På jakt etter et tre…

Hvor gal går det an å bli egentlig? Jeg måtte i alle fall spørre meg frem flere ganger før vi fant TREET. Ja, for det var selvfølgelig ikke et hvilket som helst jeg var på jakt etter, men Danmarks største tre! Og siden det var jeg som ville finne dette treet, så var det meg som måtte rundt å spørre mange hyggelige dansker om hjelp 🙂 Det var tydeligvis ikke så lett å forklare den eksakte veien, for en sa en ting, en annen sa en annen ting. Vi holdt i hvert fall på å gi opp etter at vi hadde kjørt gjennom store deler av Corselitze skogen, og bare hadde funnet Corselitze haven. Den var så flott at jeg egentlig var fornøyd med den som et alternativ til det gamle treet.


Så mange flotte roser og flotte bed med andre blomster.


Denne “haven” stengte like etter at vi kom, så vi løp gjennom nesten – på jakt etter den store eiken (som altså ikke var her heller), og med noen fotostopp. På hjemveien var det et sted til vi ville sjekke – en rasteplass. Og her fant vi skilt som fortalte at vi var på rett vei. Vi måtte bare gå inn i skogen og gå ca 100 meter på “Røverstien” så ville vi finne det. Og vi fant!


Valdemar eiken. Den antas å være ca 600 år. Den har en diameter på ca 3 meter og en omkrets på ca 10 meter! Det skal mange til for å holde rundt denne.


Siden eiken står helt i kanten av en skog og det var en åker på andre siden, så var det ikke så lett å få et godt bilde av den (uten å trakke langt ut i åkeren da). Men at det var et gammelt tre var lett å se, og det er gøy at vi tilslutt klarte å finne det.

Nå begynner vi på vår siste ferieuke, tenk at vi har vært borte i to uker allerede. Det er utrolig hvor fort tiden bare flyr av gårde. Men vi skal nyte den siste uken også.

Fortsett god sommer 🙂

Møns klint

Danmark er IKKE flatt, se bare her


I dag tok vi turen til Møns klint, for noe strandvær har vi ikke i dag heller. Det er sikkert 25-30 år siden sist jeg var her, og enda lenger siden sist vi gikk ned til havet herfra. Ungene syntes det luktet så fælt her når de var små, så vi gikk ikke ned da.

Og lukter gjør det enda…helt for jæ….lig. Det sto skilt øverst om at trappen ned hit er Danmarks lengste – og det tror jeg på. Ca 490 trappertinn var det ned. Og de måtte vi jammen gå opp igjen også! Danmarks svar på Bergens Stoltzekleiv dette her 🙂

Trappen var fin, og det skulle ta ca 15 min å gå ned sto det. Men det er for dem som ikke må stoppe å ta bilder av trær, blomster og utsikt på veien 🙂

Ganske langt ned…håper det ikke raser ut mens jeg står her!

I januar 2007 falt deler av Store Taler i havet, og det er jo ikke så lenge siden. Det var et stort ras som skapte en halvøy på mer enn 300 meter ut i havet. Heldigvis kommer ikke sånne store ras ofte, men mindre ras som går 30-50 meter ut i havet er ikke unormalt. Halvøyene som dannes av klint rasene vaskes bort av havets bølger og strømmer.


Når jeg først er i Danmark så må jeg selvfølgelig ta noen bilder av grøftekantene mellom åker og vei. De er så fantastiske! Valmuer, kornblomster, prestekrager og mange flere sorter gjør seg så utrolig godt. Jeg bare elsker disse blomstene i kontrast mot kornåkrene.

Valmuer og kornåkre – og jeg er helt betatt!

Fortsatt har jeg mange dager igjen i dette vakre landet, men jeg synes at værgudene kunne blåst bort noen skyer og skrudd på solen snart 🙂 Jeg er tålmodig, men ikke SÅ tålmodig.

Tålmodigheten lenge leve…

Jeg venter på sommeren. Når vi dro hit så var det fordi værmeldingen sa at det skulle bli ganske fint…og noen grader varmere enn på toppen av Jylland. Men at været endrer seg er ikke noe nytt, så her er det ikke helt som forventet værmessig. I dag har vi holdt oss i ro, lest bok og kun hatt en kort sykkeltur. Vi har hatt både sol, regn og skyer – mest det siste. I morgen er en ny dag, og vi får se hva den bringer. Vi har i hvert fall planer om en liten utflukt 🙂


Jeg har lovet  min mann at vi ikke skal se på koselige hus – som dette over i fra Skagen. Her kunne jeg gått i timesvis og bare sugd til meg atmosfæren, og nytt synet av koselige hus og hager med masse blomster i. Vi skal finne noe helt annet å se på – litt natur. Hva det blir får du se senere…vi må finne frem først 🙂 Ønsker alle en fortsatt fin sommer, og håper solen titter frem hos alle 🙂

Ferielandet Danmark

Danmark er et herlig ferieland, men akkurat her vi er nå mangler det noe…noen ekstra plussgrader! Det har blåst og vært grått her noen dager, og når vi våknet i dag til 14 plussgrader og grå skyer – så var det nesten så vi fikk lyst å pakke sammen og komme oss fortere enn svint forbi Alpene. Vi har i over 20 år reist til Italia eller Kroatia, men i år tenkte vi at vi skulle gi Danmark en sjanse igjen. Men jeg må innrømme at det er ikke helt det samme å våkne til 14 grader som å stå opp i sol og godt over 20 grader. Sør for Alpene vet jeg ar jeg kan bruke sommerklær, og jakke er helt unødvendig. Men den grå starten på dagen i dag fikk en endring utover dagen. Vi bestemte oss for å dra til Grenen, eller spissen av Danmark. Når vi kom opp hit så kom jammen solen frem også. Den varmet til og med!

Vi fikk oss en herlig spasertur ut på tuppen, der to hav møtes. Etterpå dro vi til Skagen og spiste lunsj. Da varmet solen godt og feriestemningen steg noen hakk. Tilbake i Frederikshavn kunne vi finne frem solstol og en god bok og bare nyte livet. Og akkurat på sånne dager er Danmark deilig. Nå er klokken 23.00 ca og ute er det 13,5 grader, så jeg har akkurat trukket inn. Det er utrolig hvor mye det har å si at det ikke blåser. 

En ting som ikke er bra er nettdekningen her. Så dette er en kombinasjon av mobil, PC og I-PAD. Ikke helt vellykket, men et livstegn herfra. Nyt sommeren.

En måke på taket er bedre enn…

Ja ikke vet jeg hva det er bedre enn, men måker kan være flotte å se på de også. Spesielt når de dykker og fanger mat.


Disse bildene er tatt i Danmark i ferieuken min like før St.Hans. 

Måker i hopetall like før solnedgang.

Her var det mange som ordnet seg litt kveldsmat eller kanskje det var nattmat?


Måkene stupte ned og tok med seg byttet sitt

Utrolig stilig å se på. De stuper ned og får kun hodet under vann før de flyr opp igjen. Glad jeg ikke er måke for jeg hadde nok gått rett til bunns om jeg hadde prøvd det samme…


Det er noe helt spesielt med strender i Danmark i solnedgangen

og selvsagt måtte jeg tegne hjerte med bokstavene inni – som ble tatt av bølgene. En barnslig glede jeg fortsatt har med meg. Hvor ferieturen går i år er enda uklart, men jeg må få med meg en strand i solnedgang!

Fortsett å nyte sommeren 🙂