Pakke i posten :-)

På torsdag kunne vi feire bursdagen til mannen i huset, og den dagen så var det en pakke til MEG i postkassen! 


Jeg hadde helt glemt denne, så da var det gøy å åpne posten.

Og inne i pakken var verdens søteste slikkepottdame


Og jeg har det med å like sånne dingser av ulike typer, så dette var midt i blinken. Damen matcher til og med te-mannen min


Så TUSEN TAKK, FRODITH for en fantastisk flott premie fra Peter Pan konkurransen!


Denne fine damen skal få stå på hodet i bakebollen min mange ganger 🙂

Nå skal jeg til byen sammen med min mann. Vi skal på show med Dagfinn Lyngbø i kveld, vi skal bo på hotell i egen by og spise god middag. Gjett om jeg gleder meg! (Vi har ca 12 min med bil til sentrum – men hvorfor ikke) Og hotellfrokost i morgen tilbyr nok et litt større utvalg enn det jeg disker opp med her hjemme. 

Kos deg i helgen du også – borte eller hjemme spiller ingen rolle 🙂
 

“Og ikke nok med det frue….”

Helgene har en tendens til å gå alt for fort, men tiden den er nok konstant den. 

Jeg fløy til Oslo etter jobben på fredag, og fra Gardermoen fant jeg meg en buss videre. Mannen hadde reist i forveien sammen med noen gode venner, og de nådde målet noen timer før meg. Men det er jo greit med fly inni mellom, effektivt og greit når flybussen etterpå går fra flyplassen og helt til hotellet.


Vi bodde på Olavsgård Hotel like utenfor Lillestrøm. Et flott hotell, fine rom og deilig frokost! Middagen spiste vi i Lillestrøm sentrum på lørdagskvelden. Kjekt å komme ut på nye steder.

Det hang veldig mange fine bilder på Olavsgård, og bøker var det overalt. Men vi hadde ikke tid til å lese denne helgen. 


Denne gangen med bokhyllen måtte jeg forbi for å komme til rommet.


Denne typen bilder var det mange av. Motivet er flyttet ut av et bilde og inn på hvit bakgrunn.


Ute var det deilig temperatur, men at høsten er kommet er det ingen tvil om. Vi hadde ikke tid å være ute heller, for vårt mål med reisen var Caravanmessen på lørdagen. Og der gikk vi i maaange timer, og så ikke på halvparten av alt som var der. Men vi så på det vi skulle…så nå skal vi bare tenke oss om en og tre ganger…eller kanskje fem ganger. Det er lett å la seg rive med av alt man ser, nemlig.


Jeg henger meg litt opp i detaljer – som egentlig ikke har noe med selve campingvognen eller bobilen å gjøre. Jeg synes bare det er fint tillaget. Som kopper og servietter på bordet…


Fine puter i dobbeltsengen…


To tønner med vinkorker, glass og vinflasker på toppen – og det Italienske flagget så klart.


Utenfor messesenteret var det mange Bysykler man kunne leie, men vi tok bussen. Enkelt og greit. 

Men vi kjøpte noe…! For på alle messer så står det en mann og demonstrerer ett eller annet, så også her. Grønnsaksskreller som også kan skive grønnsakene og en “pinne” til å lage grønnsaksskruer/spiraler med… Og hvem tror dere lot seg lure? Joda jeg kjøpte en jeg (enda jeg har verdens beste grønnsaksskreller fra Tupperware hjemme). Og ikke nok med det for med på kjøpet fikk jeg også en citruspresse Ha ha ha. Er det ikke det disse selgerne sier…man får alltid en ekstra ting med på kjøpet, sånn at vi tror vi har gjort noe kjempelurt. Men man har nok betalt for alt, og mange ting blir ikke akkurat utslitt etter at det kommer i hus. Ja ja noe skal vi jo bruke penger på. (Og hjemme har jeg skap og skuffer med andre “nyttige” ting; epledeler, melondeler, banandeler, eggedeler, jordbærrenser (denne er superbra så alt er ikke bare tull), avokadodeler bare for å nevne noe.

Jeg tror egentlig aldri noen (ikke jeg i hvert fall) har savnet en banandeler som deler bananen i like tykke skiver….

Men, men KJEKT Å HA 🙂

Jeg holder pusten…

Ja nå om dagen er det nesten så jeg ikke tør å si det…men vi har skikkelig fint vær! Må nesten holde pusten i yr glede. Sol og knallvarme (tross noen heftige regn, lyn og tordenbyger midt på dagen i går). Og om værmelderne får rett, så ser det ut til at dette fortsetter neste uke også. Ikke med samme varmen, men med mye tørt vær. Det kan jeg like! Og med varmen som kom nå, så begynte sannelig noen frø jeg har plantet for en måneds tid siden også å spire.


Klarer du å se hva det er? Eller hva det skal bli? Det vil si, de blir nok aldri som opphavet sitt, men kanskje en liten miniutgave… Frøene så ut som svarte, hele pepperkorn, og jeg plukket dem opp fra bakken når jeg bodde i Houston, Texas. 


De har lagt i et papir i en skuff i over to år, og plutselig fant jeg dem igjen når jeg skulle rydde litt. Jeg tror det er palmefrø, for de lå på bakken under en palme. (Sånn ca 5 meter høy) Skal bli spennende å se om jeg klarer å få frem en liten minipalme 🙂 Hittil så har potten stått i vinduet med en frysepose over som et lite drivhus, men nå må den av og jeg får prøve å passe godt på og ikke overvanne dem.

Ellers har uken vært travel. Det har blitt mye jobb, og kurs og besøk i en annen barnehage i og etter arbeidstiden. Det var spennende, og dette skiltet måtte jeg bare forevige – det ropte liksom til meg.


Og det er vel noe vi alle kan bli flinkere til. Ja noen er veldig flinke men jeg kan nok finne på litt mer sprell – i alle fall med ungene på jobben. Så over til noe helt annet.


En hel svaleflokk satt fint på telefonledningene her om dagen. Tror de er like lykkelige som oss menneskene for det fine været. Tror til og med at de smilte!

Ellers går ukene nesten for fort fortsatt, og i morgen er det helg igjen. Da setter jeg meg på flyet til Oslo etter jobb, og finner meg en buss videre til Skjetten? Tror det heter noe sånt. Mannen kjører med noen venner tidligere på dagen, men jeg kan ikke ta fri fra jobben nå så da blir det fly. Vi skal på Caravanmesse på Lillestrøm – og der er det alltid mange fristelser! Men vi skal bare SE, ikke kjøpe noe… Bare det å være sammen med gode venner, bo på hotell og spise god mat – det er deilig. Nesten som en liten miniferie 🙂 Og det er bare fem uker igjen til sydenturen – JA jeg gleder meg.

Ønsker alle en herlig helg!
 

Solen kom til Bergen!

For en utrolig deilig dag det har vært i Bergen i dag! Når jeg gikk ut så himmelen sånn ut


Blå himmel så langt øyet kunne se. Gradestokken derimot viste 10,5 grader. Så ringte svigermor og fortalte at hun kunne ikke huske sist hun hadde hatt en sånn fin sommer. Hun hadde 20 grader… (det er vist på østlandet man skulle bodd. Nei forresten, ingen fjell og ingen fosser , bare åser og kornåkre – selv om det er utrolig flott det også. Men det er noe eget med fjell, så da blir jeg boende her og tar med det regnet som kommer).

Når solen skinner i Bergen må alle ut. Alle inneplaner må vike. Så jeg tok med meg min eldste datter og dro nesten inn til byen. Vi gikk nesten i fotsporene til Maikensnattblogg. Her i byen åpnet en ny gangbro over Puddefjorden før sommeren (tror jeg) og den ville jeg prøvegå i solskinn. Så da ble det tur dit i dag.


Akkurat da vi hadde gått over kom det røde lyset på, broen ble stengt sånn at den kunne åpnes for en båt som skulle gjennom. Selvsagt ble vi stående å se på hvordan broen hevet seg.


Det sto mange mennesker på hver side og så på. 

Turen gikk videre og vi passerte dette flytende huset som var til salgs. Litt stilig synes jeg 🙂


Lurer på om det må ligge akkurat der eller om det må flyttes av kjøper…


Turen gikk videre gjennom Nygårdsparken…


Forbi en “kjempebok”…

Videre forbi REGNHYTTEN. I dag i solskinn, og selvsagt måtte vi inn..


En ganske smal trapp for å komme inn…


etter at vi først hadde hoppet over vannet for å komme frem til trappen..


Stilige veggmaleri fikk vi sett…


og vi ble overvåket av en lur rev…

Det ble en fin tur i fantastisk sommervær. Gradestokken nådde 20+, så det var bare så herlig. Måtte dette fantastiske været vare lenge! (Og hvis det ikke gjør det, så lever vi lenge på de fine dagene vi får. Storforlangende er vi nemlig ikke).

Ønsker deg en fin uke 🙂

Jeg gikk på en smell…i år igjen.

Jeg kan like godt innrømme det – jeg gikk på en smell i år igjen. Akkurat som i fjor og mange år før det. Ikke noe alvorlig altså. Det er bare det at siden jeg stort sett er veldig optimistisk, så hadde jeg håpet på en lang og fin sensommer i år også. Men den uteble. Og jeg innrømmer at høsten har kommet.

Det regner så mye at selv blomstene som henger under tak på terrassen gir opp og faller ned pga regn og vind.
Jeg burde kanskje skjønt det tidligere…Vi hadde nedbørsrekord i juli, og om det ble rekord i august også har jeg faktisk ikke giddet å finne ut. På mandag var vi ca 6 mm unna ny nedbørsrekord i august også, og det regnet både tirsdag og onsdag… Og Bergens Tidende skrev så greit i slutten av reportasjen at “…statistisk sett er september den våteste måneden”. Jaja, vi har mye våt glede å glede oss over. Det er bare å fine frem Bergensbunaden (eller…den har aldri blitt pakket bort) – regnjakke, regnbukse, støvler og paraply. 


Selv om vi er kommet til september så håper jeg at blomstene i altankassene skal blomstre lenge enda…


De har nemlig massevis av knopper fremdeles…


Til og med blomstene som henger ved inngangsdøren klamrer seg fast til sommeren. Disse var et sørgelig syn når jeg kom hjem fra ferie. Tre uker med lite vann…eller fikk de for mye vann, og de så helt ferdig ut. Men nå har de fått en ny vår og gleder meg med nye blå blomster utenfor døren.


Til og med ulike typer margaritter blomstrer villig enda. Så får jeg bare krysse fingrene for at de står lenge enda.

Selv om høsten er kommet for å bli – selv varme dager nå har et høstdrag i luften – så kan jeg finne mange ting å glede meg over. Naturen skifter farge, og går liksom i dvale. Kortere og mørkere kvelder gir rom for stearinlys, pledd, en kopp varm te og strikketøy eller en god bok. Ting går liksom litt saktere og vi kan ta ting litt mer med ro – før vi girer opp igjen til adventstiden. Akkurat den er langt unna enda, først skal høsten nytes.

Neste år kommer jeg til å tro på akkurat det samme; en fin vår som avløses av en varm og fin sommer, som igjen går over i en flott sensommer til langt ut i september. Og etter det kommer ønsket om en flott, litt tørr og fargerik høst – Ja sånn blir det. Neste år blir det bra 🙂