Ikke alle rekorder er verdt å huske på, eller å slå…

Ja det er en sånn rekord som vi ikke vil ha jeg leste om i Bergens Tidende i dag – NEDBØRSREKORD! Alle vet jo at det regner i Bergen (det er derfor vi har en sånn fin og rein by). Ifølge værvarslinga på Vestlandet så kom det 2177 millimeter nedbør fra 1.november til 31.mars – altså i vintersesongen.

Hittil i mai har det kommet 216mm med nedbør på 28 dager, og det er 204 prosent mer enn normalt!.

Vi har hatt 1468,7 millimeter nedbør siden nyttår – normalen er 732… tror jeg skal slutte å lese BT og begynne med østlandsaviser – for der er det jo alltid sol…eller?

Så for å tørke opp litt her inne måtte jeg finne frem noen blomsterbilder fra mitt år i Texas. Her magnolia

Rosa trær har vi i Bergen også, men dette er fra Houston..

For nøyaktig et år siden, så var dette “dagens antrekk”. For i Houston var det sol og varme, og ja, jeg lengter litt tilbake når det regner som verst. Men nå er det fredag, og ukens siste arbeidsdag. Jeg får komme meg på jobb – og akkurat nå skinner solen faktisk. Hm…hvem snakket om at det regner mye i Bergen? Gullfisk hukommelse, har du hørt om det?

Ha en strålende fredag!

PS. Yr melder regn fra klokken 11…så jeg får nok iføre meg “Bergensbunaden” (les: regntøy) i dag også 🙂

Vårferien fortsetter…

Hei igjen. Her kommer del to av vårferien vår. Sist avsluttet vi i Wismar, og nå fortsetter turen til Travemünde.


Her finner vi det eldste fyrtårnet i Tyskland

og Travemündes stolthet, Passat, som i dag er et flytende museum.

I fint og varmt vær, så er det et yrende folkeliv her…men ikke akkurat i dag.

Fra Travemünde gikk turen videre til København. Her besøkte vi Carlsberg bryggeriet, og i hagen sitter en kopi av den berømte Havfruen. Som for øvrig er gitt av brygger Carl Jacobsen som gave til København, og skulpturen er laget av billedhugger Edvard Eriksen.

En herlig bryggeribil, ser ut som en øltønne…

hester hører til på et bryggeri museum…

Solide arbeidshester, og sjekk de beina…

Vi koste oss med utepils og sol i Nyhavn,

og vi gikk en (rask) tur gjennom litt av Christiania. Følte oss nok ikke helt vel her inne. Men fascinerende å se likevel…

Syklister er det mange av i København, men så er det lagt godt til rette for syklistene også da. Jeg hadde ikke turt å sykle rundt midt inne i storbyen. Da må man vite hvor man skal, og ikke nøle…

En herlig vårferie er over, men om ikke så veldig mange uker er det sommerferie…Tiden den flyr, så det gjelder å få med seg så mye som mulig. Avslutter derfor med et lite “dikt” som sto skrevet på veggen på toalettet på campingplassen i København…

Ha en fantastisk uke 🙂 Og ta med deg disse “sannhetens” ord 🙂

En herlig “vårferie”

Så er jeg tilbake i Bergen – til regn og grått vær. Og på hjemturen fikk vi med oss en liten “strafferunde” pga jordras i Vaksdal. Så da ble det noen mil på smal vei (fjellet på en side og fjorden på den andre),  uten midtstripe i veien og med mange stopp for at bilene kunne kjøre forbi hverandre. Sånn er det å bo på Vestlandet – langt fra østfolds 4-felts motorveier. Men en dag så får vi nok gul stripe i veien her også… (Ok, jeg bor i Bergen, og veiene her er ikke så dårlige, men det finnes mange smale veier når man kjører fra vest og til sør i landet)

Ferien har vært full av flotte opplevelser, om ikke værgudene var helt på vår side, så samarbeidet de med oss i det minste.

Her fra et stykke før vi kommer til Odda…

en frådende foss vi kjørte forbi

Og stille vann ved Valle i Setesdalen, litt ut på kvelden.

Vakre danske åkre, et flott skue for en vestlending (Det er ingen slike rundt i området der jeg bor)

En mann med såpebobler midt i Hamburg…

Schweriner Slott, et fantastisk skue. 17.mai i gråvær, men hva gjør vel det 🙂 Dette bildet og det neste er tatt med 15 min mellomrom, så at været endrer seg fort kan jeg skrive under på.

Slottet er bygget og endret flere ganger, bla pga brann i 1918. Etter DDRs fall i 1989 ble det igangsatt omfattende restaurering, og slottet er i dag åpent for publikum. Det sies at det bor et lite spøkelse i slottet, Petermännchen. Han er 30-40 cm høy og er snill hvis du er snill. Han skramler rundt med et nøkkelknippe, og anser seg som slottets vokter.

Her i slottets hage, måtte folk la seg avbilde. Folk sto i kø for å komme i (glass og) ramme…

Etter noen timer i Schwerin og rundtur i den gamle bydelen, så gikk turen videre til Wismar

Hansabyen Wismar hadde sin storhetstid fra 1300-1500 tallet. Med rikdom og velstand, ble husene mer forseggjorte med gavler og vakker fasadedekor. Dette ser man mange steder i byen.

Dette huset kalles Strykejernet, og har to gateadresser.

Fra toppen av St.Nikolai kirken hadde vi god utsikt ut over byen, og  pyntegavlene er lett å se.

En kanal gikk gjennom den gamle bydelen, og her (og i alle de andre gamle byene) kunne jeg gått og fotografert lenge, lenge. Synes det er så utrolig koselig. Masse fine detaljer, gamle hus, brosteinslagte gater, blomster, trær og skulpturer, og bare suge til meg atmosfæren.

Tror jeg avslutter her i Wismar, og så kommer det litt flere bilder en annen dag.

Når knoppene skyter…

Ja det er nesten så man både ser og hører at knoppene skyter om dagen. Det blir grønnere og grønnere for hver dag, og dagene blir lengre og lysere. Finnes det en bedre årstid?

Nydelige lysegrønne skudd i busken utenfor døren…

men det tar litt lenger tid før knoppene på “baksiden” av busken kommer frem,

for knoppene på forsiden har kommet mange ganger så langt. Men til slutt jevner det seg vel ut.

Noen roser frisker opp på kjøkkenbordet, for ute har jeg ikke plantet noe enda. Det får komme i slutten av måneden, for nå er det like før vi drar på en aldri så liten vår-ferie. Det skal bli deilig. Vi skal kjøre litt rundt i toppen av Tyskland, og planen er å besøke ca 10 norske, danske og tyske byer. Mye kultur og gamle bydeler, men først og fremst fri! Akkurat nå er det jo noen ekstra fridager, med Himmelsprett og pinse på hver sin side av en friuke.  Så 17. mai i år blir uten feiring og Vestlandsdrakt, men med norske flagg og bybesøk i Quedlinburg eller Goslar. Blir spennende å se mange nye små steder.


Jeg regner med at det blir lite blogging og lesing av blogger de neste to ukene, men jeg skal prøve å få med meg litt. Kommer litt an på hvor god nett-tilgang vi får.

Ønsker alle en flott uke

Tidlig på’an på morgenen…

Ja i dag var jeg tidlig ute av huset. I helgen var jeg bortreist, og før helgen hadde jeg glemt å kjøpe brød. Så kl 06.57 satt jeg utenfor Kiwi og ventet på at de skulle åpne.

Jeg var ikke den eneste som ventet på at klokken skulle bli 07.00, og dørene åpnet presis. Frokost og lunsj til familien ble reddet – med ferskt brød. Så var det hjem og lage matpakke, og deretter jobb. På dagen i dag hadde vi nydelig vær og ca 17 grader, det føltes nesten som sommer.

Med så deilig vær så var det bare å ta med seg barna på tur – i bare jakke og joggesko. Den beste årstiden – klesmessig – i en barnehage. Ungene koste seg, og vi voksne liker at barna er glade og fornøyde.

Selv om det ble brød til frokost og lunsj, så holder ikke det så lenge. Og i stede for å ta turen ut igjen i kveld for å “fange” nye brød, så tenkte jeg at hjemmebakt er best!

Så nå står det tre brød i ovnen og jeg må vente lenge før jeg kan ta kveld. For de må nesten bli kalde før jeg hiver dem i fryseboksen. Ja ja, jeg er vant med å krype til sengs etter midnatt.

Lukten av nybakt brød er noe av det beste jeg vet 🙂 (Ja brødene pleier å smake godt også, altså)

Her er noen glimt fra helgen, og nå ble det natur og blomster… (Synes ikke jeg har fått nok av det enda)

Et litt gammelt cruiseskip på vei innover Hardangerfjorden…

Nydelig hvitveis…

Gul og fin Løvetann, som her passer inn, og ikke er ugress…

og til slutt Engkarse. Markene er fulle av lilla engkarse og gule Løvetenner, og mot grønt gress er det en fantastisk kombinasjon.

Nå er brødene snart ferdig stekt, og da har jeg jo god tid til å la dem bli kalde. Ønsker Deg en fin onsdag 🙂