Våren lurer oss – igjen

Vi er mange som våknet i dag til en utsikt vi helst ikke vil ha på denne tiden av året – snø! Jeg kan ikke huske at vi har hatt snøbyger så seint på våren så mange ganger tidligere. Ja – vi har hatt snø tidlig i april, men nå er vi bare en uke unna mai….


Dette er fra i morges – like ved jobben min. Det ser deilig ut, men det  er ca +1 grad og kald nordavind.


I bakgrunnen ser du at fjellet Løvstakken har fått snø på toppen

Og sånn så det ut når jeg gikk hjem fra jobb – all snøen var borte. Jippi 🙂

Gresset begynner å bli ganske grønt så da skal det ikke komme snø…men hører rykter om at vi kan få flere sånne dager…

På hjemveien så jeg også min første Løvetann denne våren. Og med løvetannen så begynner jeg å tenke markblomster og sommer… Du skal se at vi går fra vinter til vinter-vår og rett over i sommer. Den lange, fine og varme våren vi alle drømmer om hvert år, den lurer oss litt i år også. 

Ha en fortsatt fin uke, og nyt dagene for de kommer ikke igjen 🙂

Jeg har en hektisk uke foran meg, men så blir det en mini ferietur til helgen om alt går etter planen, og det krysser jeg fingrene for  🙂

Nye naboer…

Under frokosten i dag ble vi sittende å se på våre nye naboer. De driver og flytter inn og er veldig travle. 


Og her – midt på haugen mellom alle husene flytter de nye naboene inn. Skjønt de har nok holdt på en stund uten at jeg har fått med meg byggeprosessen…


Det er kanskje litt ufint å spionere på naboene…men som du ser… dette er ikke et vanlig hus – ikke for mennesker.


To skjærer holder på å innrede reiret sitt…

De to flyr inn og ut, og er ikke lenge borte om gangen

Utrolig fascinerende å se hvordan kvister er vevd sammen…

De to “turtelduene”flyr inn og ut nesten samtidig

Og når den ene ikke er helt klar enda så sitter den andre litt lenger ned i treet og venter. Det blir spennende å følge med på disse to…som sikkert snart blir flere. Men etterhvert som det blir grønnere så blir det vanskeligere å følge med også. Jeg får nyte utsikten så lenge jeg kan. 

Ønsker deg en fin 1.påskedag 🙂

Påsketur

I år skulle vi bare ha en liten påsketur til Hardanger. Vi skulle pakke og rydde i campingvognen, og det fant vi ut at vi ville gjøre først i påsken…for da var det meldt dårlig vær. Det er nemlig bedre å rydde og ordne inne når det regner enn å være inne og se ut på solen. Så vi dro avgårde på onsdag. Torsdag var det litt grått, men oppholdsvær, så vi bevilget oss en lite tur oppover i fjellet. Vi gikk til Knutsteinen som ligger på ca 235 meters høyde. Det er egentlig langt nok for knær som ikke har vært og gått i høyden i vinter.


Her er det en postkasse med en gjestebok i, og der må man selvfølgelig skrive seg inn når man først har kommet opp hit. På vei ned igjen ville vi gå en liten omvei forbi et vann vi ofte gikk til når ungene var små.


Her skimtes vannet mellom trærne. Lenger bak ligger Hardangerfjorden.


Her på denne utstikkeren i vannet grillet vi mye når barna var små…og det er tydeligvis lenge siden, for trærne her var der ikke den gangen, og det var stein og ikke mose på utstikkeren.
Som du ser var himmelen ganske grå, men vi fikk ikke regn på oss før vi var kommet nesten helt hjem igjen.


Langfredag våknet vi til sol og blå himmel, så da måtte vi ta oss en ny tur. Først til Knutsteinen igjen, og så enda videre opp til setrene på Olshidler eller Olshiller (ser at navnet skrives ulikt på flere skilt opp til hyttene). Det er ca 700 meter å gå fra Knutsteinen – men det er 170 meter høyere, så det er veldig bratt opp hit. Men opp skulle vi –  mannen og jeg – vi bare stoppet og nøt naturen litt ofte…


På veien opp så vi at noen har mistet en pose med M&M, eller så er det bare hjorten som har vært her…og dem er det mange av i området 😉


Utenfor en av hyttene sto en gammel ovn…tenker den har blitt brukt mye en gang i tiden, men nå er den ikke mye tess lenger.


Her er det fruen som nyter en Kvikk lunsj og vann etter å ha slitt seg opp den bratte stien. Og jeg kan røpe at hun er veldig fornøyd med at hun kom seg helt opp hit 🙂 Og nedturen gikk også bra, bare litt antydning til vonde knær men ikke noe som hindret turen.


Utsikten her oppe var fantastisk, men høye trær var litt i veien for fruen.

Nydelig blå himmel, snø på fjelltoppene og sol – en fantastisk fin tur på langfredag. Og vi som trodde det skulle være regn når vi var her 🙂 Fantastisk påskevær – så egentlig burde vi blitt lenger 🙂

Men hjemmepåske noen dager er heller ikke å forakte. Ønsker deg en fin påskeaften 🙂

Påskegrønne fjær…

Grønne fjær kom i postkassen min her tidligere i uken. Og hvem andre enn Frodith var avsenderen 🙂 Jeg hadde svart riktig på noen tegninger for lenge siden – og ble dermed en av gullungene til frøken. Dette hadde jeg helt glemt, men med en gang jeg så konvolutten i postkassen – så husket jeg det.


Jeg har tenkt litt på hva jeg ville gjøre med dem, og jeg tok dem med meg på mini-påskeferien min. Når jeg våknet i dag var det sol og blå himmel og da tok jeg med fjærene i sekken. Det var mannen og jeg som slet oss opp over meter for meter, og jammen kom vi til toppen – og der var det bittelitt snø fortsatt.


Olshidler ligger ca 405 moh, og de siste 700 meterne er bare oppover – så jeg tok meg mange pauser…det er viktig å nyte naturen og se hvor man går også…

Her oppe ligger det støler eller hytter som stort sett bare er i bruk om sommeren, skjønt der var folk i en av hyttene i dag også.

Og så lå det litt snø som har rast fra taket på hyttene og her måtte jeg pynte litt med fjær

Jeg har fortsatt noen fjær igjen, så kanskje tar jeg dem med meg en annen gang – og tar bilde av dem også. Denne ene hytten her oppe fikk pyntet med grønne fjær på to sider-  for litt påskepynt må til oppi fjellet også 🙂

Fortsatt God påske 🙂

 

Sol og snø

Vi har hatt sol og snø her i dag, men det er slett ikke så idyllisk som det kan høres ut som. Dagen startet med regn, så jeg bestemte meg for å bake brød. Midt i steikingen så kom solen frem, og da bestemte jeg meg for å ta en tur ut når brødene var ferdig.


Men da kom det regn igjen… men jeg tok nå en liten tur likevel – for jeg hadde jo bestemt meg. Jeg tok ikke med meg kamera siden det regnet, men jeg så hvitveis i blomst – så da er det vår!

 Nå i kveld har det kommet en skikkelig snøbyge – og det vil jeg ikke  ha.


På denne tiden av året synes jeg kan snøen kan komme på fjellet – jeg vil ha vår og varme!


Selv om det snødde tett et øyeblikk så var ikke den blå himmelen så langt borte. I morgen skal jeg ut igjen, og da håper jeg at jeg kan ta med kamera og forevige hvitveisen – og så skal jeg lese bok og late meg. Påskeferie er deilig 🙂

Påskeferie :-)

Så deilig! Jeg har en hel uke med påskeferie foran meg. Skal gjøre ingenting de to første dagene, så blir det en liten campingtur, før de siste påskedagene nytes hjemme igjen.

I dag var vi på en liten tur, måtte teste et nytt sted å gå. Tok med meg hansker men droppet luen…det var jo 9,5 grader. Men fy søren så surt det var når vi  kom på toppen! Da savnet jeg luen, det er helt sikkert. Følte at ørene skulle fryse til is og falle av…Ok det var litt overdrevet, men med kald vind var det virkelig kaldt!


Det ble litt skog før vi kom til toppen…men vi gikk på grusveien og ikke snarveiene… Dette er en tur man helt fint kan sykle, ta med barnevogn eller kanskje rullestol..men det går oppover da.


Hestehoven er ikke lenger vanskelig  finne, nå er det gult i mengder.


Fra toppen på Storrinden hadde vi utsikt til flyplassen…ganske skyet, men vi så flyene når de kom ut av skyene.


Jeg måtte ha meg en runde i skogen mens guttene så på flere fly. Det var litt mindre vind der.

Det begynner å bli litt grønt på bakken, men trærne er ganske grå enn så lenge…ja bortsett fra dette døde brune treet. Det pynter nesten opp 🙂


De grønneste trærne er dem som er dekket med mose… men snart skyter knoppene frem for fult med nye grønne blad.


Jeg har bestandig vært fascinert av disse soppene som vokser på trestammen. Tror det heter kjuker, og de kan bli ganske store…Naturen byr igrunnen på mange flotte motiv, og det blir nok en del mer fotografering fremover. Men helst på dager med litt mindre vind, eller med lue på “topplokket”. 

Ønsker deg en flott påskeuke 🙂

25 år går så uendelig fort

I dag er det 25 år siden jeg fødte minstejenten, men hun var langt fra liten da hun kom til verden – 53 cm og 4280 gram…men i forhold til storesøster og storebror var hun jo liten (skjønt de var mye mindre da de kom til verden et par år tidligere. Hun var ca 5 cm lenger og 1730 gram tyngre enn sine tvillingsøsken). Men hun var helt perfekt og og vi har hatt fantastiske år sammen. Nå er hun voksen, bor med kjæresten og sammen har de kjøpt leilighet. Hun har arvet en del av de egenskapene jeg har og liker godt: Hun strikker (det er så gøy når barna blir glad i noe av det vi foreldre setter pris på) og syr, og baker de mest fantastiske kaker. Skjønt hun er mye mer kreativ enn sin mor, det bobler over av ideer til tider. Hun er litt mer apekatt enn meg, og finner på de morsomste sprell. Aldri kjedelig når vi er sammen.

Og i dag er hun altså 25 år, og jeg skjønner ikke hvor disse årene hat blitt av.


Gratulerer med dagen, fantastiske, flotte og gode Camilla! Jeg er en stolt mamma, som ser at du har evnen til å gjennomføre det du bestemmer deg for, og du gjør det helhjertet og grundig. Det gleder et mammahjerte å se at barna lykkes og har det bra <3


Sjekk den kaken hun laget til seg selv – og oss som fikk komme og ferie dagen hennes i kveld. Et skikkelig fyrverkeri av en kake – som hun selv sa.


Her er det ikke spart på noe. Er det fest – så er det fest. Man blir tross alt 25 år bare en gang :0) Og vi som var gjester koste oss med deilige kaker, for jammen hadde kjæresten også bakt kake helt selv! Snickerskake, nam nam.

Håper du har hatt en fantastisk dag, og at du fikk feiret den sånn som du ønsket. Knuseklemmer fra mamma <3

Med våren kommer fargene igjen

Når jeg gikk hjem fra jobben i dag så var det +12 grader! Det var så deilig. Det var liksom vår for fult, for jeg møtte flere barn på vei hjem fra skolen som hadde jakken hengende på skolesekken. 

Egentlig så tenkte jeg i morges at jeg skulle ha “Med våren kommer sneglene frem igjen”som overskrift på dagens innlegg …for det krydde av snegler på fortauet når jeg gikk til jobben i morges. Æsj, snegler er nesten det ekleste  (mest ekle… hvordan bøyer man dette ordet riktig da?) eller verste jeg vet. Det var litt fuktig i morges og da popper sneglene frem igjen. På hjemveien var bakken tørket, og sneglene borte igjen – og jeg hadde tid å ta litt bilder også.


Nå blomstrer ikke bare en, men mange Lungeurter


Så var det denne her da, husker ikke navnet. Mange kaller alle disse gule Smørblomster, men jeg tror at den jeg lærte var smørblomst har tynnere stilk og andre blader, og bare fem litt runde kronblader…


Gul og fin er den i hvert fall – og et sikkert vårtegn. Har Vårkål på tungen…men er ikke sikker


Hvitveisen er på vei, men trenger litt mer sol og varme før den åpner seg. Men det er like rundt hjørnet…


Trærne begynner å få grønne blad, og buskene ligger et hakk foran 


Det begynner å bli grønt i hver fall, og så lurte jeg på en ting….er Bjørken et av de siste trærne som får grønne blader? (Jeg har ikke tatt bilde av bjørk altså – det får komme senere)


Utenfor inngangsdøren min venter påskeliljene. Jeg blir glad av å se alle blomstene som bare står og gjør seg til om dagen, jeg må jo bare bli i godt humør 🙂


Selv om det var deilig temperatur ut på dagen så var det kaldt i morges – og uglevottene mine kom i bruk. Da rakk jeg jammen å ta dem i bruk helt på tampen av vottesesongen.

Det er kjempedeilig å komme seg ut i vårværet etter noen dager inne. Det går mye rare varianter av sykdom i barnehagen. Bare jeg slipper å få oppkast eller “rennerumpe” så tar jeg heller litt feber… Man blir ganske immun i en barnehage, men av og til må man bare gi etter for kroppens signaler, og feber er ikke så lett å overse…Da vil liksom ikke kroppen spille helt på lag. Men nå er formen på plass igjen, og i morgen skal vi begynne å lage reir til påskeharen… 🙂 på jobben altså – med 1-3 åringene 🙂