Så var vi der igjen…

1.søndag i advent er her allerede. Synes ikke det er SÅ lenge siden jeg pakket bort julepynten i begynnelsen av året. Med advent så kommer adventsstjerner og adventsstaker frem. Jeg kan ikke helt bestemme meg for hvilken adventsstake jeg skal bruke fra år til år, så da har jeg like godt flere…


Dette lysfatet står på stuebordet. Her ble det kubbelys, kongler og noen kuler og “diamanter”. På Cuskima sin julekalender er første oppgave å vise adventsstaken eller lysfatet man har hjemme, og hermed er det gjort.

Her er grankonglene som jeg har plukket med meg fra Hardanger. Konglene der er så mye større enn her jeg bor.


På spisebordet har jeg en nøttekrans som jeg laget for mange år siden. Til jul skifter jeg bare ut de lilla lysene og silkebåndet med rødt bånd og røde lys.


En liten fugl passer på alle nøttene, sånn at ikke musene på andre side spiser dem opp…


og på kjøkkenbordet står en helt enkel sak men skikkelig gammeldagse lysmansjetter. Egentlig har jeg en lilla løper som skal være her, men den er søkk vekk…tenker jeg finner den når julen er over…


Adventsstjernen henger og lyser, og det er så utrolig koselig å se lys i husene rundt når det er mørkt ute. Nå skal jeg være ærlig å innrømme at jeg slår av lysene i de 7-armete stakene om natten…og det er bare fordi vi har brannvern kurs på jobben innimellom. Og da får vi alltid høre om at disse er brannfeller…  Så da slår jeg på når jeg står opp…men jeg liker jo å se lys hos naboen når jeg enten legger meg seint, eller står opp tidlig. Egentlig et dilemma det der…

En annen ting som er tradisjon og som alltid er 1.søndag i advent er “Julekake-smake-besøk” hos min mor. Hun har bakt hele uken, og i dag var barn, svigerbarn, barnebarn og oldebarn samlet. Vi var 22 i dag, og da var det 9 som manglet. Litt av en gjeng og litt av et støynivå til tider 🙂


11 kakesorter var satt frem (noen er glutenfrie for alle skulle få), men hun har fortsatt masse kaker igjen, så vi får nok disse servert mange ganger før jul. “Inn-og-ut-kaker” kaller vi dette 🙂 Kunsten for å få spist opp er vel å ikke ta inn for mange kaker om gangen.

Nå har jeg tent det første lyset på lysfatet mitt også. Lys i mørketiden. Ha en fin uke 🙂

Lysfest for 26.gang

Da er årets lysfest tilbakelagt, og dette var 26 gang at Bergens Tidende (avisen her) arrangerte. Jeg har ikke vært på alle, men på ganske mange. Det første året var jeg heller ikke for da var jeg helt nybakt mamma til tvillinger på ca 2 uker. Og de hadde nok ikke hatt glede av det da. Men det har blitt mange lysfester etter denne første gangen.


Vårt fantastiske juletre står ute i Smålungården, og artistene som opptrådte på scenen var Gisle Børge Styve og Heine Totland, Miss Tati og Yvonne (som vant The Voice en eller annen gang). Ellers var det et barnekor som sang og koret. Det hele ble avsluttet med flott fyrverkeri.

Her får du snu på hodet, for bildet vil ikke komme inn rett vei…så jeg gjør helt klart noe feil…

Værgudene var særdeles samarbeidsvillige den timen arrangementet varte, for regnet uteble. Jeg hadde kledd på meg flere lag med ull under fult regntøy, og det var godt. Det er jo vindtett og akkurat det var godt for det blåste en del. Og regnet kom ikke før vi satt på bussen på vei hjem igjen. Men først gikk vi en liten runde i byen


Vi gikk og så på julegaten også, før bussen tok oss hjem. Koselig med lys i mørket, og det er en herlig tid vi har foran oss. Jeg var sammen med begge jentene mine, og det var koselig.

Dette er en tradisjon vi liker å få med oss, og det blir nok flere slike lysfester.

I kveld burde jeg funnet frem nye gardiner, men det kan vente. Adventsstjernen er på plass sammen med diverse adventsstaker, og fargen på lysene er lilla. Har lurt på hvite, for det er lekkert, 🙂 men så blir det lilla i år også. Og det er jo engang adventsfargen 🙂 Selv om jeg ikke har annet enn lys og en duk i denne fargen her i heimen, så får det være greit nok. Julepynten venter jeg litt lenger med, for jeg er ikke en som klarer å pynte til 1.søndag i advent. Når jeg var liten var det pynting på lille julaften, men det vil jeg ikke. Den dagen vil jeg gjøre minst mulig og heller bare kose meg. Så en gang mellom 1 og 22. desember er jeg klar.

Ha en flott og rolig 1.søndag i advent. Tenn lys og kos deg 🙂

Når solen skinner…

I dag hadde jeg tenk å ta meg en tur på det lokale fjellet igjen, men så fant jeg ut at en bytur i sol fristet mer. Så da ble det bytur! Finnes ikke en finere by når solen skinner – helt objektivt sett selvsagt 🙂


Bryggen, og jammen er det turister her fortsatt.


Vi ruslet rundt på Bryggens bakside også, her hvor husene er så skjeve at det er rart at de står fortsatt

Fint å gå i bakgatene her, tenke på hvordan det var i riktig gamle dager…

Litt julestemning var på plass, akkurat som i “julegaten”

Jeg husker når jeg var liten og var i byen når denne “julegaten” åpnet. Nå er ikke det så viktig lengre, nå er det juletretenning i Smålungården som gjelder…og det er på lørdag (og da melder de regn. Men litt regn stopper ikke ekte Bergensere!)

Vi gikk videre gjennom gater og smau både på Fløyfjellsiden og på Nordnes


Brostein hører med i disse gamle gatene… og så liker jeg hvite hus med fargeglade dører…


Koselige gamle hus er det mange av i byen vår.

Men ikke bare gamle hus fikk jeg med meg…


Litt veggkunst…


en stær eller trost som lette etter mat eller noe i høstløvet…


Måtte bare ta bilde av butikknavnet, og så speiler bryggen seg fint i vinduet.

Deilig med en bytur, selv om gradestokken holdt seg under null. Det var bare å kle seg det, ingen problem. Men votter og fotografering er ikke helt bra samarbeid. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger høyrevotten måtte av og på igjen. Kanskje jeg må strikke en kameravott?

Men ikke i dag, og ikke denne uken, men kanskje en annen dag 🙂

Ha en strålende uke – den siste høstuken i november. Nå er vinteren her snart 🙂 og snart advent 🙂

Når fem blir til seks….

Ja da er det ingen tvil om at det er et problem! For det skal bare være fem…og alle skal være like! Hva jeg snakker om…strikkepinner så klart!


Jeg tok med meg strikketøyet på jobben, stappet det ned i sekken sammen med matboks og et eple.

Nå ble det ikke noe strikking i pausen, så strikketøyet ble liggende der i sekken. Og når jeg skulle ta det opp når jeg kom hjem så hadde jammen strikkepinnene “formert” seg. Fem var blitt til seks – mot min vilje! Og når det gjelder strikkepinner (eller strømpepinner som disse), så skal de liksom være fem like lange, og ikke fire lange og to veldig korte!


Så nå har jeg lært hvorfor ikke strikketøy med bambuspinner får bli med på jobb. Lurer på om jeg kan skylde på noen? Kanskje har en liten ett-eller to åring vært oppi sekken min og lekt med strikkepinnene? (Nei, de har ikke det, for de har ikke tilgang på min sekk…( og strikkepinner og små barn hører heller ikke sammen) så jeg får skylde på meg selv! Sånn er det bare. Så i dag tidlig måtte jeg ut for å kjøpe nye pinner.

Hvilke  jeg kjøpte igjen….vel bambuspinner OG metallpinner. Egentlig har jeg mange par med strømpepinner nr 3, men hvor er de når jeg trenger dem? Nå som jeg har kjøpt to sett med nye pinner, så dukker nok flere av de gamle opp igjen også.


Og så blir det sokker til meg også…etter hvert. Akkurat som jeg ikke har nok fra før 🙂 Men jeg har lurt på om jeg skal strikke noen pulsvanter først, for ute er det kuldegrader, og litt varme rundt håndleddene kunne vært bra. Kanskje jeg skal strikke dem med metallpinner, sånn at det kan bli pauesstrikking på jobben? Tror det var en god ide, helt enkle uten mønster, sånn at jeg kan skravle og strikke på en gang, og ikke måtte følge et mønster.

Forresten… i morges var det hvitt ute, og mine stakkars sommerblomster så kalde ut. Tror de synger på siste vers.


Ha en fin søndag 🙂

Julenissen kom tidlig i år…

Ja for når jeg kom hjem i dag etter jobb hentet jeg posten. Masse reklame…men midt innimellom var det noe annet…
Jeg så navnet mitt, og begynte å lure… På baksiden sto det avs: Frodith og blogg konk. premie. Først tenkte jeg “hva var det jeg var med på nå?” Men så husket jeg det jo når jeg fikk tenkt bittelitt til. Jeg klarte jo å gjette rett på bloggtegningene til Frodith. Hun tegner jo sånne fine tegninger av mange bloggvenner, og med litt leiting på bloggen hennes, så fant jeg svarene. Og nå fikk jeg altså premie! Heldige meg!


Inni fant jeg en litt søt og forvirret pingvinveske. Akkurat passe stor til at Ipoden min kunne flytte inn. Så nå blir det slutt på at ledningen vikler seg inn i alt mulig som jeg har i sekken når jeg kommer på jobb. Og når jeg går så er det kjekt å ha litt musikk i ørene (ja jeg har Iphone, men det er ikke der jeg har musikken min. jeg klarer meg fint med Ipoden – det har jeg jo gjort i årevis).

Tusen takk, Frodith!

 Er det rart jeg tenkte at julenissen kom tidlig i år? Pingvinen er jo så søt!

Og der var vi halvveis i november…

Vi har ikke før startet på en ny måned, før vi er halvveis ute i den. Og nå begynner det å bli veldig klart for meg at det er høst! Mannen og jeg tok en ny tur over Smøråsen i dag, og nå er det nesten ikke et eneste blad igjen på trærne der oppe.


Monstermastene speiler seg i Bjørnevann.


Og utsikten utover Fanafjorden var klarere i dag enn for en uke siden.


Sist uke så jeg ikke så veldig mye oppover, men nå så jeg de store mengdene med kongler. Jeg spurte mannen om han kunne klatre opp og hente noen til meg, men det ville han ikke….Makan til gubbe 🙂


Kunne godt tenkt meg å dekorert med kongler nå som julen nærmer seg…


Når vi nesten hadde gått runden, så ble himmelen mørkere og regnbuen viste seg frem. Her var det værskifte på gang. Vi kom nesten tilbake til bilen før regnet kom. Heldigvis ble det ikke så mye, og mannen kunne legge om til vinterdekk når vi kom hjem. Det ser ut til at vi skal få minusgrader mot slutten av uken, og da er det greit å være forberedt. Min bil skiftet han dekk på for et par uker siden, mellom to Paris-turer. Akkurat nå er jeg glad han har vært her i byen denne uken og ikke i Paris som egentlig var planen.


Forresten…denne Bautaen kom opp i fjor i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Barnehager og skoler var med (dette var mens jeg bodde i Houston), og barnehagen jeg jobber i var der også. Ungene hadde øvd på ulike sanger, de hadde snakket om grunnloven og det som hører med, og ungene skulle være tilstede når den berømte Bautaen skulle avdukes. Tror de voksne hadde glemt en viktig ting, og det var å fortelle hva en bauta er. For når teppet blir tatt av på høytidelig vis med ordføreren til stede, så utbryter en av ungene “E det bare en stein?”

Dette er jeg blitt fortalt av dem som var med, for jeg var jo ikke her, men jeg kom til å tenke på denne jenten når jeg så “steinen” igjen i dag.

Ønsker dere en fin uke 🙂

FEM er siste tema i Frodiths fotochallenge

Så var plutselig alle fem temaene unnagjort. Fem i tallet. Og jeg har tenkt; 5 fingre og 5 tær på hver hånd eller fot, 5 om dagen med frukt og grønt, 5 ferieuker i året, 5 i familien her, 5 arbeidsdager i uken, men så kom jeg på at min FEM må vise noe annet.


Nemlig 5 av mine favoritt te-kopper! Og er det noe jeg har mange av, så er det tekopper eller krus!  Jeg er en skikkelig “te-kjerring”, og jeg har over 20 forskjellige! Men som mitt lille utvalg her viser, så er det dem med stor hank som er favorittene nå om dagen.


Denne er den absolutte favoritten! God hank og passelig tynn å drikke av.


Min siste anskaffelse er “strikkekruset”. Samme store hank og strikkemønster er morsomt.


Den første her er fin å se på, men har alt for liten hank. Litt tykk kant øverst å drikke av, men den er jo søt da. Og Harley Davidson koppen kjøpte jeg i USA, når vi bodde der og kjørte en svær doning av en Harley Davidson motorsykkel.


Den siste her er “Bøtten”, for den er stor! Men passer helt fint tidlig på kvelden når høststormene og regnet pisker utenfor vinduene. Dessuten er dette en skikkelig fargeklatt som får meg i godt humør.

Ja dette var Fem fra meg, med 5 bilder. Og her kunne jeg som sagt kommet med ganske mange andre også.

Dette har vært gøy å være med på. Så tusen takk til Frodith for utfordringen

Ha en finfin helg 🙂

Fotochallenge FIRE

Ja jeg fortsetter på Frodiths lille fotochallenge, og i dag er det FIRE som er tema.

Og da måtte jeg så klart velge disse fire figurene


Fire fargeglade sauer, som passer på utenfor restauranten på en camping i Tyskland. Jeg blir i hvert fall glad når jeg ser på disse…men må likevel innrømme at jeg er glad for at ikke de ordentlige sauene ser sånn ut.

Mitt lille fargerike bidrag til FIRE på noe som ser ut til å bli en ganske grå og regntung høstdag. Her må regntøyet frem 🙂

Håper du får en fin dag, en dag som er den fjerde denne uken…

 

Jeg bare begynte å tenke…

Ja ikke at det er noe nytt, men nå som Frodith har gående en foto utfordring om tall fra en til fem, så kom jeg til å tenke på denne “sangen” som jeg hørte første gangen for mange, mange, mange år siden. Rett nok på engelsk, men Dag Ingebrigtsen har en norsk versjon. Og jeg finner den like fin hver gang.

Jeg synes kanskje den er bedre på engelske, men budskapet er det samme. Og soldatens forklaring er utrolig fin.

Hva synes du?

Frodiths fotochallenge TRE

Tre er lett, for det måtte være noe som er laget av tre. Det var første tanke i hvert fall.


Denne er det studenter som laget her i byen i fjor.

Men tre er jo et tall også, eller antall…så da får disse også være med


Tre ketchupflasker i ulike størrelser


Jeg tillater meg tre bilder, siden TRE er tema. Og tre nydelige svaner får lov å være med.

Ha en fin dag. Her blir det først jobb, og så feiring av 52 års dag…nei vent litt…2 x 26 år var det.

Gratulerer med 26 års dagen til mine fantastiske tvillinger!