte ut i tåkehavet.

Det så nesten ut som en spøkelsesfilm…

Båten ble mer og mer borte i tåken…

Og tilslutt var den helt borte. og ikke lenge etter lettet tåken og vi kunne dra på en flott tur. 
Den turen får du bilder fra i morgen 🙂

Fantastiske veggmalerier

Ja det er nok ikke riktig å kalle disse for veggmalerier, men i følge Wikipedia er “Et veggmaleri alle former for maleri som er malt direkte på mur eller vegg”. Så da tar jeg sjansen. Jeg ble i hvert fall helt fascinert.

Dette er bilder fra Rosendal, og hvem kunstneren er vet jeg dessverre ikke.


Tenk å male i så stor målestokk, eller spraymale eller hva de nå enn gjør…


Jeg tror jeg lar bildene tale for seg selv, jeg ble nesten målløs av å  se alle disse og mange flere i helgen

Til og med et vanlig bolighus hadde fått kunstnerisk maleri på terrassen sin 🙂


Hva synes du om denne typen veggmaleri, grafitti eller hva det enn er?

Baroniet i Rosendal

Som jeg skrev sist så var vi på tur i Rosendal i helgen. Et av stedene vi var innom var Baroniet. Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz som fikk gården Hatteberg i bryllupsgave. Her bygget de sitt lille slott som de kalt Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665 (her har jeg hentet opplysninger fra siden til Baroniet)


Vi ruslet rundt i hagen og koste oss i finværet.

Baroniet åpner ikke for publikum før om noen dager, men jeg var inne her for et par år siden.

Opp til huset er det en allé, og mange flotte og gamle trær.

Her er et tre hvor vi kunne gå gjennom trestammen , og min svigerinne og jeg måtte jo selvsagt bli tatt bilde av her 🙂


Inne i hagen er det et koselig lysthus med små dammer rundt. Når jeg var liten synes jeg denne hagen var så mørk, og vi gikk og gikk følte jeg. Nå som voksen har hagen blitt helt annerledes, og det tar ikke lange stunden å gå her 🙂

På bakken var noen av Hvitveisene blitt helt lilla. De sto og smilte så fint til oss 🙂

Når lillebror og jeg sto i Baronihagen sto lillesøster på toppen av fjellet her. Tror det heter Malmangernuten. Hun er veldig glad i å gå i fjellet og spretter rundt fra topp til topp. Vi andre nøyer oss med å se på sånne høye fjelltopper.


Rhododendronen har begynt å blomstre, og det lyser opp mellom alt det grønne.

Dersom du er i området en gang er det vel verdt å ta seg en tur innom her, spesielt på en finværsdag når rosene blomstrer, omvisning er mulig og kafeen er åpen. Da kan man bare kose seg 🙂

Å for en herlig helg…

For en herlig helg vi har hatt her i vest. Knallblå himmel og sol som virkelig varmet. Kunne finne frem både shorts og singlet! Vi har vært på tur til Rosendal sammen med lillesøster, lillebror og deres ektefeller…og så min drømmemann selvsagt. Vi dro etter jobb på fredag, sammen med veldig mange andre. Det var så mye folk ute at fergen vi hadde tenkt å ta var full, sånn at vi måtte vente litt ekstra. Ja ja solen varmet mens vi ventet.


Solen var i ferd med å gå ned når vi kom frem, og dermed ble det bilder av Statsraad Lehmkul i solnedgang. Båten var på tokt borte fra Bergen, og denne helgen hadde de ankret opp i Rosendal.


Lørdag startet vi med en tur til Baroniet. Jeg måtte stoppe flere steder å ta bilder før vi kom frem. 


Vi gikk en liten tur i hagen for selve Baroniet, eller huset, åpner ikke for sesongen før om noen dager.

Før vi gikk kom det en lokal fisker rundt på kaien og solgte sjøkreps som han selv hadde fanget dagen før. Da måtte vi selvsagt kjøpe noen til lunsj sammen med reker og loff.

Siden vi er på camping gjør vi det enkelt. Papptallerkner og brødet rett fra posen. Men maten smakte nydelig og alle ble fornøyd.


Statsraaden ligger fortsatt ute i sjøen og nyter sol og fantastisk vær – akkurat som alle vi på land.

Vi var i godt selskap, for det var mange bobiler på kaien denne helgen – 70 – 80 tenker jeg.


Søndagen startet med tett tåke, og fjellene bak båten her er helt borte. Heldigvis så klarnet det opp etter et par timer.

da kunne vi ta oss en tur oppover i fjellet. Vi gikk ikke helt til toppen, men klarte oss med en tur til et utsiktspunkt ca 380 moh. Jeg var litt skeptisk til hvordan det var å gå ned igjen med mine knær for det var utrolig bratt. Men det gikk bra. Vi kom ned og det ene kneet tullet ikke før vi var ca 50 meter fra porten ut til veien. Da måtte jeg gå uten å bøye det ene kneet, men det fungerte helt fint igjen når vi kom ut på veien heldigvis.

Er det ikke idyllisk her. Husker ikke helt hvilken topp som er foran her…Melderskin eller noe sånt?

Grønt gress med masse lysende Løvetann mot blå himmel…jeg synes det er vakkert 🙂 Sånne helger er balsam for sjelen!

Mer om turen vår en annen dag.

Oransje – hvem har vel den fargen i skapet?

Ja dette var min første tanke når jeg så hvilken farge som skulle avslutte Frodits flotte catwalk eller klesutordring. Jeg har jo ikke noe i oransje…trodde jeg. Men så begynte jeg å tenke…når jeg bodde i Texas så kjøpte jeg Harley-Davidson motorsykkeljakke i svart og hvitt – og med tynne oransje striper i. Den synes jeg var så fin at jeg senere faktisk kjøpte meg en oransje t-skjorte. Og den har jeg jo brukt mye!


T-skjorter er mitt favorittplagg; behagelig å gå med, lett å vaske etter en dag med unger på jobb, og man kan ha mange ulike former og farger. Og jeg som tenkte at jeg har mest t-skjorter i hvitt, blåtoner og turkis har faktisk funnet ut at det finnes nok noen flere farger i skapet mitt …. langt bak de jeg pleier å bruke.

Den eneste fargen jeg ikke hadde selv i forbindelse med denne utfordringen var den gule. Men i noen uker til bor guttungen hjemme så da var han min reddende engel når det gjaldt den fargen. 

Tusen takk til Frodith for nok en flott og morsom utfordring. Selv om jeg gjerne skulle brukt litt mer tid denne gangen, så var det viktigere for meg å delta med noen bilder selv om de ikke ble så seriøse. Gøy har det vært 🙂

Fargeklatt – Rosa

Så er jeg kommet til dag 5 i Frodith sin klesutfordring. Dagen i dag sier rosa. På slutten av -80 tallet hadde jeg mye rosa, så mye at jeg tror jeg brukte den fargen opp. Hadde til og med rosa tapet i stuen,og på soverommet. Og masse rosa sengetøy…. Det er jeg helt ferdig med…tror jeg 🙂

Men i fjor vår når jeg hadde meg en shoppingrunde så mente damen i butikken at denne rosa toppen passet meg…sikkert fordi jeg kjøpte tre ulike blå topper, og fortalte at jeg alltid velger blått… Vel jeg kjøpte faktisk den rosa, og jeg har brukt den en del ganger, men ikke så mye som de blå…


Jeg har kanskje mer farger i skapet enn jeg tror, bare at de plaggene ligger bakerst…. Jeg trives bedre bak kamera enn foran, så her holder jeg på å le av meg selv – alt hva jeg blir “lurt” til å være med på. Man får jo ikke mer gøy enn man lager selv.

Ønsker deg en fargerik lørdag 🙂
 

Håpet er lysegrønt…

Dag 4 i Frodiths catwalk eller klesutfordring sier grønn! Og grønnere enn jakkene vi har på jobb kan det neppe bli. Man skulle nesten tro at vi har arvet et overskuddslager fra Kiwi eller noe sånt. Men det har vi ikke altså. Innkjøperen er nok bare litt over gjennomsnittet glad i grønt, og vi lyser godt opp når vi er mange grønnkledde ute på tur med en haug med “minier” sammen med oss. For å være helt ærlig så bruker jeg denne jakken bare inne på området, og så lite som mulig utenfor gjerdene…


Vel, det ble grønt så jeg er fornøyd. Selv om jeg gjerne skulle brukt litt mer tid på disse innleggene, så ser jeg at akkurat nå så går ikke det. Får ta det igjen en annen gang. Nå er det helg og når jobben er over så drar jeg avgårde på helgetur. Det blir gøy.

Ønsker deg en knallfin helg 🙂