Syklende søndagstur

Mannen og jeg kjøpte nye sykler like før ferien, og nå var det på tide å lufte dem litt her i nærområdet. Ja vi syklet i ferien også, men her hjemme har det vært ganske mye regn etter at vi kom hjem – og da frister det ikke å sykle lang tur. Har kun syklet til og fra jobb…og det er ikke så lange biten. 


Vi syklet rundt Kalandsvannet, men der tok jeg ingen bilder. Dette er fra Klokkarvatnet som vi også syklet forbi. Det er mange år siden sist jeg syklet denne veien, og det er fine sykkelstier nesten hele veien. Og det liker jeg. På vei hjem kjørte vi forbi Stendavatnet og her så jeg en skummel skapning…


Tror det må ha vært Draugen eller…


En kreativ sjel som har malt dette motivet her, fint når den speiler seg i vannet. Jeg vet ikke helt hvor langt vi syklet – et par mil tenker jeg. Jeg merker på rumpa at det var langt nok i hvert fall. Tror jeg skal gå til jobben i morgen.. hihi.

I går hadde vi et merkelig vær. Sol og regnbyger. Og regnet kom nesten fra blå himmel noen ganger. Jeg sto på terrassen og vannet blomster i solen når det plutselig kom regn. Og det forsvant like fort som det dukket opp.


Blå himmel fikk fort skyer og regn. I år har jeg for første gang tatt stiklinger av pellargoniane jeg hadde ute i fjor (hadde dem inne i vinter). De har vært ganske små hittil, men nå ser det ut til at det kommer mange blomster. Så nå håper jeg vi ikke får det for kaldt fremover, sånn at jeg får glede av blomstene et par måneder til. Og deretter skal jeg jammen ta blomstene inn igjen, og lage enda flere planter til neste år.

Ønsker alle en fin uke, som om noen dager blir til september. Tenk det – bare 4 måneder igjen til jul (sier jeg som tviholder på sensommeren haha).

Knit bombing

Vet du ikke hva knit bombing er? Da får du google i vei, og du kommer til å finne mange morsomme bilder. Bilder av trær og gjenstander som har fått “strikkeklær” på seg. På jobben hos oss så var det noen kreative sjeler som fant ut at dette ville de også gjøre, og strikkepinner og garn ble funnet frem. Det har seg sånn at arbeidsplassen min ikke er inngjerdet (jo rundt småbarnsavdelingene er det gjerde og port). De store barna derimot møter ikke gjerder – bare GRENSER. Og grensene har hittil vært malingsmerker på trærne. Disse markerer hvor langt man har lov å gå – og ikke forbi merkene. Men nå fant noen på den lure ideen å strikke klær til alle merketrærne, og det blir mye lettere å se for barna – og mye morsommere for alle de voksne. Ja, barna synes også det er fint.


Mitt bidrag havnet på en stolpe oppe på haugen, og arbeidsplassen min er i det røde huset nedenfor.

Folk kan strikke akkurat som de vil, striper eller mønster, og restegarn i alle farger gjør det bare morsomt.


Vi er heldig som har fin natur rundt oss, og til vinteren når alle bladene har falt av så synes nok fargemerkene enda bedre.

Her er strikkegenseren min igjen. Midt oppå haugen er den plassert, med en super akebakke (de få gangene vi har snø her da) ned til barnehagen på den ene siden, og en fotballbane på den andre siden. Jeg har bare strikket, og så leverte jeg det ferdige strikketøyet fra meg og en av dem på stor avdeling tok jobben med å montere. Det er bare å strikke flere merker, for da blir det enda lettere å se grensene 🙂

Dette er en morsom oppgave, og veldig mange har tatt del i den. På pauserommet ligger bla et strikketøy alle som vil kan strikke på – så alle som vil bidrar.

Har du hørt om knit bombing før?

Batteriene lades

I helgen har jeg vært på lading… Etter tre hektiske uker på jobb etter sommeren merker jeg at litt lading må til. Mye er nytt på jobb nå, og da skal alle nye rutiner innarbeides, nye medarbeidere gjør at alle skal finne plassen sin på avdelingen, og alle skal bli kjent med hverandre på en ny måte, og som alltid hver august – nye små ett åringer som skal starte sitt nye liv i barnehagen. Det siste er nesten det letteste. De små er bare så utrolig herlige. 

Og når man først skal “lade”, så er det ok å gjøre det i fantastiske omgivelser – og da drar jeg til Hardanger.


Et blikkstille vann ikke langt fra “ladestasjonen”.

Månen er helt umulig å få klar når jeg prøver å ta bilde av den med litt himmel rundt….


Zoomer jeg litt derimot, da blir den nesten klar… Det var fullmåne torsdag og dette er tatt fredag så månen er nesten full her også.

Hadde planer om lang tur, men det ble det ikke noe av. Derimot kunne jeg nyte fjorden, sol og stillhet fra terrassen. Vi laget god mat, og selv om grillingen uteble fordi det kom regn på lørdagskvelden, så ble vi god og mett likevel.


Mannen fikk ikke ladet like mye som meg, for han var flink og tok unna en del ting som måtte gjøres (gressklipping, vasking av tak og vegger på utsiden av campingvognen og tilpassing av noe plankegreier). Og i tillegg laget han lunsj og middag på lørdag. Skal si han har samlet +poeng i helgen! Det betyr bare at neste gang får jeg være litt mer delaktig i ting, kan ikke bare sitte med nesen i en bok.

En ny uke står for døren, den siste hele i august. Håper været fortsatt tar hensyn til at august er en sommermåned.

Ha en fin uke 🙂

Når kan man levere inn en klage?

Ja, akkurat nå er det nemlig det jeg har lyst til. Jeg som stort sett er veldig optimistisk, begynner å se litt svart på ting – ja på været altså. Nå har jeg jobbet i en uke, og det har regnet omtrent hele uken. Og ikke bare litt, men ganske mye regn. I forrige uke gikk det greit med t-skjorte under regntøyet, i dag var ungene iskalde langt opp over armene etter en liten tur ut i regnet. (Kjære foreldre, unger trenger masse klesskifte og varme klær selv om vi er i august).

Og når jeg ser på værmeldingen til Pent.no, som har vær for både Yr og Storm, så tror jeg noen har misforstått. 

VI ER I AUGUST – DET ER SENSOMMER OG IKKE HØST!

HALLO! +7 og +8 grader på formiddagen på onsdag og torsdag, noen må ha tatt fullstendig feil! Dette er sånne temperaturer man forventer om høsten, i sommermånedene krever jeg tosifret tall på gradestokken!!!

Trøsten er at i neste uke blir det sol og 17-20 grader de tre første ukedagene. Nåde den som trekker tilbake det værvarselet!

Men jeg skal nå klare meg likevel jeg, jeg lar meg ikke knekke av litt regn. Nye regnjakker er innkjøpt, og jeg fikk bruk for dem litt tidligere enn jeg hadde tenkt. Men da får jeg bare mer valuta for pengene 🙂

Ellers var jeg ute og gikk en tur på lørdag, og jeg rakk så vidt å ta noen bilder før regnet kom på full styrke. 

Når vi får litt mer sol og varme så blir bjørnebærene snart helt moden 🙂


Og fortsatt finnes det gule og fine blomster som vitner om sol og sommer


og så er det noen trær som prøver seg på høstfarger. Ja – det er vakkert, men vent en stund til er du snill 🙂

Har du sommer eller høst der du bor? 

Jeg tror at sommerværet kommer tilbake nå når skolen begynner igjen. Og en liten “prøvehøst” skal jeg klare.

Vi Bergensere er flinke til å glemme drittværet som har vært når vi får litt tørke, selv om vi i sommer har fått nye nedbørsrekorder og det har regnet siden St.Hans. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe, og i følge Bergens Tidende i dag så ramser de opp ti grunner til å glede seg over regnet. Vi kan feks glede oss over at sommerklærne varer en sesong til eller at vi sparer penger på ikke å gå på hagesenter. Kun vannliljer trives i hagen.Eller – vi slipper å tenke på hvilken solfaktor vi må bruke, og sjansen for hudkreft minker siden det ikke finnes farlig stråling. Mange flere grunner nevnes… Jeg går likevel og planlegger en sydentur til høsten – for litt D-vitaminer må jeg ha. 

Ha en herlig kveld 🙂

 

 

En sommer er over…

NEI langtifra! Selv om sommerferien er over, hverdagen har innhentet meg, jobben har startet igjen og været ikke akkurat viser frem sommersiden, så satser jeg  – som alltid – på en lang, fin og varm sensommer. Den begynner nå i august og varer ut hele september….om jeg får bestemme 🙂 

Jeg kom hjem fra tre deilige ferieuker på lørdag, fikk i gang vaskemaskinen og så var det plutselig mandag. Heldigvis er det stille før stormen. Vi har tre to åringer foreløpig, og i morgen skal jeg ønske min første 1-åring velkommen til oss. Alltid koselig – men spennende også. Selv om jeg har truffet alle “de nye små”, så skal vi bli kjent med hverandre, de skal bli så trygge på meg at mamma og pappa kan gå på jobben uten klump i magen. Det er en viktig jobb, for selv om dette er små mennesker så håper jeg å kunne gi dem en trygg start på livet alene uten mor og far.

Slutten av ferien i Danmark ble ekstra koselig. Eldste datteren kom på besøk og ble med oss, vi traff min lillebror og svigerinne, og så traff vi jammen et vennepar også. Bare koselige mennesker som har vært med på å gjøre ferien super!

Men før vi møtte alle disse måtte vi få med oss litt flere danske småbyer, som Sakskøbing feks. En koselig liten by, med et sjarmerende og smilende vanntårn 🙂

Her fant jeg også en koselig liten gutt med paraply – og jeg følte meg straks hjemme. 

Han kunne godt stått i Bergen et sted. Han sto så trofast med paraplyen sin selv om solen skinte.

Disse flotte husbåtene lå også på havnen i denne byen. Snakk om flytende og flotte hjem.

Eldste jenten har ikke vært i Legoland siden hun var liten, og siden vi skulle forbi stakk vi innom noen timer. Men fint vær betyr veeeldig lange køer til alle attraksjonene. Vi koste oss likevel, og fikk kjørt både berg-og-dalbane, spøkelseshus og viking elv (hvor jeg ble søkk-gjennomvåt og måtte stå under håndtørkeren på toalettet for å tørke t-skjorten og shortsen litt. Jeg kunne vri klærne).


En søt “liten” lego edderkopp utenfor spøkelseshuset – som ikke var det minste skummelt.

Siste del av hjemturen gikk over Hardangervidda. Vi har som regel kjørt over Hemsedal, men det er kjekt med litt forandring også. Og så har det gått ganske mange ras på veien om Gudvangen og Voss, så da var det greit med en annen vei.

Nydelig natur, men i shorts, t-skjorte og slippers – og +8 grader, så var jeg ikke ute så veldig lenge. Friskt kan man vel si at det var. Når vi passerte grensen til Hordaland, så kjørte vi inn i regnet også. Velkommen hjem, liksom.

Selv om vi har hatt skikkelig styrtregn siden jeg kom hjem, satser jeg altså på en fin sensommer – som varer langt ut i den flotte høsten vi skal få….

Ønsker deg en fin dag, og håper solen skinner der du er 🙂