Sommerregn er like vått som vanlig regn…

Ute er det grått og vått, og folk  kan si hva de vil om at det “bare er sommerregn”, man blir like våt som av regnet som kommer en hvilken som helst anen tid på året. Men det er mer farger å se på selv om det er en regnværsdag, blomstene trives med litt regn…men kan de ikke heller få det om natten?

I dag har jeg en fridag, og den har forsvunnet nesten før den har begynt. Jeg hadde ingen planer, så sånn sett gjør det ingen ting. Hadde tenkt å begynne å lese en ny bok, og det kan jeg jo fortsatt. Skal bare lage litt middag først. Utenfor huset her vokser det noen “kjempeblåklokker” og de er fine selv med regndråper på.


Litt tunge henger de litt nedover, men de reiser seg nok igjen om de får litt sol. De er ca 50 cm høye, og jeg tror jeg plantet sånne i en blomsterkasse en gang, men nå har de havnet rundt om kring i en skråning.

Revebjeller er nydelige, og de finnes i så mange farger. Men akkurat utenfor huset er den bare i denne rosalilla fargen.

Snart blomstrer Geitramsen også, eller “jernbaneblomsten” som vi kalte den i min familie når jeg var liten. Det er fordi den vokser like ved siden av jernbanelinjen veldig mange steder. Den er nesten som et ugress for mange, men den blir veldig fin når alle blomstene kommer til syne.


Blomster er faktisk like fine i regnvær, selv om ikke alle blomster er like glade i så mye vann. Og skal jeg ta bilde av blomster nå om dagen så må det være med regn på – for langtidsvarselet varsler regn langt fremover. Men etter regn kommer sol 🙂 Så da har jeg noe å se frem til 🙂

Ha en fin uke 🙂

Vilt, vakkert vann

Tenk at rennende vann kan være nesten magisk vakkert. Jeg er i alle fall veldig betatt av fosser, elver og bekker. Best er store og frådende fosser som bruser og bråker og renner med veldig fart, for de er flott å se på.


På vei ned fra Aurlandsfjellet og til Lærdal så vi en flott foss. Egentlig to som gikk sammen til en når de hadde passert denne broen og en til lenger til venstre. Det er utrolig å se hvilken fart vannet har. Og når det kommer så mye vann så må det være ganske mye vann lenger oppe…

her møtes de to fossene

og så renner de sammen som en videre nedover dalen…

Vilt og vakkert ovenfor broen…

her er enda en stor foss – Tvindefossen ikke langt fra Voss. Hadde bilde av den en annen gang også. Vakker på avstand og fra veien når vi kjører forbi…

I følge Wikipedia kalles fossen også for Tvinnefossen eller Trollafossen. Fossefallet er 112 meter høyt, så det er mange fosser som er høyere, men denne er utrolig vakker – spør du meg 🙂 I følge Wikipedia fikk vannet i Tvinde på slutten av 1990-tallet rykte på seg for å være en kilde til foryngelse – ikke minst at den skulle gi økt potens…. Resultatet ble busslaster med turister fra Russland, USA og Japan som fylte opp tomme flasker med vann for å ha med seg hjem. – Bare tull selvfølgelig, men det trekker turister 🙂


Fossen er finere jo nærmere man kommer

Brusende øverst, og litt roligere lenger ned…

Og tenk deg denne når vannet fryser til is om vinteren… 

Men det er lenge til – ikke skal jeg, og ikke vil jeg tenke på vinter å kulde nå. Det er sommer, ferien ligger foran meg – og forhåpentligvis masse fint sommervær også. Nyt de lyse sommerkveldene – de norske jordbærene og fargerike og fine markblomster 🙂

 

Det finnes så mye fint å se…

Det er så mye fint å se ute, om man bare ser ordentlig. Alt dette vi ser hver eneste dag glemmer vi nesten å legge merke til…det blir en vane… Men grønne trær har ikke bare en grønnfarge, de har mange nyanser.


“Apenes skrekk” tror jeg dette treet kalles. Og det med rette! (Jeg så ikke en eneste ape verken på denne turen eller ellers når jeg går her).  Alle de fine grønnfargene på de ulike trærne er så fine sammen.


Eller en Blodlønn mot blå himmel – fantastisk!


Denne gule har jeg ikke sett før. Nydelige blomster når jeg ser nærmere etter.


…og blomsten er ikke større enn en krone.

Rhododendron – vi har mye av det her i denne byen. Og de forskjellige fargene avløser hverandre.

Og blomsterenger full av løvetann og engkarse og “surbladstilker”.


Utsikt fra Stegasteinen i Aurland, ut over den vakre Nærøyfjorden. Bildet ble tatt første helgen i juni når jeg var på søskentur.


Tvindefossen ikke langt fra Voss. Her har jeg kjørt forbi mange, mange ganger – men aldri stoppet – før nå. Fossen er mye finere på nært hold enn fra veien.


Til og med hundrevis av måker (jeg talte dem ikke, men det var mange, mange flere her enn de som er med på bildet) kan være flott å se på. Det gjelder bare å bruke øynene.

En ting som ikke er noe vakkert syn er alle brunsneglene som er ute. På vei til jobben nå i uken talte jeg 97 brunsnegler! Og det på en strekning på bare ca 1,5 km på asfaltert fortau! Det hadde regnet om natten og da tyter jo sneglene frem, men i går når det var tørt og fint var de som sunket i jorden. Jeg tipper de bare ligger og eser opp i regnet for så å komme frem enda større og eklere ved neste regnbyge – som er i dag. Æsj! Ja til tørt vær og når den tid kommer, en kald vinter uten snø som tar livet av alle brunsneglene. Ønsker alle en fin helg fri for regn og brunsnegler 🙂
 

Himmelbjerget

Akkurat hvor høyt Himmelbjerget er, vet jeg ikke. Men det jeg kan si er at det føles ikke som å komme helt opp til himmelen i hvert fall. Men det var fin utsikt fra toppen av tårnet som var der. Vi måtte flire litt når vi parkerte på parkeringsplassen til denne danske severdigheten….


Ca 100 meter fra skiltet og opp, og kanskje 100 meter fra parkeringen og bort til skiltet. Og for sikkerhets skyld, så var det to veier opp til tårnet; en med veldig små trappetrinn, og en sti for dem med sykkel eller barnevogn. Men den var ikke lenger enn 100 meter den heller.


Utsikten var fin, og man fikk fint overblikk over landskapet rundt, men det var fort gjort å gå både opp og ned, og krysse det av på listen over Ting å se/gjøre i  Danmark.


Morsomt å endelig å ha vært her, men som sagt fikk jeg ikke “fjellfølelse”. Hva dagen i dag bringer, vet jeg ikke enda. Har noen planer, men vi får se…

Håper været hjemme er bedre enn her i “syden” (ja for Danmark ligger syd for Norge) 🙂
 

Hilsen fra Danmark

Nå er det lenge siden jeg har vært her inne, og akkurat nå er jeg på en ukes ferietur før den virkelige sommerferien. Vi har vært noen dager i Århus, men i dag har vi flyttet oss til Blåvand. Været har ikke vært like bra som hjemme, vi har hatt ca 15 grader, skyer og regnbyger. Men her helt vest er det velstand – hele 19,5 grader og overskyet. 


I Århus bodde vi inne i en bøkeskog, og ikke så langt unna en park med mange dådyr og Sika-ett-eller-annet. Den ene kvelden vi gikk bort (ca kl 21.30) så var det over 15 dyr like ved oss. Utrolig fascinerende! Og i dag når jeg skulle gå i dusjen så sto det et dådyr i skogkanten, så de er ikke bare i denne parken.


Ellers så var Den Gamle By i Århus en av de tingene jeg ville se, og dit inn syklet vi på mandag. Veldig koselig – helt til regnet kom… Men vi gikk nå rundt en stund til, og syklet hjem igjen i lett regnvær. Heldigvis var det bare regnbyger, så det ga seg litt innimellom.


Disse tre gjessene bodde i byen. De gikk rundt over alt, og her utenfor bakeriet stoppet de, og det var helt tydelig at de ville ha noe derifra.

Nå er jeg altså helt vest i Danmark, og på veien hit var vi innom Himmelbjerget. Ikke et høyt fjell, men med fin utsikt fra toppen av tårnet. Men bilder derfra får komme en annen gang, for de vil ikke inn akkurat nå. I Århus hadde vi ikke nettforbindelse, eller veldig, veldig dårlig, så derfor får jeg oppsummere litt etter litt. Nå er det snart kveld, og det merkes at vi er lenger sør enn Bergen, for solen går tidligere ned. Ha en fin torsdag 🙂
 

Tåke kan være flott…

Utsikt fra altanen min. Og bare ti minutter før dette bildet ble tatt så vi ikke trærne her en gang.


Samme bilde, eller motiv tatt ca ti minutter senere. Tåken kommer fort og forsvinner fort noen ganger. Det er flott og nesten litt magisk hvordan tåken pakker inn og gjemmer naturen sånn at vi ikke kan se noe. Her er det jo trygt, men jeg vil ikke oppleve tett tåke på fjellet.


Solen er på vei bak tåken. Jeg synes det er spennende å se hvordan tåken bare oppløser seg og blir borte.

Grønnfargene kommer frem når solen skinner og tåken trekker seg tilbake.

Dette er ikke bilder fra i dag, for i dag har det bare regnet. Nesten i alle fall. Vi var en tur over fjellet i dag og der var tåken tykk som “ertesuppe”, nesten ikke noe sikt. Jammen lenge siden sist jeg opplevde så tett tåke, 

Satser på en tørr torsdag, fri for tåke og regn – og med masse sol 🙂