Og der var snøen borte igjen….

…nesten i hvert fall. Ja for tenk at så fort endrer været seg. De som kjørte til jobb i dag, måtte skrape bort et tykt is og snølag fra bilene. Jeg brukte “apostlenes hester” og måtte bare ta på vintersko. På jobben prøvde vi å lage snømann med ungene på formiddagen,  men i løpet av lunsj og “sovetid” så smeltet og regnet nesten alt bort. Heldigvis bare en liten regn og snøbyge, solen var sterkest og har gledet oss mye i dag. Og solen varmer virkelig når den er fremme – det er deilig! På vei hjem hadde jeg kamera i lommen…i tilfelle noe skulle dukke opp. Og det gjorde det. Flere gule hoder som ikke var hestehov….

Det var flere gule blomster på vei, så nå tror jeg på våren likevel 🙂


Nå vet jeg ikke helt hva denne heter. Vi kaller de gule for “smørblomster”, men jeg tror at den egentlig har litt tynnere stilk, og ikke så lange kronblad. Jeg synes å huske at “vår” smørblomst bare har fire eller fem kronblad av den litt kortere og litt rundere typen. Så er det noen her som kan hjelpe med det ordentlige navnet her, så blir jeg glad. Jeg liker nemlig å lære barna blomstenes rette navnene også. Ikke alt gult er smørblomst eller løvetann! Og nå er vi jo på full fart inn i den tiden hvor små ivrige hender plukker “flyteblomster” fordi de ikke klarer å ta med litt stilk enda. Men barna er nå søte når de kommer med blomsterhodene godt inne i en sammenknyttet hånd for ikke å miste dem. Og så lar vi blomstene flyte i en kopp med vann på bordet. Da er det vår!

Ha en flott kveld 🙂
 

Våren er en luring :-)

I går kunne jeg stolt vise frem enda en vårblomst, og solen varmet og vi kunne vel ikke hatt det bedre. I dag er dette det jeg våknet til…


De stakkars krokusene fryser på beina i dag.


Jeg som hadde pakket bort ullsokkene måtte pent finne frem igjen et par, for jeg er mye ute i jobben. Men det gjenstår å se hvordan været er når jeg skal hjem, det snur fort i disse lunefulle vinter-vårdagene.


Et hvitt og florlett teppe har lagt seg over Ulriken også – vi får bare ta det med.
Ha en vårlig og fin dag – tross alt. Den siste i mars 🙂

Våren rykker nærmere.

Det er deilig når man får bekreftet at våren stadig kommer nærmere! I dag har vi her i Bergen hatt sol og deilig vær, tross is på bakken tidlig på morgenen. Men det gjør ingenting når solens stråler tiner det og gir varme ut over dagen. Til og med solbrillene måtte frem i dag – herlig. 


På vei til jobb så jeg enda en ny vårblomst, et sikkert vårtegn, akkurat som hestehoven. Jeg så rosa lungeurt, og den kommer før hvitveisen som jeg også håper at kommer snart.


Bildet ble litt blast for blomstene sto i solskinn litt over meg, så jeg måtte zoome litt siden jeg ikke hadde lyst å klatre nesten opp i hagen til noen på veien. Lungeurt finnes med både rosa og blålilla blomster, og den har litt hårete blader. 
Når det gjelder torsdagen er Yr og Storm litt uenige om værmeldingen, de melder sol, sky, regn og litt snø. Jeg satser på at yr får rett i morgen og at det da blir sol og sky. Dagen i dag med det fine været ga mersmak.

Ha en fantastisk torsdag 🙂

 

På jakt etter påskeharen…

Nå er det vel sånn at påskeharen kommer påskeaften, og noen steder før det også, men jeg ville nå jakte på ham likevel. Jeg tror at påskeharen var sliten etter å ha lagt alle disse påskeeggene rundt om i landet, at nå trodde han at han kunne spise gress i fred og ro. Men så kom jeg med kameraet mitt…. Og jeg kunne ikke la være, så her er fotobevis for at han virkelig finnes!


Jeg så han på lang avstand, men kunne ikke komme helt nær ham. Det var altfor vått i gresset, og jeg hadde ikke støvler. For det er tross alt ikke regn i dag!


Men med litt zooming kom han litt nærmere, og han er ganske søt – eller?

Egentlig så skulle jeg bare ta en liten tur rundt et annet vann i dag, og se på litt ender. Men så måtte altså denne påskeharen snike seg med først. Rundt vannet var det utrolig mye fugler – som alltid. Tror de vet at her kommer det store og små mennesker og mater dem. Så på marken ved vannet, og uti vannet, er det ender i ulike varianter, duer, måker og kråker. Alle som er litt sultne tror jeg.


Det er kjekt å se noe annet enn de helt vanlige stokkendene. Men jeg vet ikke hva disse heter…

En liten “punkerand” med fin frisyre…

eller en blyg kar alene i sivet…

og litt rester av brød som enda ikke var spist opp.


Kult med litt kunst uti vannet også – som denne vasen… laget av Kjell Nupen.

sopp som vokser på trærne…eller kjuker heter det vel kanskje?

Krokusen kommer frem blant vissent gress….

og etter turen var det hjem til sein middag. Det måtte bli sånn siden klokken tok fra oss en time i dag. Men nå går det mot sommer…

Etter middag ble det dessert – for det er bare påske en gang i året! Og i dag har jeg prøvd meg på pannacotta med mangosaus etter oppskrift jeg fant hos Kjersti og Minmatgaleverden. Den kan absolutt anbefales, og mannen i huset lurte på om jeg ikke hadde laget noen ekstra…(Kjerst, jeg laget disse Hippenkjeksene også, men de egnet seg ikke på trykk. De smakte godt, men egnet seg ikke som bevis) 🙂

Påsken går mot slutten, men det er da en hel fridag igjen som skal nytes. Og fordelen med frimandag er at resten av jobbeuken blir litt kortere 🙂

Ha en fin uke. Her i Bergen er det vinterferie fra tirsdag av, men jeg skal på jobb. Min ferie sparer jeg til litt lenger ut på våren. Ha en herlig og avslappende 2.påskedag 🙂

Påskeferie!

Det er ubeskrivelig herlig å kunne ta seg litt ekstra fri! Og det er nettopp det jeg har gjort. Har fri hele denne uken! På jobben så bytter vi på å jobbe jul/påske. Og jeg jobbet i julen og kan dermed avspassere nå i påsken. Fridager hvor ingenting er planlagt, hvor jeg kan ta ting helt på sparket. Deilig. I går var det en del vasking og rydding, og i dag ble det spontan frisørtime. Godt å få det gjort også. I morgen meldes det om sol, så da har jeg lyst å finne meg et fint sted å gå tur – og ikke bare ta den vanlige turen i nærområdet.

Hestehoven har kommet frem, og det er en hel uke siden jeg så den første gang. Da kom den frem med sitt bustete gule hode, mellom vissent gress og gammelt løv med iskrystaller i håret.

I helgen var jeg i campingvognen og fikk lagt på plass to av sofaputene jeg har strikket. Nr 3 mangler jeg et halvt nøste til…grrr. Garnet kjøpte jeg på Europris, men nå har det tydeligvis gått ut. Dermed får jeg se om jeg må lage den siste puten litt mindre i stede for. Det blir alltid en løsning 🙂


Jeg har i hvert fall bestemt meg for at pinner 3,5 var for lite. Mye bedre med tykkere pinner – det har jeg lært i det minste. Så flere puter skal det bli, men på pinner nr 5-7 tenker jeg.


Litt påskepynt er funnet frem – eller kjøpt ny for året. Det var lettere enn å lete på loftet…


Noen høner og kyllinger er bare så stygge at de blir sjarmerende! Men så hører de liksom til i påsken… Nå gleder jeg meg til enda noen dager med fri sammen med familien. Påskeeggene er på plass, det meste av maten. Påskeroen kan komme, jeg har både strikketøy og en ny bok klar – så nå skal late dager nytes.

God Påske til alle!

En stein kan se grå og trist ut…

Hva er dette for en overskrift tenker kanskje du. Men jeg vil bare frem til at ting ikke alltid er sånn som det ser ut… Steiner er jo stort sett grå og kjedelige, som denne under..

Grå og kjedelig, eller…

For når jeg snur den er den langt fra kjedelig…


Da viser den frem at det kun er et tynt grått skall ytterst, og den fineste marmor inni 🙂 Disse steinene er det mange av her, og jeg er utrolig fascinert av at “Skinnet bedrar”. Tenk om alle de grå steinene vi ser egentlig er utrolig vakre på innsiden.


Kanskje steiner er som mennesker… Man skal ikke bedømme noen kun utfra det man ser 🙂 

Ha en fin torsdag – snart er det helg igjen 🙂