Tidlig morgen…

I dag kunne jeg egentlig sovet litt lenger, men så var jeg heldig å fikk gå på halvdagskurs i byen. Og måtte dermed litt tidlig ut av huset. Det er Barnehageuken og vi er tre på jobben som fikk gå på kurset “Kunstleik i barnehagen”. Spennende kurs, men ikke alt lar seg like lett gjennomføre i en liten barnehage. Men vi tok med oss mange gode ideer tilbake til jobben likevel.

Jeg var litt tidligere i byen enn de to andre (er det noe som stresser meg så er det å komme for seint til avtaler) så da hadde jeg tid til å fotografere litt mens jeg ventet.


En travel morgen midt i byen. Busser og biler suser forbi. Men se – det blir en fin dag i dag også! Blå himmel er på vei.


Musikkpaviljongen er vakker å se på uansett når på døgnet, eller når på året man tar bilder av den.

Etter noen timer med faglig påfyll gikk turen tilbake til jobben. Og når jeg kom hjem var det kommet post…


Og jammen begynner det å bli mange år siden jeg ble belønnet for gode karakterer… Og for en premie 🙂

SÅ gøy. Tusen takk, Frodith! Hun hadde tegnet en del av dem som bor i “blogg-blokken”, og jeg klarte å svare rett på hvem alle var. Det ble ikke gevinst på loddet, men hva gjør vel det. Tenk så gøy å bare skrape og vente spent på hvilke tall som dukker opp. Det er i grunnen spenningen som er det beste med Flaxlodd.

I morgen kommer det litt regn hit igjen, men det tar vi med- etter to fine dager 🙂 Og tenk, vi snur kalenderen til februar også! Kanskje den måneden kommer med litt vinter til vestlandet? Jeg har lært meg at det er for tidlig å vente på våren, så da kan vi like godt få litt skikkelig vinter med snø (bare ikke på veier og fortau). Ha en fin onsdag 🙂

Syprosjektet ble godt mottatt :-)

Jeg fikk lønn for kvelden min med symaskinen i går! Avdelingen har fått en ny hule! Trekket er litt knapt – med vilje – fordi det strekker seg etterhvert som det blir brukt.


Denne grønne dragen som flyttet inn i hulen her ble fort “adoptert” av en liten pjokk, så den har kjørt motorsykkel, puslet puslespill og vært med rundt på hele avdelingen i dag. Men det var selvsagt flere som ville leke med den, så her blir det litt mer læring – Det er alle barna sin, og alle må få låne den litt hver 🙂 Vi har foreløpig bare klippet noen små hull på den ene siden, og dør på den motsatte. Så får vi se etterhvert om vi må lage hull litt flere steder.


Små unger synes det er morsomt å stikke armene ut, og fordi stoffet er så elastisk går det faktisk an å stikke hodet gjennom hullene og si titt-tei også. De voksne “klaget” over lav takhøyde, og at det ble litt varmt der inne….det kan jeg ikke skjønne 😉

Konklusjonen er at dette var vellykket. Det blå lille bord-teltet som jeg sydde i høst er i bruk hver dag, og ungene koser seg. Her i det nye er det plass til alle inklusive dukkevogner og massevis av leker….men vi får passe på at ungene er flinke å ta lekene med ut igjen sånn at det ikke er vi voksne som må krype under bordet for å rydde 🙂

Det er utrolig gøy når noen få timer foran symaskinen gjør sånn lykke – og til en billig penge også. Glade barn som bruker det som blir laget er belønning i massevis. Jeg har verdens beste jobb! Tenk å få mange klemmer, og små barnehender som “knusklemmer” seg fast og viser at de har full tillit til oss som er sammen med dem hver eneste dag 🙂

Jeg ønsker deg en fin torsdag – den siste torsdagen i januar 🙂

Mange meter grønt billig stoff…

Nå har jeg ikke for vane å bruke stoff…men dette er faktisk andre gangen jeg prøver det… Første gangen valgte jeg blått, og denne gangen grønt…fordi det var den fargen som var på tilbud! 


Det blå stoffet ble til en liten hule på jobben. Unger elsker å krype inni og gjemme seg. 

Hullet som begynte som et ikke alt for stort vindu har nå blitt en del større. Ungene fant fort ut at det å klatre gjennom det – var kjempegøy.  Og det er utrolig morsomt å se den aller minste pjokken stupe gjennom – med beina på en side og armene og hodet på den andre. Men gjennom kommer han til slutt 🙂


Etter mye banning og klaging, prøving og feiling, så fikk jeg til slutt trædd symaskinen riktig. Det skulle ikke være så vanskelig…. men i dag samarbeidet ikke maskinen med meg. Jeg kjøpte denne for et par år siden, men den er ikke spesielt velbrukt… Tror jeg har sydd to sømmer på to gardinlengder, og så det blå teltet, og nå dette grønne… Men det er moro når jeg får det til. Men noe “Hardangersøm” er det ikke jeg holder på med!


Flere ruller med grønn velour ble kjøp inn på Jysk. Dette stoffet revner ikke, så sånn sett er det bra å bruke i barnehagesammenheng. Og så tåler det vask….


Den grønne dragen er kjøpt på IKEA, og han skal få flytte inn i den nye hulen som etter planen skal dekke hele spisebordet vårt. Nå gjenstår det bare å se om trekket passer…Det får jeg sjekke på jobben i morgen. Vi er inne i eventyrperioden i barnehagen hos oss nå, og vi snakker mye om troll, drager og hulder. Og med sånne småttinger så synger vi selvfølgelig veldig mye om nettopp disse figurene også. Og selv unger på 1-2,5 år kan synge lange sanger med masse tekst! Men vi tar bare et vers da… Og de som ikke har språk enda, de synger jammen med de og. De nynner melodien og det er ingen tvil om hvilke sanger det er. Jeg blir stadig imponert over alt disse små kan! De er utrolig lærevillige og får med seg utrolig mye. Eventyrperioden avsluttes i februar med en skikkelig Eventyrfest. Da serveres det grønn og rosa trollgrøt, og vi skal opptre med trollsang. Vi skal ha 9 små syngende småtroll som tørker støv og vasker – og selvsagt synger sangen om “De renslige troll”. Så gjenstår det bare å se hvor mange som synger når de skal stå foran de 40 andre barna da 🙂 Heldigvis har vi lang tid å øve på.

Ønsker deg en fin onsdag! Jeg krysser fingrene for at syprosjektet mitt passer og faller i smak hos småtrollene i morgen 🙂

 

Ballongferd i Hardanger

Endelig kom dagen da jeg kunne ta med meg ballongene og gjennomføre utfordringen min. For jeg sa JA til en utfordring, uten å vite hva det gjaldt. Men jeg kjenner Frodith så pass nå at jeg vet at hun ikke er slem, så da var det bare å si ja…og så vente på post med nærmere instruksjoner 🙂 Posten kom, og der var det ballonger! (Og jeg synes det er megaskummelt å blåse opp ballonger…. men har man sagt Ja, så har man det). Sist helg var jeg bare inne – og “koste” meg med en skikkelig forkjølelse, og i uken jobber jeg når det er dagslys – og dermed var denne helgen plukket ut til fotoshoot.


Ballongene skulle få bli med til Hardanger! Ved Tokagjelet, på vei ned fra Kvamskogen, måtte vi bare stoppe litt for å forevige den flotte vinterdagen. Her var det 18 kuldegrader! så jeg var kjapp inn i bilen igjen. Er det ikke vakkert med skikkelig vinter?!

Her er jeg ved Steinsdalsfossen i Hardanger, og her er det mye “varmere” – bare 8 kuldegrader! Skal jeg blåse ballonger må jeg gjemme ansiktet (jeg sprakk en ballong i fjeset en gang som liten, og den skrekkfølelsen sitter for alltid. Jeg liker ikke å sprekke ballonger heller forresten, for jeg skvetter sånn – selv om jeg vet at og når det smeller).


Jeg skulle ha ballongene enkeltvis, men trådene jeg bandt dem fast i snurret seg i hverandre og uten votter var det så kaldt at jeg bare lot dem være i en klynge i stede for. Ville ikke ha frostskader heller.

Ballongferd i Hardanger, med en godt innpakket frue.

Vannet frådet bort dit hvor vi sto, og det føltes uendelig kaldt. Små vanndråper frøs til is på jakken og brilleglassene.

Mannen måtte også foreviges, for han var jo med på ferden. Noen skuelystne mennesker som kom forbi lurte sikkert på hva vi drev på med, men vi bare smilte 🙂


Ballongferden gikk videre i Hardanger. Vi måtte sjekke hvordan det sto til med campingvognen, for vi har ikke vært der på flere måneder. Da ble det tid til litt mer fotografering.


Her er det bare 1 kuldegrad og ingen snø…bare litt brøytekanter etter litt snø forrige uke.

Siden jeg ikke tør å sprekke ballonger så fikk de lov å bli med hjem igjen også.

Og hjemme igjen har det såvidt begynt å mørkne. Solen er i ferd med å gå ned, og jeg sier med dette – Ballongutfordring utført!

2017 Et Tabula rasa eller en helt ren tavle…

Det er nesten litt rart å skrive 2017… 2016 har liksom blitt en vane… Årene går nesten fortere og fortere, det føles i hvert fall sånn. Tiden er konstant, så årene er nok akkurat like lange. Ja bortsett fra skuddår da 🙂

Desember forsvant nesten før jeg rakk å tenke på at det var julemåneden som virkelig skulle nytes…. Men i år – i 2017 – da skal jeg nyte desember…. At vi hadde mange regneværsdager i årets siste måned og gradestokken viste samme antall grader som i april er glemt nå, for dette nye året har så langt vært fantastisk. Årets første dag bød på sol og mye blå himmel, og i dag har vi fått vinter. Se bare her


De store barna på jobben spratt yre ut og laget snømann og tok med akebrett og suste ned i akebakken. Våre små ett-åringer derimot var litt mer skeptisk. Hva i alle dager var dette kalde og hvite som plutselig tok fra dem sandkasse og sykkelmuligheter? En liten knert holdt seg veldig lenge under tak, for ikke tale om at det skulle trakkes på dette som de voksne kalte snø – og som de sa at var så gøy. 


Nå gjenstår det bare å se hvor lenge vinteren varer her i Bergen. Yr og Storm har litt varierende meldinger, men det er nå flott når trærne blir hvite – så da er det lov å håpe at vi får ha det sånn i noen dager i det minste. Optimist er jeg i hvert fall 🙂

Nyt vinteren om du har den på besøk. Det er ikke så lenge til våren kommer, og det ser jeg frem til 🙂