Var du oppe i natt?

Var du våken i natt sånn at du fikk sett måneformørkelsen, og blodmånen? Jeg må innrømme at jeg ikke var oppe hele tiden, for jeg måtte jo sove litt også – siden jeg skal på jobb om en stund. Men før jeg la meg tok jeg bilde av en stor og fin fullmåne

Så gikk jeg og la meg, og var oppe en tur igjen like før 05.00. Da var månen rød, men før jeg fikk hentet kamera så kom det skyer i veien, og jeg klarte ikke å fokusere på månen – så bare rødfargen.(Så da la jeg meg igjen). Når jeg derimot sto opp igjen kl 06.00 så var det helt klart, og månen var nesten blitt helt synlig igjen


Utrolig fascinerende! Og så er det noen år til neste gang. Om du vil lese mer om dette fenomenet som skjedde i natt, så må du ta turen innom Cuskima. Hun har skrevet om både måneformørkelsen og Blodmånen.

Jeg får ta meg en runde i dusjen, lage matpakke og gjøre meg klar for jobb. Håper alle får en super dag, og at dere fikk sett den store og fantastiske fullmånene i går, og kanskje ser litt av den enda 🙂

Caravanmesse på Lillestrøm

Ja som dere nok har skjønt, så var jeg på caravanmesse på Lillestrøm i helgen. Der var det masse fint å se på, men også veldig mye som ligger langt utenfor min lommebok.


Vi gikk rundt i hallen fra 9.00 til 18.00 på lørdagen. Godt sliten i beina ble vi, for sånn “daffegåing” kan ta knekken på meg.

Her var det bobiler og campingvogner for enhver smak og lommebok.


Noen bobiler er så store at det er plass til en lite bil i garasjen – en Smart eller El-bil for eksempel.


Her er det soverom bakerst, dusj, vask og toalett i rommet foran, så er det kjøkken og deretter stor skinnsalong. Og foran der er førersetene. Her har man god plass!


En enklere campingvogn, men likevel med alt man trenger (bortsett fra steikeovn da)


Vil du ha den helt enkle varianten så finnes det telt..


For de som vil ha bybobil på under 6 meter er dette en løsning, for den vokser ca 70 cm når man skal legge seg….


Det ser ikke helt ut sånn som dette i min bil, men det er jo lov å drømme… Nei, forresten, jeg har jo ikke lov å kjøre en sånn diger doning en gang, så jeg er fornøyd med min lille bil. Men noe som var nytt for meg i år var å se induksjonstopper på kjøkkenet – i en bobil! Ja ja alt er mulig om lommeboken vil det.


Denne søte kaffebilen kunne jeg kjørt…

Det ble ikke noe handel på oss på messen, vi var der først og fremst for å se…. Butikkene har jo utvalg hele året, så kanskje vi kjøper noe en dag. Det får tiden vise. (Vi har jo vogn pr i dag, og alt blir jo eldre har jeg hørt) Men det er jo lov å se, drømme, tenke, regne, måle, lure, tenke litt til, diskutere fordeler og ulemper, farger og løsninger… Uansett så er det gøy å gå på messen, noe vi har gjort mange ganger før også. Så da tar vi turen over fjellet, og får oss en helg bort hjemmefra også.


På rekke og rad, og nå er hallen tømt og bilene har kjørt videre til forhandlere og nye eiere! 

Høst – men bare på fjellet!

Jeg klamrer meg fast til sensommeren, og i helgen har jeg vært en tur over fjellet. Ok der er det begynt å bli høst, jeg innrømmer det. Og med høsten følger nydelig farge i rødt, rust, gult og oransje. Fredag kjørte vi over Hemsedalsfjellet og fargene var der!


Denne fossen øst for Hemsedal synes jeg er så majestetisk og flott, og det er liksom flere fosser som bare velter utfor fjellet, og samler seg nedover.


Ok, det er litt høst på Lørenskog også. Dette er utsikten min fra hotellrommet, en høstallè inn mot storsenteret.

Hjemturen valgte vi å legge om Hardangervidda, for det er greit å se litt forskjellige veier – og jeg synes kanskje at det er enda finere å kjøre her enn over Hemsedal…


Det er spesielt med alle steinene som ligger utover her, og med isbreen i bakgrunnen….vakkert!


Det ser ut som “museørene” og lyngen brenner, nydelige farger som kommer godt frem en solskinnsdag.


På vei nedover så vi disse geitene. De koste seg i solen og de +9 gradene som det var. Sysendammen sees i bakgrunnen (det er den steinrøysen, med alle steinene som ligger pent stablet)Selvfølgelig måtte vi stoppe å se Vøringsfossen på avstand, før vi kjørte ned Måbødalen. Det er så utrolig høyt ned her! For tre år siden var jeg oppe med hotellet (det røde huset på toppen av bildet) og tok bilder ned, og fy søren – da fikk høydeskrekken kjørt seg. Ja det er ikke noe kjekt å stå trygt inne på veien heller, for jeg ser jo hvor høyt det er og kjenner suget i magen… nei takke meg til lavlandet. Men utsikten må jeg innrømme er fantastisk, så får jeg heller få litt hjertebank og kaldsvette en liten stund.
Helgen er over og snart er det arbeidsuke igjen. Hva jeg skulle over fjellet kan jeg fortelle senere, men for alle som er campinginteressert, så var det Caravanmesse der nå 🙂

Ha en fin uke <3 

Heldige meg!

Ja det er helt sant, for når jeg kom på jobben i dag så lå det tre par kule sokker i skapet mitt. Og i garderoben sto Veronica, eller MissMusicalqueen, og hun har nettopp vært i London! Der hadde hun tenkt på meg og kjøpt Minion sokker, og de synes jeg er så utrolig herlige (ja jeg vet jeg er fylt 50…men det er da lov å like sånt likevel!)

Se så glade disse gule figurene er (ja de er gule, men siden sokkene er gule så har figurene her blitt hvite – så bare lat som du ser gult!) , og jeg blir glad når jeg ser dem!

Et litt usikkert smil. Jeg tror han her får bli med meg på jobb i morgen 🙂

Disse herlige skapningene er bare helt fantastiske, og Veronica er super som tenkte på meg. Hun skulle til London for å få med seg en konsert med Chris Young, og så rakk hun litt shopping i tillegg. Hvis ikke jeg er heldig som har en så omtenksom kollega, ja så vet ikke jeg 🙂 Det er heller ikke første gangen Veronica har gitt meg en gave, og det er så utrolig koselig når det kommer sånn helt uten forvarsel. Jeg fikk bla en nydelig liten bok i fjor vår når jeg var litt ekstra trist pga sykdom i nærmeste familie. Det varmet langt inn i hjerterøttene. Snakk om omtanke! Og senere har jeg fått gave både til jul og bursdagen min. Tusen hjertelig takk, Veronica. Du er helt unik, og jeg setter stor pris på deg!

Ha en superflott torsdag. Jeg tar helg etter torsdag, for da skal jeg til Lillestrøm. Gleder meg til biltur over fjellet. Håper det har blitt litt fine høstfarger, selv om det for meg fortsatt er sensommer 🙂 

Epler i Hardanger…

Ja da har jeg vært en tur i (et av) eplenes hjemdistrikt i helgen igjen. Ser de ikke bare helt supergode ut der de henger, og venter på at noen skal plukke dem?


Det er ikke rart at eplene blir gode på smak, når de i hele sin “oppvekst” ser vakre fjell og fjorder rundt seg 🙂


Eplene bare venter på å havne i butikken eller på salgsbodene langs veien her…

Norheimsund hadde et yrende folkeliv på lørdag. Har aldri sett så mange folk her før (men nå bor ikke jeg her heller). Biler sto parkert over alt, og det var valgboder, marked med både frukt, grønnsaker og husflidsprodukter, her var åpen brannstasjon, hester med vogn, en gammel brannbil, musikk fra en oppsatt scene, massevis av torgtilbud og en gammel seilskute lå til kai.

 

Snakk om å være heldig med været også. Lørdag var det t-skjorte vær med sol, mens det på søndag regnet hele dagen.

En annen ting jeg har lagt merke til nå er Rognen


Det er mye rognebær på trærne her i år, så da gjenstår det å se om vi får mye eller lite snø/nedbør til vinteren?

Her sier de at mye rognebær gir lite snø, fordi treet ikke skal ha to byrder på samme år. Men svigermor som bor på østlandet sier at mye rognebær gir mye snø, for at fuglene skal ha nok mat når vinteren blir hard og kald.


Det er altså ulike meninger om dette, avhengig av om man bor i kystklima eller innlandsklima. Jeg får håpe vårt klima her får lite snø og nedbør – så kan det komme masse snø på fjellet til dem som ønsker seg snø 🙂

Så gjenstår det bare å se hva som stemmer da 🙂

Og stemme, ja det håper jeg du også har gjort i dag. Hvis ikke har du enda litt tid igjen. Godt valg 🙂

Fotballedagen – på jobben!

Når man jobber i en barnehage, så er man gjennom mye spennende i løpet av et år. Og i dag har det vært Fotballdagen – for de store. Jeg jobber med de små, ett- og to åringene, og for dem er fotball ikke helt det “Store i livet” enda (ikke for meg heller for den saks skyld, men å se ungene kose seg er fint).


Derfor har de små vært heiagjeng en liten stund, for det er mye morsommere å leke selv (gjemme seg bort under rutsjebanen, lage mat i lekehuset, sitte på dissen (husken), lage store hus og kaker i sandkassen, for så å rive dem ned med en gang de er laget, lete etter edderkopper, sykle eller å la seg fange av de voksne).

Når man er 3 år og får ha med egen ball, så er det trygt at man kan ha den i bånd – for da vet en liten pjokk hele tiden hvor ballen er.

Alle barna fikk lov å ha på seg fotballdrakt, fotball t-skjorte og fotballsko om de hadde og ville. Og alle som hadde tok med seg egen ball. En flink pedagog ledet an ungene og 37 unger drev med fotball-lek og oppvarming før kampene. Det var innlagte drikkepauser, og det var mange glade barn på banen.

Og når man er ny på stor avdeling, er tre år og aldri har vært med på ordentlig Fotballdag før, ja da er det trygt å holde en bestevenn i hånden. VENNSKAP er også tema i vår barnehage i år. Ikke at vi ikke fokuserer på det til vanlig også, men i år gjør vi det enda mer.


Når de aller yngste 3 åringene spiller, så er det alle-etter-ballen-prinsippet hele tiden (selv når ballen triller ut av banen må alle være med for å hente den inn igjen). Her snakker vi skikkelige kamper altså. Kamper på 5 minutter med 3, 4 og 5 åringer etter tur. Og avdelingene mot hverandre 🙂

For å skille lagene fra hverandre har et lag vester på, litt store – men de vokser inn i dem etter hvert. Det går an å ta en liten tenkepause for å se hvor ballen er, eller hva de utenfor banen holder på med.  Og det er lov å ikke være like entusiastisk hele tiden.


5 åringene er utrolig flinke. De er “store” og har spilt fotball i barnehagen i maaange år, og fotballsko og leggbeskyttere er på plass hos de ivrigste. Her snakker vi litt samspill, og noen har skuddføtter man kan bli redd av ( i alle fall om man er litt redd for ballen og ikke er fotballentusiast (les: undertegnede)).
Selvsagt ble det medalje til alle deltakerne til sist, og pølser, kake og is. Er det fotballfest så er det fotballfest.
Når de store avsluttet festen sin lå de små pent i vognene sine og sov. Mette og fornøyde med ketchup utover hele genseren, og smokken godt på plass i munnen. Det tar nemlig på å være tilskuer også 🙂


Om noen lurer på hvorfor alle bildene viser hodeløse barn, så er det bare fordi man ikke har lov å legge ut bilder hvor man ser barna, uten tillatelse fra foreldre. Barna har rett på privatliv, og det må aksepteres. Men fotballgleden vises ikke bare gjennom smil, men absolutt i spillende føtter også. Så derfor er mine bilder som over, sånn at jeg kunne vise litt av hva vi gjør på jobben.

Så dette var min torsdag 🙂

Hjelp – jeg har fått LUS!

Ja, eller nei…det er ikke JEG som har fått lus, men blomstene mine ute i altankassene. Det skjer hvert år. Jeg har som regel alltid Million Bells, og på slutten av sesongen så kommer det først hvite “rusk” og så er det plutselig fult av grønne småjævler – eller bladlus om du vil. HVORFOR kommer disse udyrene, og HVOR kommer de fra?


Men disse skal få motstand, og jeg har ikke tenkt å gi meg!


Så nå går jeg til KAMP! Jeg har googlet og funnet et “heksebrygg” som de nå er sprayet med. Og så må jeg gi dem en ny dusj i morgen. Brygget inneholder sånt som man har i huset til vanlig; vann, rapsolje, grønsåpe, bakepulver og oppvaskmiddel. Så gjenstår det å se hvor mange blomster som er igjen i morgen (ha ha ha) – og om middelet tar knekken på lusene…og helst BARE lusene. Blomstene hadde jeg jo tenkt å ha glede av enda en stund.


Jeg har en Pellargonia og Million Bell i hver kasse, og de vokser like mye innover som utover. På den måten ser kassene fine ut fra innsiden også 🙂

Nå krysser jeg fingrene for at Heksebrygget virker! Men det blir en ny dusj i morgen uansett.

Ha en super torsdag 🙂

Lenge siden sist…

Hei igjen. Jammen begynner det å bli lenge siden sist jeg ga livstegn fra meg. Tror ikke at jeg tålte å fylle 50… Neida, det har jeg ikke hatt noe problem med. 50 er tross alt bare et tall 🙂

Jeg synes likevel at dagene bare løper av gårde. Den ene uken avløser den neste – og det er vel strengt tatt sånn det alltid har vært. Tiden går verken fortere eller saktere…det er bare jeg som må prioritere litt annerledes kanskje. Men sånn er alltid starten på høsten….jeg mener sensommeren! Det er hektisk på jobb før alt roer seg ned etter noen uker.

I helgen har jeg vært på tur og bare kost meg og slappet av. Det var godt! Og jeg tror jeg trengte det 🙂


Dette er utsikten min fra terrassen hvor jeg har vært. Det er bare så fantastisk. Det å kunne se sjøen (eller fjorden som her), med snøkledde fjell i bakgrunnen blir jeg aldri lei av.


I går var det sol som varmet, og sensommeren viste seg fra sin beste side. Jeg satt og nøt sol og sjø, og måtte finne frem solkrem til og med. Så sommeren er ikke over 🙂 Vepsene surrer fortsatt og suger til seg litt nektar der det fortsatt er å finne. (Ok jeg tror at dette kanskje er en bie, men den er nå gul og svart – så det kunne vært en veps).


Bjørnebærene begynner å bli modne…


og disse solgule Løvetannlignende blomstene klamrer seg fast i en bergsprekk, og sier at “høsten må vente enda en stund”


Det er deilig å koble helt av – la internettet få hvile, bare lese en god bok, nyte solens varme ståler fra en solstol på terrassen, grille middag og nyte maten utendørs. Sånne helger er gull verdt, og når avslutningen på kvelden blir en stjernehimmel som er så full av stjerner at det ser ut som noen har sølt melk utover, da er dagen perfekt. Her er det ingen strølys fra byer og tettsteder, bare fjell, fjord og stillhet! Denne stjernehimmelen vil vi aldri kunne se inne i byen, og fordi det er så sjelden jeg ser disse millionene av stjerner så setter jeg ekstra stor pris på den. Jeg leste en gang at det er flere stjerner på himmelen enn det er sandkorn på kloden vår. Kan det virkelig stemme?

Nå er jeg klar for en ny uke, og ikke et eneste møte på ettermiddagen den kommende uken skal bli godt. Nå skal jeg bestemme over alle ettermiddager og kvelder. Herlig 🙂