Med Ole Vik til Gran Canaria…

En uke går alt for fort, og lørdag kveld landet jeg i Bergen igjen etter en uke på Gran Canaria. Ja jeg og mannen reiste sammen, men med i kofferten var Ole Vik, lensmannen i Fjellbekk. Dvs de tre første bøkene til forfatter Jørgen Jæger. De siste har jeg lest før, og gleder meg til neste bok kommer. Jeg leser lite krim, men bøkene til Jæger er utrolig gode, kan nesten ikke legge dem fra meg. Og de er ikke så makabre som annen krim jeg har prøvd meg på, bare utrolig spennende!


Vi bodde like ved Amadores stranden, og når vi ankom hotellet fikk vi velkomstdrink OG vi var blitt oppgradert til bedre suite! Hvorfor? Har ikke peiling, men rommene var helt akseptable! Med boblebad på soverommet og to toalett, stue med minikjøkken og to balkonger!


Været ble bedre enn fryktet, selv om det kom en del regnbyger. Men med over 20 grader så tørker det jo fort opp igjen, og vi fikk lagt i solen hver dag. Og Ole Vik, han var med meg på terrassen i regn og under en parasoll i solen. Men selv om han er veldig glad i mat, fikk han aldri bli med når vi spiste 🙂


Vi fikk mange fantastiske solnedganger fra terrassen. så da gjør det liksom ikke noe om vi også fikk litt regn.


Bassenget når det regner… man følte nesten at man svømte rett ut i havet. For det å ligge å se utover havet helt på kanten av bassenget var herlig, selv om vi lå ca 200 meter fra havet.
Amadores stranden ligger like nedenfor.


Når solen virkelig kom frem var det deilig å avkjøle seg litt her..

På gangveien fra Amadores og til Puerto Rico traff vi mange salamanderlignende skapninger…


Nesten ved stranden i Puerto Rico satt denne krabben på en stein…kanskje den koste seg i solen?

Eksotiske palmer i mange varianter måtte jeg selvsagt forevige…

…og selvfølgelig måtte jeg ta bilder av utallige blomster…

Min favoritt i varmere strøk…Bogenvilla….den finnes i så mange utrolige flotte farger.

Spennende småfugler som fløy med en gang jeg prøvde å zoome litt ekstra….


og flere blomster. Denne har er stengel full av pigger.

Neste år er jeg klar for en ny tur til varmere strøk. Men heldigvis så kommer det både vår- og sommerferie før den tid 🙂

Vi reiste fra +25 grader og regn på Gran Canaria lørdag morgen, og landet på Flesland i +4 grader og enda mer regn på kvelden. Men nå er det greit med litt regn, for med den flotte høsten vi har hatt så tar vi med dette. Og allerede på onsdag så kommer solen tilbake hit 🙂

Snart klar for litt sommer?

I oktober i fjor dro mannen og jeg en uke til varmere strøk. Dette ga mersmak, og vi bestemte oss for å gjøre det samme i år. Og nå nærmer det seg avreise igjen. Det skal bli deilig med et lite avbrekk i hverdagen, bo på hotell og få all mat ferdig laget, slippe å vaske klær og hus – i det hele tatt bare slappe av. 


Her hjemme har vi hatt en drømmehøst så langt. Gradestokken viser stadig godt over 10 grader ut på dagen og solen varmer godt enda. Men i skyggen er det kaldt!

Værmeldingen for “syden” har ikke vært så veldig oppløftende for den kommende uken. De har meldt regn, lyn og torden. Men det tror jeg ikke noe på! Så jeg regner med at værgudene kommer på andre tanker ganske snart. Jeg har nemlig tenkt å pakke shorts og sandaler – og ikke Bergensbunaden (regntøy).


Et lite visdomsord fra et tre på torget ikke langt fra her jeg bor “En knyttet neve kan ikke ta imot en utstrakt hånd. Men en utstrakt hånd kan ta imot en knyttet neve”. 


Flere steder rundt på Nesttun var det hengt opp hjerter med visdomsord på. Koselige små strikkeinnslag som setter farge på høsten. Det øverste bildet er forresten fra bakken på det samme torget. Mange “knapper” rundt om på plassen.

Som jeg sa har dette vært en drømmehøst, hvem hadde på forhånd trodd at Bergen skulle få så fint vær? Ikke jeg i hvert fall. Men en lite tur til enda litt mer varme blir bra for kroppen. Kanskje er jeg heldig og kan samle litt flere D-vitaminer før vinteren. Jeg vet ikke hvordan internettdekningen er der jeg kommer, men jeg skal prøve å gi et lite livstegn fra meg – selv om jeg liker å ha ferie når jeg har ferie. Og så har jeg planer om å få lest noen bøker. Skjønt listen over bøker jeg vil lese er mange flere enn jeg har dager borte hjemmefra.

Ønsker alle en strålende helg og fortsett å nyte høsten 🙂

Vakker høst

Helgen den er over, og som så mange ganger før så dro vi inn til Hardanger i det fine været på fredag. Vi så frem til en stille og rolig helg, med en liten fjelltur i sol og høstvarme. Men planer er til for å endres, så når det kom en sms fra et vennepar litt før midnatt fredag så snudde vi oss fort rundt. “Om vi ville bli med til Hardangervidda lørdag?” Klart det! Så lørdag morgen var det bare å pakke sammen det vi hadde pakket ut i vognen kvelden før, og komme oss til Norheimsund. Jeg “durte” inn på Cubus og fant en ekspeditør, sa at jeg måtte ha ullstilongs, trøye og sokker. Har jo selvsagt dette hjemme, men jeg rakk ikke hjem for å hente det nå. Og på Hardangervidda var det meldt litt kaldere enn der vi egentlig skulle være. Damen var hyggelig å fant det jeg trengte, og så kjøpte jeg heldigvis en lue og noen hansker med meg også. Så gikk turen videre. Vi møtte vennene våre i Eidfjord, og vi var akkurat litt tidligere der enn dem – så jeg fikk tatt noen bilder 🙂


Eidfjord er kjent for alle sine strikkekledde trær

men denne var jeg ikke klar over…


en gammel telefonkiosk. Nå omgjort til bok-kiosk. Du kunne komme hit med gamle bøker og sette dem fra deg, ta med deg en ny og lese. Ingen lånekortordning, bare lån eller ta en og sett gjerne noen tilbake. Smart, hva?


Vel på plass på hytten, så er dette utsikten. +3 grader, sol og knallblå himmel. Vi laget bål, grillet pølser til en litt sein lunsj og koste oss i det fine været.


samme utsikt søndag morgen. Tunge skyer, 5 kuldegrader og nesten ikke sikt. Ikke helt hva vi hadde planlagt.

Men lørdagen var jo nydelig, og vi gikk en liten tur på ettermiddagen.


Forbi den “berømte Sesam broen”. For alle som husker Barne-tv på -90 tallet, og Sesam Stasjon. Dette er broen som er med i introen til serien.


En fantastisk speiling når vi kom litt lenger opp mot solen.


En liten busk fastfrosset i vannet. Helt tynn, tynn is.


På lørdagskvelden satt vi ute og så på månen og den fantastiske stjernehimmelen. Her oppe på 1150 moh er der ingen strølys, så himmelen er fantastisk. Forrige helg snødde det her oppe, og noe ligger fortsatt igjen i fjellet.


Søndagen startet litt seint, pga været. Skyene hang lavt, det blåste veldig og 5 kuldegrader føltes som veldig mye kaldere. Men ved 13.00 tiden så slapp disse skyene taket og vi kom oss ut på tur. Og for en flott utsikt vi fikk fra denne toppen! (Her ser man i retning mot Finse)


Dette er utsikt andre veien. Mot Haugastøl. Helt bakerst til venstre ligger baksiden av Hallingskarvet. Selv om himmelen ikke var klar og fin, var utsikten fantastisk.


De fineste høstfargene forsvant nok etter snøfallet sist helg, men det er nå vakkert i fjellet likevel!

Dette ble en fantastisk helg, mye bedre enn den vi i utgangspunktet hadde planlagt. Og det var utrolig kjekt at vi fikk med oss en liten fjelltur til en  litt høyere topp enn om vi hadde blitt bare ved campingvognen. Så tusen takk til gode venner som tok oss med til deres hytteparadis.

Her hjemme fortsetter finværet, og jeg skal i alle fall ikke klage på denne høsten. Dette er så langt en skikkelig Drømmehøst!

På parti med værgudene…

Snakk om fantastisk helg. Vi har startet på oktober, men i går kunne vi grille og sitte ute i solen og bare nyte varmen! Snakk om at været snur fort. Ja, for hele forrige uke – den siste i september – så hadde vi mye regn og til tider kraftig vind. Det var vel restene etter den tropiske orkanen Karl som kom inn over landet vårt.


Sånn så det ut på haugen ved lekeplassen her jeg bor på torsdag. Vinden var så sterk at dette treet ga opp og knakk tvers av – og over benken hvor det heldigvis ikke var satt noen.


En blomsterampel blåste ned fra terrassen, sånn at jeg fikk “kost” meg med opprydding av masse knekte blader og jord som lå utover.

Så kom lørdagen og været var bedre, for det meste opphold og bare litt regn. Mannen og jeg bestemte oss for å dra til campingvognen i Hardanger. Om kvelden på lørdag så var himmelen helt klar, med millioner av stjerner! Jeg tror ikke jeg har sett flottere stjernehimmel enn her inne. Ingen strølys fra byen som ødelegger. Det ser rett og slett ut som om det er tømt melk utover himmelen! Jeg blir aldri lei av å se en sånn himmel! 

Uken ble avsluttet med en helt fantastisk søndag. Vi våknet til +4 grader, men utover dagen så bare steg gradene og himmelen var knallblå og helt skyfri.


Her er bilde inne i campingvognen. Vi ser rett på Hardangerfjorden når vi sitter i sofaen.

God plass til to, selv om vi kan legge ned og få flere soveplasser også. Akkurat passe stor vogn når vi også skal ha den med oss nedover i Europa om sommeren.

Søndags morgen kom to svaner inn til stranden, og jeg måtte skynde meg ned å gi dem litt brød – og ta bilde av dem.

Svanene er majestetiske.

På formiddagen var vi klar for tur. Vi dro opp mot fjellet, men tok av et stykke før toppen. Da fant vi heller noen vann og nye turstier å gå på. Og selv om vi er i oktober så er det veldig grønt rundt om.

En død hjort i elven så vi også. Det spørs om den har blitt tatt av det dårlige været noen dager tidligere. Ikke vet jeg.

Vi gikk over flere små elver og bekker, og mange steder var det satt opp bord og benker.

Et av vannene vi gikk rundt. Skogen er stille og man får virkelig ladet batteriene på sånne turer. Og med sol, knallblå himmel og godt med varmegrader…kan det bli bedre?

Det siste stykket tilbake til vognen måtte vi gå på bilveien. Vi har vognen vår bak neset bakerst i bildet.

Rosa høyballer – siden vi er i oktober.

Og det siste stykket av veien så gikk vi på “barnål-fortau”. For veibanen var full av barnåler i en meters bredde ut fra autovernet. Jeg er ikke så veldig glad i å gå langs veien, for her er det 80 sone og ingen fortau. Og de “innfødte” kjører ganske fort. De kjenner alle svingene, men det kan jo plutselig dukke opp en turgåer eller to…

Dette er væmeldingen for Bergen denne uken 🙂

Langtidsvarsel
Tirsdag4. oktober12?18 Onsdag5. oktober12?18 Torsdag6. oktober14?20 Fredag7. oktober14?20 Lørdag8. oktober14?20 Søndag9. oktober14?20 Mandag10. oktober14?20 Tirsdag11. oktober14?20 Onsdag12. oktober14?20
Lettskyet Delvis skyet Klarvær Klarvær Klarvær Lettskyet Delvis skyet Klarvær Klarvær
13° 12° 13° 14° 13° 11° 11° 11° 11°
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm
Svak vind, 2 m/s fra sør-sørøst Flau vind, 1 m/s fra nord-nordvest Flau vind, 1 m/s fra nord-nordvest Flau vind, 1 m/s fra sørøst Flau vind, 1 m/s fra sør-sørøst Svak vind, 2 m/s fra øst-sørøst Svak vind, 3 m/s fra sørøst Svak vind, 2 m/s fra nord Svak vind, 3 m/s fra øst

Det betyr at værgudene er på vår side, og sånn som dette kan vi godt ha det lenge. Denne høsten er slett ikke så verst så langt. Ha en strålende uke 🙂