Bergens stolthet vender hjem…

Mange ganger før har dette skjedd, og mange ganger før har jeg vært hjemme. Sånn at jeg aldri har fått med meg begivenheten med egne øyne….

Hva som har skjedd? Jo byens stolte seilskute kommer hjem og legger til kai i Vågen. Statsraad Lehmkuhl er en erverdig, flott og gammel seilskute. Eller som Wikipedia sier: en tremastet stålbark, sjøsatt i 1914! Selvsagt har jeg sett skuten ligge til kai mange ganger, har til og med vært på fest ombord på -80 tallet. Men nå kom skuten seilende inn i vågen med elever fra Sjøkrisskolen syngende i mastene.


Langt ute ser vi henne komme… 


Ca 60 menn og kvinner står i mastene….


Tenk å stå på et tau langt oppe i høyden! Heldigvis var det ikke noe vind eller regn når de kom inn, men de måtte stå der ganske lenge (de har seler på seg og sitter litt fast)


Forsangeren gjorde en flott jobb og var ganske hes i røsten på slutten….


Det var mange fremmøtte som ventet på sønner og døtre, som endelig kom hjem til jul. Skuten seilte ut i september en gang. Helt foran i baugen er det ingen gallionsfigur, men en stjerne…


og da fikk jeg litt “hjemlengsel” til Houston, Texas. Jeg bodde der et år fra juli 2013 til juni 2014. Og stjernen er Texas sitt symbol og finnes overalt der borte. En opplevelse jeg er glad jeg fikk muligheten til å oppleve, selv om jeg aldri ville bodd der borte for bestandig. Men to år hadde gått greit.


Bortsett fra juletre og julelys, så er det ikke mye julestemning ute. Jeg hadde tatt på med ullgenser og stillongs – for sikkerhets skyld – og holdt på å renne bort. Ca 10 grader er ikke akkurat kaldt, så ullklærene kunne jeg fint lagt igjen hjemme.


En litt utydelig julenisse som spilte julesanger på saksofon var nok det mest “julete” vi så.

Egentlig skjønner jeg ikke hvor denne høsten har blitt av, og kveldene etter jobb har forsvunnet uten at jeg helt vet hvor de ble av. Når det gjelder juleforberedelser så er jeg i rute – dvs at jeg nesten ikke har begynt. Hvert år tenker jeg at i år skal jeg bli tidlig ferdig….og hvert år blir siste uken ganske hektisk. Men det hører liksom til…. Mandag har jeg en fridag og da skal jeg gjøre utrolig mye…tror jeg. Må bare finne ut hvordan jeg stopper tiden litt den dagen sånn at timene strekker til 🙂

Ønsker dere en fortsatt fin førjulstid og i morgen skal det tennes tre lys i adventsstaken. Det skal jeg i hvert fall ta meg tid til, og kanskje skal jeg benytte meg av søndagsåpne butikker…selv om jeg ikke liker å handle i kø…