Januar har løpt i fra meg…

Ja jeg skjønner nesten ikke hvor denne måneden har blitt av. I morgen snur vi kalenderbladet og finner februar, og i år er det skuddår! Januar har gått med til å prøve å krympe garnlageret mitt, det har blitt en del votter, men det har liksom ikke hjulpet.

 
Jeg har prøvd meg på flere votter av typen “barnehagevotten”, og selvsagt må Hipp – forkortelsen av avdelingsnavnet på. Dette er lånevotter, og litt stressete foreldre skal ikke ha disse med hjem. Har forresten prøvd meg på filting – for aller første gang. Gikk sånn noenlunde greit – og det ga mersmak 🙂


Har også strikket og tovet noen votter, men nå er det sofaputer som står får tur.

Kanskje ikke så rart at lageret ikke har krympet… når jeg bare den siste uken har vært ute og kjøpt sånn ca 60 nøster av ulike garn. Jeg har plutselig fått det for meg at jeg vil strikke sofaputetrekk. Det har jeg ikke gjort før, så det blir spennende. Strikker litt etter eget hode, har målt puten og funnet ut sånn ca hvor mange masker jeg skal ha.

 
   

Men jeg er redd det vil ta litt lenger tid enn jeg hadde tenkt oppe i hodet mitt for skuldre og håndledd roper litt på hjelp, eller i det minste en god pause. Vi får nå se hvor ettergivende jeg er på det punktet…. Vil jo helst bli ferdig med en pute og starte på den neste…

Grunnen til sofaputestrikking er rett og slett fordi jeg også har brukt januar til å lage ferdig to fotobøker (fristen for innsendelse er 2. februar). Og når jeg holdt på med alle bildene så kom jeg jo over bilder fra en campingvogn vi så i høst… og som ble bestilt og nå er den kommet til byen. Ikke klar enda, men jeg vet jo ikke om den kanskje blir det helt plutselig…


Fargene går i brunt så her må jeg jo ha puter som passer. Måtte prøvesitte både denne og veldig mange andre på caravanmessen i høst.

Gleder meg til å dra på ferietur med ny vogn til sommeren. Og med februar som neste måned, så er det jo bare 5 måneder igjen til sommerferien. Og sånn som tiden går om dagen, så er det ferietid før jeg vet ordet av det.

Jeg prøver alt jeg kan å kose meg med litt vinter først, for jeg vet at det ikke er vits i å ønske seg vår enda. Den kommer ikke før på mange uker! Men vinter er greit bare veiene og fortau forblir snø- og isfrie. Men av en eller annen grunn så snør det i veiene også, kan du skjønne det? Det er jo på marker og fjell vi trenger snø, ikke midt i veien 🙂

Ønsker alle en flott søndagskveld og en fin februar 🙂

Årets første konsert…

Fredag var jeg på konsert med Bjørn Eidsvåg. Det var et samarbeid med Bergen filharmonisk orkester og en klassisk Bjørn Eidsvåg. Konserten var flott og anbefales. Jeg synes likevel til tider at orkesteret var litt for dominerende – stemmen til Eidsvåg forsvant litt i den høye musikken. Men stort sett veldig bra. Mannen kan formidle, han har et vinnende vesen og han tar i mot gjestene sine på en fin og varm måte. Man føler seg vel! Jeg liker godt musikken og kanskje enda bedre tekstene. Jeg synes duetten er fantastiske og den nyere musikken hans liker jeg bedre enn den eldste.


Han hadde Sigvart Dagsland, Irene “et-eller-annet” og Elvira Nicolaisen til å hjelpe seg på noen av sangene. Og dette er de sangene jeg liker best.

Konserten var i Grieghallen og vi spøkte litt på forhånd om strømmen ville holde. Orkanen Tor var jo ute og viste krefter, men han var snill med oss. Jeg var sammen med min mann, min søster og svoger. Før konserten var vi ute og siste middag og koste oss – noe som var veldig hyggelig. Sånne kvelder gir absolutt mersmak! Det var oppholdsvær når vi gikk rundt i byen, så vi var nok heldig, for det var jammen noen kraftige regnbyger den dagen også.

Det var så gøy å gå ut at jeg tror jeg må finne billetter til et annet show også, sånn at vi får litt kultur inn i februar også. I  mars står Bjarte Hjelmeland på planen – og det gleder jeg meg veldig til! Har hørt flere som har sett showet, og de sier at jeg skal glede meg…og det gjør jeg jo. Fikk billetter i julegave – og det er jeg veldig glad for! Hvis ikke hadde jeg nok kjøpt billetter selv.

En fridag igjen januars siste helg. Nyt den og bruk den til noe kjekt. Det har jeg tenkt å gjøre 🙂 God søndag.

Kaldt!

Det er vinter i Bergen, og den kom ganske overraskende på mange på fredag….på dem som ikke sjekker værmeldingen i hvert fall. Jeg har tre ulike værmeldere på telefonen min og på den ene meldte de snø fra formiddagen. Andre ventet ikke snø før på ettermiddagen… Det ble med andre ord ganske kaotisk på de Bergenske veier ut over dagen. Og jeg var veldig glad for at bilen sto hjemme og at jeg gikk denne dagen – selv om jeg var klissblaut på buksen når jeg kom hjem etter 20 min i megasnøvær. Bare å vrenge av seg kalde og våte klær og få på tørt.

Lørdag våknet jeg til en nydelig dag, sol og knallblå himmel. Da tok jeg med meg mannen og en pose med brødbiter (greit å slippe å kaste alle de gamle brødskalkene) og gikk og matet ender og en gås (tror det er en gås i hver fall..)


De var ganske sultne disse her, og de kom helt bort dit hvor vi stilte oss


Kommer det mer mat, eller…?


Det ble litt kamp om brødbitene innimellom, så de ble kastet litt ulike steder sånn at alle skulle få…

Gåsen har en stor mage å fylle, og han (eller hun) var ganske grådig…

Han tok tak i vingen på en and flere ganger og dro den rundt i ring. Da synes ikke denne fruen at han var spesielt snill – alle fikk jo!


Hun her fant seg en stein og satt litt for seg selv. Kvinnelist – eller andelist – kalles det, og vi kastet mat dit hvor hun satt.


Nydelig blå himmel over Ulriken. Ikke en sky i sikte. Da er vinteren fin 🙂

I dag kjørte vi en tur til Hardanger, og på veien stoppet vi ved Steinsdalsfossen. Her kan man gå bak fossen om sommeren, men nå var det stengt. Trappen hadde tykk is i trinnene.


Ganske fin følelse og stå å se utover fra fossens bakside, men ikke i dag altså.


Det er likevel utrolig fascinerende å se hvor mye is det var blitt i fossen, og likevel rant vannet heftig nedover.


Ganske stilig med så mye is – som stadig vokser når det er så kaldt (Her er det ca 11 kuldegrader)

Ha en fin uke og nyt vinteren mens den er her 🙂 

Her skal det slankes….

eller i hvert fall skal lageret minke! Restegarnslagert – altså. Ja for etter at jeg leste bloggen til Venkesstrikk om å prøve å bruke opp litt restegarn, så tenkte jeg at dette er noe jeg bør prøve på også. For restegarnet har det med å formere seg – det blir bare mer og mer. For når jeg kjøper garn til nye prosjekt blir det alltid en god del igjen som blir til nettopp RESTEGARN.

Og i dag har jeg så vidt begynt. Votter  til bruk på jobben…


Dette er ikke votter JEG skal bruke på jobben, men det er rett og slett “lånevotter”. For stressede foreldre glemmer ofte å ta med votter til småen selv om det er kuldegrader ute…


Og for å gjøre dem litt mindre attraktive har jeg sydd på bokstavene til avdelingen. Sånn at foreldre ikke tar vottene med hjem. Vi vil gjerne beholde både ekstra votter og sokker som vi har til låns. For den ene forelderen vet ofte ikke hva den andre forelderen har tatt med – og langt fra alle er flink å navne barnas klær. Så om det er barnets klær eller låneklær er det ikke alle som får med seg.

Men til enkle rosa votter gikk det ikke med så mye garn, så da prøver jeg meg på en annen oppskrift i dobbelt garn


Superenkle votter med rettstrikk på to pinner…


Klar for å bli sydd sammen i siden. Disse ble kanskje litt store til våre små, så jeg får strikke enda noen men i en størrelse mindre.

Det som er kjekt med dette prosjektet er at jeg kan strikke noe som er til nytte for andre, og garnlageret minker (bittelitt) sånn at jeg kan gå ut og kjøpe mer 🙂 Vinn-vinn kalles det.

Vinteren kom forresten til Bergen i dag! Vi har fått minst 1,5 cm snø. Og jeg som ikke er et utpreget vintermenneske koser meg litt likevel, for jeg vet at jeg ikke kan forvente vår før i april. Da kan jeg like godt nyte vinteren og alt den har å by på.

Nyt torsdagen 🙂

Det er bare min egen feil….

Av og til er det litt irriterende at det bare er min egen skyld, og ingen andre jeg kan skylde på…. Hva det gjelder? Jo siste garninnkjøp. Jeg kjøpte turkist og hvitt garn til sokker til meg selv (heldigvis). Jeg strikket i vei, først den ene og så den andre sokken. Når jeg skulle starte på tåfelling på sokk nr to, så måtte jeg begynne på et nytt nøste med turkis… Jeg strikket ferdig tåen, glad og fornøyd en kveldsstund – litt sånn i ikke veldig mye lys (jeg så hva jeg strikket, så jeg trengte ikke flomlys liksom). I dagslys dagen etter så jeg fadesen min…


Og nå kan hele verden se den også. Riktig farge, men feil partinr. Dermed har tåen på den venstre sokken blitt litt mørkere enn resten av sokkene. Grrr… ja ja får bruke dem kun i tussmørke. Og så er det bare sokker, hadde vært verre om det hadde vært på en genser. Jeg pleier alltid å være så nøye med å sjekke at alle nr er like – lurer på hvor jeg hadde hodet når jeg kjøpte dette garnet…

Gjort er gjort, og det kan jammen skje større feil enn dette 🙂

Vottene jeg strikket til mammaen min slapp heldigvis unna denne feilen. Der stemte fargene helt når jeg skiftet nøste.


Dette er en oppskrift som jeg har brukt flest ganger på votter. Mange andre blir for lange foran fingrene, men denne sitter helt supert på hånden. Det er kjekt å strikke sånne småplagg som blir fort ferdig.

Ellers i dag så har dette vært en fin søndag. Litt gråere enn de andre dagene i uken, men også mye varmere. Nå er vi på pluss-siden på termometeret. Snø har vi ikke, men litt vinterfølelse fikk jeg likevel når vi var ute på tur i dag.


Iskrystaller på bakken – de er små kunstverk i seg selv.


Ikke mye snø å skryte av her som du ser, men litt iskrystaller.


Istapper – hvem har ikke som barn “plukket” istapper, eller bare prøvd å knuse dem der de henger….


Naturen får et helt nytt utseende når frosten kommer. Gress og mose får en ny “look”.


Fortsatt synes jeg istapper er fascinerende, spennende å se hvordan de vokser nedover. Vi fikk noen små snøfnugg på oss på turen, men de smeltet før de nådde bakken. Det meldes om litt snø i uken som kommer, så da får vi bare vente å se om Kong Vinter pakker inn naturen i et hvitt teppe. Bare veier og fortau er snøfrie, så er det greit for meg. Selv om jeg ikke har vinter på førsteplass av årstidene, så setter jeg pris på den, og gleden over våren blir enda større når den kommer.

Men selv jeg vet at det ikke det ikke er noen vits å vente på våren helt enda, så da er det bare å nyte det fine vinteren også kan by på. Vi får kle oss godt og se oss rundt og oppdage naturens egne små kunstverk.

Ønsker alle en fin uke 🙂

Årets første problem….

eller utfordring, kanskje. Ja ikke egentlig for det handler kun om klesvask….Jeg kom bare over en litt “morsom” tekst, som fulgte med et nytt laken jeg kjøpte i dag. Et glatt bomullslaken… Det står at det skal vaskes på vrangen… 🙂 Så da lurer jeg bare på hvordan jeg sørger for at denne firkantete tøybiten holder seg med vrangen ut under hele runden i vaskemaskinen… Alt det går an å skrive på disse papirarkene som følger med i pakningen… Hadde det vært et dynetrekk hadde jeg skjønt det, men et laken….


Jeg tror jeg tar sjansen på å vaske det helt på vanlig måte 🙂


Tar med et par av mine fyrverkeribilder. Ble ikke helt bra, men greit nok. Nyttårsaften var en herlig kveld med god mat og gode venner. Og en super start på et nytt år. Velkommen 2016, tar litt tid før det nye årstallet er helt innarbeidet 🙂
Et nytt år med nye muligheter og masse nye minner som skal lagres 🙂