Når regnet øser ned…

… ja da passer det fint å mimre over bildene fra ferien som bare er en liten uke gamle.

Gran Canaria, Puerto de Mogan, Jeepsafari og båttur.


Det var ikke blå himmel hele tiden selv om det var varmt og deilig.


Puerto de Mogan, en by alle sa vi bare måtte besøke!


En utrolig koselig liten fiskerlandsby med hvite hus “kantet” med friske farger. Og selvfølgelig… massevis av Bogenvilla 🙂


Her var det veldig klart vann, og massevis av fisker som svømte inne ved land (kanskje fordi folk drev og matet dem med brødbiter ?)


Disse flotte flisene er et veggbilde som jeg fant på en husvegg i et trangt smau (en trang gate)


På vei tilbake til bussen så jeg dette rare og piggete treet. Så godt som ingen blader, men noen fantastisk flotte rosa blomster


De ser så flotte ut, men de var så høyt oppe. Og selv om jeg klatret opp på en benk rakk jeg ikke opp til dem, så her måtte det zoomes!

Nå begynner jeg å få veldig mange favorittblomster 🙂


Dagen etter var det jeepsafari. Og sjåføren vår må minst være i familie med Martin Schanke eller ha en rallysjåfør som idol. På veldig steinete veier, langt oppe i fjellet, uten noen form for autovern, med fjell på ene siden og skråning laaaangt ned på den andre – råkjørte fyren og jeg tror han syntes det var morsomt å grisekjøre. Vi 6 passasjerene burde nok sagt fra om at dette ikke er akseptabel kjøring, men jeg tror alle satt med hjertet i halsen og holdt oss fast. Gratis massasje var inkludert i turen, mente sjåføren vår. Dette var ikke veier vanlige biler kunne kjøre på, og sjåføren sa de måtte ha eget jeepsafarisertifikat (tipper han her tok det som brevkurs) for å få kjøre turistene. Men vi stoppet mange steder og utsikten var fantastisk. Fikk litt følelsen av å se ut over Grand Canyon i USA igjen.


Dette er fra den fine delen av veien, og her er det jo god plass på utsiden. Vi var 6 biler, hvorav de fleste andre sjåførene kjørte fint. De to siste prøvde å tøffe seg. Og der bak var altså vi. Men en ting er sikkert: vi fikk en tur vi sent vil glemme, og jeg tenkte hele tiden “dette har han gjort mange ganger før, han kan veien og han vil hjem til familien sin (håper jeg)”.


Veldig mange trær var svartbrente, etter en stor brann for ca 7 år siden på øya. Men Pinjetrærne er sterke og kommer igjen med nye skudd, så nå er de grønne igjen med brente stammer. Naturen er finurlig laget sånn, den ordner opp i mye selv.


Vi avsluttet med “Kamelridetur” på en lang rekke med Dromedarer. Typisk turistopplegg!


Det var litt ekkelt eller skummelt å få denne nettingmulen helt inn i ryggen under turen…jeg satt ikke helt avslappet kan man si..


Flislagte promenader eller gangveier var det masse av der vi gikk. Dette er nede i dalen ved vårt hotell


og fiskene er selvsagt i Mogan.


Nest siste dagen vår var vi på båttur. Vi håpet å se delfiner, hvaler, skilpadder eller flygefisk. Vi så ingen av delene. Vi hadde skyer og litt sol på første del av turen. Så fikk vi en god lunsj før vi snudde. Da fikk vi motvind, litt bølger og regn – i åpen båt. Så på hjemveien satt vi under et badehåndkle og prøvde å holde varmen. Vi glemmer nok ikke denne turen heller 🙂

Vi fikk nå sett en liten del av kysten i det minste. Og været kan ingen gjøre noe med, så det må vi bare ta som det er.


Takk for denne gang, Gran Canaria. For alt i alt så hadde vi en herlig tur, og den ga mersmak til sommervarme på høsten 🙂

Fra 25 til 4 på 8 timer…

Ja for det er akkurat sånn det var. Vi dro lørdag fra solskinn på Gran Canaria og + 25 grader, og landet en del timer senere på flyplassen i Bergen. Da ble vi møtt med klar og kald høstluft…og bare +4 grader! Det var da ikke så kaldt her når vi dro for en uke siden. Så mye kan skje på kort tid, og før vi vet ordet av det så kommer det nok dalende noen hvite snøfiller også. Men det håper jeg det blir lenge til, altså!

På radioen i går snakket de om rekord kald vinter i år…og noen timer senere skulle det ikke bli så kaldt i Skandinavia likevel – ifølge amerikanske værforskere. Men ellers i Europa skal det bli kaldt i følge værprognosene… Vi får bare vente å se, og ta det været som kommer.

Og her kommer noen bilder fra min uke i sommervarme 🙂


Utsikt fra terrassen. Byen lengst ute til venstre er Puerto de Mogan. Og stranden her nede måtte vi selvsagt prøve. Herlig badetemperatur midt i oktober! Vi gikk noen turer opp og ned hit fra hotellet. En flott utsikt å våkne til om morgenen, men snudde vi blikket litt til høyre – så vi dette


Et påbegynt hotell, men så har det stoppet opp. Ser litt ut som et spøkelseshotell, men regner med at det er landets økonomi som spiller inn… Så jeg brukte ikke tid på å se denne veien, så lenge jeg hadde havet og hotellets basseng rett utenfor terrassen


Barnebasseng og “familiebasseng”


Her er voksenbassenget med nydelig utsikt!


Selvfølgelig lot jeg meg fascinere av blomster! Noen helt nye for meg som denne over her…stilken er full av pigger


og blomsten har bare to kronblader. Ikke så veldig stor, men utrolig flott!


Disse er kjente og kjære. Det som vi har som en liten stueplante hjemme, blir i varmen til store trær og busker

Her kommer en av mine absolutte favoritter: Bogenvilla! Forrige uke fikk jeg sett den ikke bare i lilla og rosa, men i hvitt, gul-oransje og ulike rosafarger.

Jeg vet man kan ha denne her også, har aldri prøvd, men tror kanskje jeg burde det.

Men selv om jeg er født optimist, så tror jeg aldri den her i Bergen vil bli et like vakkert syn som den er på sydligere breddegrader.

Denne palmen ser ut som den er flettet. Stilig, kanskje dette er inspirasjonskilde for mange fletter? Hvem vet?


Må bare vise denne søte lille detaljen fra hotellet…Ekstradorullen på “mitt” bad hadde en dopapirrose på toppen. Så hvis jeg får veldig god tid en dag, eller kjeder meg veldig…så skal jeg begynne å lage dopapir roser. Kanskje en julegaveide? (Tuller her altså)

Ellers var det mange katter rundt der hvor vi var, og jeg som ikke er så glad i katter må likevel innrømme at den første her (og de to brødrene hans) var ganske søt…


Han har de lyseste blå øyne jeg har sett på en katt.


Og han her snek seg rundt på hotellets område.


Noe av øyen ga meg litt følelsen av å være ved Grand Canyon igjen….


Og solnedgangene var like magisk som alltid (selv om det kom skyer og  “ødela” litt) på kveldene)

Senere skal jeg finne frem bilder fra et par turer vi var på, for vi var bla på jeepsafari med  “Martin Schanke” (eller så hadde sjåføren blitt inspirert av ham!)

Ha en finfin tirsdag 🙂

Gran Canaria

Nå sitter jeg i hotellresepsjonen. Det er over 20 grader, og livet er herlig! Med “all inklusive” er det en viss fare for at klærne blir for trange i løpet av uken, så her er det bare trapper som er lov – ingen heis. Vi bor i hotellets 3 etasje og spisesalen er i 3 etasje. Men for å komme dit må vi opp to etasjer for så å gå ned to etasjer…. Det blir trim av sånt (det finnes ingen snarvei, bare heis opp og ned en annen).

Har dårlig med bilder, men tok noen med paden….


Dette blir bare tull, og jeg klarer ikke å få snudd bilde ( og det skyldes ikke inntak av sangria…)


Dette betyr at jeg har tatt bildene med paden feil vei….ok så lite teknisk er jeg… Om du står på hodet her så er dette utsikten fra terassen. Vi ser rett på den koselige byen Mogan… Eller Puerto De Mogan eller noe sånt. Vi var innom der i formiddag, brukte noen timer, og skulle bli hentet med buss hjem kl 13.00. Den bussen kom ikke, så da tok vi lokal buss….bra vi har ferie, for her ser det ut til at sjåførene gjør som de vil 🙂 Bussen vår kom, men da sa sjåføren at han skulle ha pause – og så gikk han. Like etter kom en ny buss med samme nummer, men denne skulle ikke gå før kl 14.00. Den første skulle gå 13.30. Den første sjåføren kom tilbake, diskuterte heftig med tre andre sjåfører, før han selv kjørte bort med tom buss… Og gjengen som sto igjen kom med på en tredje buss med et helt annet nummer. Men vi kom frem, måtte bare gå litt ekstra. Men for en holdning, vi var mange som dro på smilebåndet og sa det var godt vi var på ferie og ikke hadde jobb å nå.

Det får bli ordentlige bilder når jeg kommer hjem, for dette her er nesten håpløst. I morgen skal vi på jeepsafari på nordsiden av øyen. De sier at den er grønnere, for her vi er nå er det bare brunt fjell. Men det har sin sjarm det også 🙂

Mannen min sitter på hotellrommet, for han gadd ikke se på at jeg blogger….kan du forstå det? 🙂 Han kunne nok hjulpet meg å snu bilder, men på rommer har vi ikke nett, så da får dette her bare se helt vridd ut.

Vi har det herlig, mannen og jeg, selv om det er litt grått, og vi ble møtt med regn! I følge værmeldingen får vi litt ustabilt vær, men det er varmt og deilig, da.

Ha en fin uke, og før jeg vet ordet av det er denne uken over og jeg er tilbake i hjemlandet igjen.

Oktober er godt i gang…

Det er utrolig hvor fort dagene kommer og går. Jeg har akkurat snudd et blad i kalenderen, og likevel så er dag nr 4 på hell. En hektisk helg er over, og det ble en tur til vakre Hardanger igjen på meg. Jeg hadde tenkt å se etter høsttegn, men ble veldig opptatt av en sommerfugl. Og den kunne like gjerne vært fotografert midt på sommeren.


Sommerfugler er fantastisk vakre, og denne surret rundt i blomstene…


Jeg fant noen fine høstmotiv også, så litt høstbilder ble det…


Bregnene kler seg om for høsten…


Hva dette er har jeg ikke peiling på, men fint var det. Blir det en høstblomst på treet tro?


Litt sopp hører også høsten til, og noen har vist smakt på denne…


Bjørnebær er det mange av nå, og godt smaker de også.


Litt blåbærlyng på en gammel rot…


Og flotte høstfarger i rødt og grønt. I fint vær er høsten nydelig 🙂 Men er jeg innendørs så kan det godt regne og blåse også…men da helst på kvelds og nattestid. Ønsker alle en fin uke. Her vestpå er det høstferie nå, og for andre er det arbeidsuke igjen 🙂