Etter sol kommer regn….

Og det er akkurat det vi har fått nå – en skikkelig bergensregnbyge! Vi dro fra Italia i morges, i knallsol og 30 grader kl 08.15. Det har vært utrolig herlige og varme dager under Italias sol, og det har til tider vært så fuktig med høy luftfuktighet, at det å dusje nesten var en vits…for etter å ha tørket seg og kommet ut slo varmen i mot oss og huden ble nesten like våt igjen. Da er det godt at vi har aircondition i bilen, for selv om det ikke ble så kaldt, så ble det mye tørrere luft – sånn at det gikk an å sove om natten. Men det er jo dette vi reiser alle milene for å oppleve – sol og sommer, og det å kunne vandre rundt i shorts og bikini fra morgen til seine kvelden! Så jeg klager ikke! Ferien har vært helt herlig så langt!

Vi har kost oss på stranden hver dag…

men i dag startet turen nordover igjen. Vi forlot de Italienske husene (her med Alpene i bakgrunnen)


og jo nærmere Østerrike og Tyrol vi kom, jo mer “typiske” ble husene


jeg vet faktisk ikke om det er husene, eller alle de fantastiske blomsterkassene som er finest. For mer frodige blomster skal man lete lenge etter (og ja, jeg vet at noen bruker plastblomster – men det er juks!).

Nå er vi i Zell am See, og gradestokken viser under 20 grader! Jeg lengter allerede tilbake til Italias noen og 30 grader, men jeg kan heldigvis glede meg over mindre også. Opplevelsen og godt selskap – det gjør ferien perfekt. Og været – ja det har man ulike klær for å hanskes med. “Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær” det het det i en reklame på -80 tallet i hvert fall.


Fortsatt god sommer, hilsen en om har kjørt forbi Cristal Dolomittene i dag. Taubanen gikk ikke helt til toppen i dag, så da ble det ingen gondoltur her. Men fjellene ligger der like vakre en annen gang også 🙂

Det som ikke er pakket nå…

Det som ikke er pakket nå, det blir hjemme! Og skulle jeg trenge noe jeg ikke har, så finnes det jo butikker i hele Europa. Tror det blir en sein kveld i kveld, for jammen er det mange småting som skal med sånn helt på tampen. For nå er det ferie! Ja skal bare innom jobben noen timer på fredagsformiddagen først. Det pågår lading av diverse elektroniske “duppeditter” her, for når det dukker opp en stikkontakt igjen er ikke godt å si. Jo på fergen i morgen selvsagt, men alt kan ikke lades der heller.


Kaktusen min hjemme i soveromsvinduet gjør som den pleier når jeg drar på sommerferie – den kommer med rosa blomster! Når jeg fikk denne for sikkert 15 år siden (ja den står fortsatt i samme potte med en diameter på 6-8 cm) hadde den rosa blomster. De så ut som de var limt på, og jeg trodde at de var satt på som pynt. Blomsten faller ikke av, den bare trekker seg inn i kaktusen igjen etter blomstring. Og hver sommer kommer det et par blomster til syne – akkurat når jeg drar på ferie. Lurer på om den egentlig vil fortelle meg noe? Selvsagt skulle den fått en mye større potte, men den stikker så sinnsykt at jeg ikke kan ta i den med gummihansker engang! Og vann – ja det får den ørlite av en tre-fire ganger i året. Så dette er vel den mest lettstelte blomsten jeg har. Jeg fikk den i bursdagen av mine barn når de var sånn 8-10 år. Da var de på butikken og kjøpte blomst helt alene! Gjett om de var stolte etterpå 🙂


Nå får jeg bare hive meg rundt i siste del av pakkeinnspurten. Ønsker alle en riktig god sommer 🙂

En helg i “Bloggens-tegn”

Denne helgen har det blitt mye farting på byen. Tre dager har jeg vært ute med en flott blogg-gjeng, noen “gamle” kjente, og noen helt nye. Utrolig gøy, og bare koselige jenter alle sammen! I løpet av helgen har jeg truffet Lisbeth, Kjersti , Mors Middag, Cuskima, Inneuteferdig, og sist men ikke minst Frodith. Hun tok turen over fjellet kun for å treffe bloggvenner, og det står det jammen respekt av. Tenk å spandere en feriehelg på jenter hun aldri hadde truffet før, vel noen hadde hun truffet da, og noen var nye. Frodith var akkurat som på bloggen, og jeg følte at jeg kjente henne.


På fredag var det “Rottedåp”, og Chili Kakao ble døpt først. SitronMelisse følger spent med og venter på tur.


Her er de nydøpte rottene sammen med Frodith og meg (dette og de to neste bildene har jeg lånt av Frodith)

Lørdag var det middag og da gikk “skravla” i ett på oss. Man skulle nesten tror at vi hadde kjent hverandre lenge…og i bloggverdenen har vi jo det, og det er rart hvor godt man kjenner hverandre igjen bare ut fra det man har lest. En veldig koselig kveld med god mat og hyggelig selskap.

stjålet bilde

Morsmiddag og Inneuteferdig, hyggelige jenter å bli kjent med

Bilde

Her er Kjersti og Frodith – og jeg tror det er om å gjøre å ha bredest mulig smil. Koselige damer begge to.

Søndag møttes vi ved Den Blå Steinen – alle i Bergen vet hvor den er, og så gikk vi på byvandring sammen. Jeg må innrømme at jeg fikk sett byen min på en annen måte sammen med andre. Ja den er like vakker og når solen også varmet så finnes det ikke noe bedre sted å være. Morsomt å vise frem byen til Frodith som kom østfra – selv om hun har besøkt byen flere ganger før. Vi var flere som knipset bilder, og her er et lite utvalg:


Vi gikk over Torget, så klart


vi gikk i trange gater og smau…


vi fant nostalgisk grafitti fra -80 tallet…


vi diskuterte logiske og ulogiske gatenavn i byen…


og selvfølgelig måtte jeg ta noen blomsterbilder også. Roser er alltid vakkert.


og helt til slutt en and som drev å “kappsvømte” langs kanten av vannet jeg gikk ved, og som gjemte seg når jeg tok frem kamera…


Håper du har hatt en fin helg, og at du får en fin uke. Jeg skal bruke den kommende uken på jobb og ferieforberedelser 🙂

Vi sees 🙂

Gråådi varmt!

Det er ikke hver dag man ser sånne temperaturer i Bergen, men i dag har vært en “hærli” dag! Solen kom gjennom litt ut på formiddagen, og da var det bare å kaste av en del av klærne og finne frem solkrem. Bildet her er tatt kl 21.00 på kvelden, og det er bare helt supert å sitte ute, lese en bok og bare nyte sommervarmen. Dette har vi ventet på så lenge…. Og i morgen skal det bli enda varmere 🙂

Nå er det bare å løfte blikket høyt her i byen, for om du skulle finne på å se litt lenger ned, så er det fare for å bli blendet av mange vinterbleike bein. Eller som jeg sier om meg selv: ” Jeg er ikke bare hvit, jeg er Blendahvit”. Forhåpentligvis så vil det endre seg litt fremover…


Himmelen er blå, solen skinner…


Skyggen min blir så lang at jeg nesten ikke klarer å få plass i bildet… (og jeg klarer ikke å snu det rett vei)


og blomstene har vært åpne i hele dag. Det er bare 7 arbeidsdager igjen før ferien, det er norske jordbær i butikkene, grillen blir brukt for å lage middag ute, livet er herlig og alt blir mye bedre med litt ekstra sol og varme.

AKK HVOR DET ER DEILIG MED SOMMER!

Hørte jeg noen si noe om “Gullfiskhukommelse”? Ja da, vi bergensere har glemt alt av regnrekorder og kalde vårmånder når sommeren endelig kommer (om så bare for noen dager 🙂  )