Det tok 9 dager…

Litt rar overskrift? Men det er helt sant. Det tok 9 dager fra jeg var på plantegården og kjøpte blomster, fikk dem i jorden, og så kunne ta bilde av en åpen blomst igjen. Jeg glemte å ta bilde den dagen jeg kjøpte blomstene, og dagen etter var de bare lukkede blomsterknopper. Og sånn har de altså stått i 9 dager, før det endelig ble varmt nok til at de fant det for godt å åpne seg igjen.


Dette var i går, og i dag har de bare åpnet seg sånn halvveis. Føler meg egentlig litt lurt…for på skiltet over blomsten sto det at den var enkel å holde. Men det sto ingenting om at den ikke åpner seg og blir fin sånn som inne på gartneriet, før det er 20 grader ute! Og hvor ofte har vi det her, liksom? Ja i går var det helt supert, sol og varmt og deilig sommer, men i dag er det litt varmt, men nordavind så det gjelder å holde seg i le for vinden.

Ja ja, jeg får vel bare ta frem bildene jeg tok av blomstene mine i går. Kanskje jeg skal skrive dem ut og lime dem utenpå blomsterknoppene?

Jeg syntes disse blomstene var så nydelige, husker ikke navnet, men jeg måtte bare ha to med hjem – i to ulike farger.


I går kveld tok jeg en tur hjem til mamma. Hun har sol fra morgen til kveld og vi satt på terrassen, og nøt solen som varmet til langt på kveld. Hun har også utrolig mange småfugler boende under taksteinene, og nå har de tydeligvis unger for det kvitret i ett i mange av “leilighetene”. Og fugleforeldrene fløy ut  etter mat og inn og matet, og sånn holdt de på.


Før de fløy inn under taksteinene hadde de en liten stopp i trærne like utenfor. En ting har jeg oppdaget, de er ikke spesielt glad i å bli tatt bilde av, for de er verre enn unger når det kommer til å sitte i ro til jeg får tatt bildet mitt. Jeg måtte jo selvsagt zoome litt, for de satt sikkert 4 meter fra meg, og jeg ville jo ikke bare ha en brun flekk mot blå himmel.


Til slutt fant jeg ut at jeg får ta bilde når de sitter på taket med ryggen til. Lurer på hva den lille “fjærballen” her sitter å tenker på?


Når jeg kom hjem var det seint, og månen var kommet frem. På den ene siden av huset var skyene ganske mørke..

.

og på andre siden var skyene lett rosa. Jeg har lært at det betyr fint vær neste dag…og det var ganske bra i dag. Det bare tok litt tid før tåkeskyene forsvant, og ble erstattet av nordavind. Og når jeg skulle hjem fra jobb, og gledet meg til å nyte sol og grilling hjemme – ja så stakk solen av så fort jeg låste døren på jobben. Men jeg bare tok på en jakke, og holdt mannen med selskap mens han grille middag til hele hurven her. Alle tre ungene + en kjæreste var på plass. Så det ble en god og koselig middag med god mat og god drikke. Og desserten…ja den glemte jeg å ordne så den får de få en annen gang. Heldigvis ble alle så mette at, den desserten måtte ha drøyd ganske lenge likevel.

Håper du har hatt en fin St. Hans aften, uansett om du har feiret med bål og grilling, en fin film på tv, en god bok eller i sol på terrassen, eller noe helt annet. Det gjelder å nyte sommerdagene 🙂

Sommeren kom som bestilt!

I går kom sommeren her! Akkurat som bestilt, og i helt rett tid. Vi feiret min lillebror og svigerinne’s sølvbryllup, og de hadde satt opp et stort partytelt på terrassen. Vi var ca 35 personer, og sølvbrudeparet hadde grillet og laget mat hele dagen. Og det var så mye god mat! Ingen gikk sultne der i fra!


Bordet var dekket i delikate farger og med nydelige blomster…


og drikken lå godt nedkjølt i is. Lillebror hadde produsert isbiter i mange, mange timer…


Gave hører selvsagt med…

Og bruden – hun gjorde entre i brudekjolen! Den satt riktig nok litt strammere nå enn for 25 år siden, så den hadde fått lagt inn sølvstriper i sidene. men bare det å komme i kjolen synes jeg er fantastisk. Kjolen er også en litt mer sommerkjole enn typisk brudekjole, for bruden ville ikke ha det den gangen. Hun ville ha en kjole hun kunne bruke flere ganger – og det fikk hun!


Nydelig kake med bilde fra bryllupsdagen, og disse to er vi så heldig å dra på turer sammen med. Siste turen vår var midt i mai. Og i den anledningen – siden de drar så mye på bobilturer – så laget svigerdatteren deres en flott – og deilig – Bobilkake…


Det har vært en fin helg, og nå ser det ut som vi får en fin uke også. Endelig ser det ut til at Bergen får litt etterlengtet sommer (som varer mer enn 1,5 dag om gangen). Snart er det St.Hansaften, noen har kanskje feiret i helgen,  men her skal vi grille på tirsdag. Bål tror jeg vi får lage i en gammel kullgrill, for noe bål i nærheten har vi ikke.

Ha en fin uke 🙂

Sommerbilder!

Ikke sommer her helt enda, så da måtte det frem noen bilder fra omtrent et år siden – den gangen jeg bodde i Houston. Der det var sol og varme (til tider nesten for varmt), masse blå himmel, eksotiske blomster, og basseng var en nødvendighet. Airconditionen gikk på kjøling (nesten) hele året – helt annerledes enn det jeg er vant med. Et år med mange minner, som jeg tar godt vare på.

Blomstrende Yoccapalmer…

Vannliljer i mange farger (men her tar jeg med bare to)

Ekorn var det mange av, og de var til stadighet oppå terrassen hos meg (når jeg sto i vinduet)

Himmelen var blå, og blomstene på trærne var rosa – det var sommer nesten hele året (Ok, vi opplevde faktisk et par frostnetter også!)

Magnoliatrærne blomstret og de luktet fantastisk…

Vi cruiset rundt på Harley’en – selv om min plass var bakpå (og i sommermånedene var det for varmt å kjøre sykkel)

Vi fikk se at det stemte at “Alt som er stort i USA, er større i Texas”

Vi besøkte bl.a New Orleans…

Vi så alligatorer på nært hold – ute i sitt rette element…


og vi tilbrakte ettermiddagene ved bassenget. Snakk om lang sommer – så jeg kan faktisk tåle å vente litt i år. Jeg føler ikke at jeg har lov å klage enda…


Landet der folk kjører luftetur med papegøyen på motorsykkel…

Jeg har vært på sykkeltur i dag, og hadde oppholdsvær på hele turen, selv om vi møtte på våte veier noen steder. Vi traff mange syklister, men ingen som luftet kjæledyrene/papegøyen sin. Det var 7,5 grader da vi dro ut og 8,5 da vi kom hjem…Så her har det vært fleecejakke, regnjakke og sykkelhansker – og i kveld regner det igjen. Blomstene jeg kjøpte i går og plantet ut, har hatt en lukket blomst i hele dag. Jeg tenkte dere skulle få se noen av dem, og så glemte jeg å ta bilde i går. Regner med at blomstene har fått litt sjokk – fra varmt og deilig drivhus til kaldt vær ute. Jeg trodde liksom at det var trygt å plante sommerblomster nå. Ja ja, dere skal få se dem, må bare vente til de har aklimatisert seg litt, og i følge Yr skal det bli sol og varme (ca 16 grader) på tirsdag, så da tør de kanskje å åpne seg igjen 🙂

Ha en fin uke 🙂

Grønn vinter!

Nå leser jeg om varmegrader, svette, null vind og blomster som nesten tørker opp rundt om på ulike blogger. Jeg kan si at her har vi ikke de samme problemene. I dag har vi riktignok hatt oppholdsvær (nesten hele dagen), sikkert 12 grader, og vi har sett litt sol innimellom skyene. Ungene i barnehagen hadde dresser (ja vi er i juni) på seg på formiddagen, men jammen ble det joggesko og jakke OG lue på ettermiddagen. Solkremen ligger ubrukt i barnas hyller, så vi voksne har lite å gjøre før vi går ut.

På mandag var vi på sommertur med alle ungene og til alt hell var det på en dag med oppholdsvær også – mellom to regnværsdager! Vi var og så på dyr, hester og sauer og masse fugler.

En av fuglene som laget mest lyd var denne…

Tror det er en Vipe. Den hadde reir på jorden, den var nesten litt vanskelig å få øye på, men den skrek noe helt utrolig høyt. Vet ikke om den prøvde å skremme bort de forbipasserende….makan til lyd!

Vi hadde faktisk to dager midt i april hvor det var varmere enn det er nå! Så at dette er en grønn vinter er det ikke lenger tvil om.

Men jeg er evig optimist, så sommeren kommer. Den kommer sent men godt…er det ikke det det heter?

Her er et epletre like utenfor barnehagen, tror det er “pynteepler” og de kan ikke spises når den tid kommer. Sjekk fargen på himmelen – lys grå, men den burde vært blå. Uansett er treet knallfult av blomster, og jeg bare måtte ta bilde – selv om litt sol ville gjort det finere.

Kanskje blomstene er borte når solen kommer frem, og det kunne jeg ikke vente på.

Når jeg ikke kan ta bilder av en blå himmel, så får jeg rette kameraet nedover, og heller ta bilde av andre ting – som disse konglene. Synes de er fine med de grønne strekene på.
Neste gang jeg stikker innom satser jeg på at det blir med nydelige sommerbilder fra verdens vakreste by 🙂 Med blå himmel og flotte blomster (ja, blomstene er her nå også – men alt blir så mye finere i sol).

Ønsker alle en super helg uansett vær 🙂

“Litt sånn før i tiden…”

Ja det er meg det – som er litt sånn “før i tiden”

Jeg var innom en butikk i dag som selger klær, duker, garn, sengetøy, leker, såper og mye mer – ja Spar Kjøp altså. Jeg trodde jeg hadde sett en cd der for en god stund siden. Vi skal ha Kaptein Sabeltann eller Sjørøvere som tema på avdelingen i noen uker, og det var i den forbindelsen jeg tenkte jeg skulle kjøpe denne cd’en – som jeg så der for lenge siden. Jeg så ingen cd’er, så jeg spurte jenten i kassen (ca 18 år, med tyggis og litt mye sminke) om de ikke hadde cd’er lenger. Hun så på meg, sa “Nei, da må du i musikkforretning”. Jeg sa at jeg hadde sett den her for  noen måneder siden, hvorpå hun svarte at hun ikke hadde jobbet der så lenge. Så la hun til “men du, ikkje cd’er litt sånn FØR i tiden?”, Jeg gikk derfra uten Sabeltann musikk, det får noen andre ordne!

Hjemme igjen var det bare å gå i gang med å lage kake til andre som også er litt “sånn før i tiden”. Dvs vi skal ha sommerfest for personalet i morgen, og da har jeg sagt at jeg kan ta med meg kake. Og sånne “gamle” mennesker trenger sjokoladekake med konjakk i! Ikke noen nymotens kaker her, nei!


Jeg drikker ikke dette brune greiene, men i kake kan jeg nok tåle en skvett. Men litt henger jeg med i nåtiden også, så jeg måtte kjøpe Physalis, som er litt mer moderne. Jeg kan ikke huske at noen pyntet kakene med sånne når jeg var ung…. men i oppskriften jeg bruker skal disse gule “klinkekulene” ligge på pynt. For selv om jeg er “litt sånn før i tiden” så kan jeg nemlig blande inn litt moderne innslag til ære for de yngste på jobben…. Er det ikke noe som heter “noe for en hver smak”…

Tålmodighet er visst ikke min sterkeste side i dag. “Vent til sjokoladeglasuren har blitt tykk før den smøres utover”…. min rant utover, og så har jeg prøvd å lesse alt som rant ned tilbake oppå kaken. Det ble ikke helt som det skulle…Ja, ja får håpe den smaker bedre enn den ser ut.

Dessuten er dette en ting jeg vet godt fra før – Lag aldri en kake du aldri har prøvd før, om den skal serveres til mange som ikke tilhører den nærmeste familien!

Egentlig er jeg sikker på at det er den unge jenten i butikken som er “skyld i” at kaken ble helt katastrofe. Neste gang lager jeg Kvæfjord kake, for den blir nesten alltid sånn som den skal!

Ha en fin fredag. I Bergen melder de sol, sånn at vi Bergensere får tørke opp litt, etter en særdeles våt høst, vinter og vår! Men med litt sol så glemmer vi alle de våte dagene. Vi er enkle og lette å glede sånn sett 🙂