Vakkert og vårlig

Hei. Jeg ville bare dele dette bildet med deg.

En hel skråning full av Smørblomster! Jeg går forbi her hver dag på vei til jobben, og i dag var det is på bilene (igjen) og is på noen av blomstene som står i skyggen. Heldigvis var solen tidlig våken og klar for å sende sine varme solstråler og smelte bort is og frost. For nå vil jeg ha såpass varme at jeg kan plante noen sommerblomster, uten å være redd for at de fryser om natten. Men det nærmer seg…1.mai er ofte litt tidlig, så det pleier å bli nesten 17.mai før jeg tør å plante… og det er jo ikke så lenge til 🙂

Jeg vil ha blomster, for nå er det vår! 🙂

Jentetur til Stockholm

En herlig helg er over. En skikkelig kose helg i Stockholm, med mer vår, mer varme og grønnere trær enn vi har i Bergen. En helg som gikk altfor fort (vi kom til hotellet etter midnatt på fredag (dvs at det var blitt lørdag) og så dro vi igjen søndag ettermiddag). Nå får vi kose oss meg bilder og gode minner etter “jentetur-helgen”. Og jentene var foruten meg, lillesøster og mamma.

Det var sol i Stockholm, så da er det klart vi har solbriller alle tre, og ingen tenkte på å ta dem av på bildet. Her er vi i på vei opp på toppen av Globen – 130 meter oppe. Fra toppen kunne vi se hele Stockholm! Litt av en utsikt, og jeg som ikke liker høyder klarte meg veldig bra.


Her er en av “vognene” eller gondolene på toppen av Globen, og utsikten derfra var det altså ingen ting å utsette på.


Vi fikk med oss vaktskifte utenfor slottet i Gamla stan, og folk fikk seg bla en god latter når gardistene kom jogge-trampende inn på plassen…


men en ting kan de, og det er å blankpusse hjelmene sine… (så det er ikke noe å le av)

Gamlebyen byr på mer enn vaktskifte ved Det Kongelige Slott, morsomme vindusutstillinger…

trange gater og gamle hus…

Vi fant en koselig lunsjrestaurant som en gang hadde vært et kloster, ned i en kjeller med rom og sitteplasser i de rareste “kriker og kroker”. Og med litt tvilsom pynt i taket…

Vi var innom Storkyrkan, en storslagen og vakker gotisk perle fra 1279, med statue av St. Göran og dragen,

og Tyske kyrkan som var mye mindre, likevel vakker og med flotte glassmalerier i vinduene…

Vi fikk med oss en sightseeing båttur rundt Djurgården… vakre hus i sentrum og nydelig natur ute på øyen..

Vi fikk se flotte fugler….

og nydelige blomster… noen av de fineste jeg vet!

Kirsebærtrærne sto i full blomst i Stockholm, og det vrimlet av fotograferende mennesker under dem…

Det var som å gå i en “skog” av kirsebærtrær!

(Ingen skal være i tvil om at jeg liker disse). Og her gikk vi med trillekofferter på slep

Vi fløy hjem i solskinn, over hvite vidder…og like før Bergen kom skyene, og vi landet i regn og gråvær…og sikkert 10 grader mindre enn der vi kom fra. I dag har det sluddet og regnet på ettermiddagen, så helt vårtemperaturer har vi ikke akkurat her. Da er det kjekt å kunne ta seg sånne turer som dette. Og jenter, jeg tar gjerne turen igjen 🙂

Tusen takk for turen 🙂

Deilig med internett-fri helg :-)

Helgen har gått så utrolig fort! Vi dro til vakre Hardanger på fredag like etter jobb, og for en nydelig helg det ble! Sol fra klar blå himmel, godt med varmegrader, hyggelig selskap og god mat. Kan en helg bli bedre?

Det er mange år siden jentene var med inn hit, så det gjorde jo det hele ekstra koselig. Lørdag dro vi inn til Steinsdalsfossen i Norheimsund. Her går det an å gå BAK fossen, så det er litt spesielt.

Siden sist vi var her har de rustet opp veien som går under fossen.

Det er like spesielt å stå bak fossen nå som for mange år siden.

 Vannet stuper utfor og spruter litt på dem som går under.

Om kvelden og om morgenen kom det tre svaner flygende, og de landet like ved moloen der vi var. Like majestetisk vakre nå som sist jeg “møtte” dem. Traff en nabo her inne og han pleide å mate dem hver morgen og kveld når de kom forbi.

Om kvelden i solnedgang…

og tidlig søndag morgen.

En litt blyg svane som venter på at fotografen skal bli ferdig…

Litt nostalgisk grillmat på kvelden siden jentene var med. Pølser, biffkarbonader og pinnebrød! Med godt tilbehør og god drikke så klart!

Lørdag gikk vi også på tur opp til Knutsteinen, akkurat som når barna var små.

Fin utsikt over Hardangerfjorden på vei ned igjen.

Når værgudene gir oss sånne fantastiske dager som i helgen, så er dette et helt fantastisk sted å være. Jentene sa så greit at luften er mye friskere her enn hjemme, og det er faktisk sant. Deilig å bytte ut byluft med landluft en gang i mellom.

Ha en finfin uke 🙂

“Eg beliter meg ikkje!”

Snø midt i april…. ja det går an om man bor nord i landet. Men i Bergen skal ikke sånt skje! Kanskje på de første aprildagene, men nå er vi nesten halvveis i april og da vil vi se sol og blomster som strekker seg mot en blå himmel.

Ok, det er ikke så mye snø som har kommet, men min ellers så blå bil har fått et hvitt slør.

Og stakkars gresstuster, de har fått et kaldt teppe

Når jeg ser hvor lite gress som stikker gjennom, så minner det meg på at plenen må få en omgang med mosefjerner når det blir mer vår. Men mose er jo mykt og godt å gå på da…hører jeg folk si. Men nå er det snø og kaldt, så det prosjektet får vente.

Ha en fin mandag – helst uten snø 🙂

Søndag er kakedag.

I dag har det regnet, lynt og tordnet. Litt haggel har det til og med kommet ned, så dette har vært en inne dag. Og hva er vel bedre enn å lage en kake å dele med andre?

Så i dag ble det ostekake med blåbær.

Denne fikk vi servert i uken når en av de ansatte hadde bursdag (da lager nemlig en på avdelingen til bursdagsbarnet kake, eller noe annet godt til jubilanten). Denne kaken var så god, at bakeren måtte legge igjen oppskrift til oss andre. Så da måtte jeg prøve den selv også, og nesten hele kaken forsvant når jeg tok den med meg i kaffebesøk i ettermiddag.

Ostekaker blir som regel alltid spist opp, så også denne

Og så glemte jeg meg litt og tok bilde på høykant med mobilen, og da blir det umulig å snu for en amatør som meg.

Har du spist kake i dag?

Stol ikke (blindt) på YR.no….

Ja, jeg HAR bodd i Bergen i nesten hele mitt liv, så jeg burde vite bedre! Jeg sjekket YR.no i morges for ryktene sa det skulle regne litt ut på dagen i dag. Jeg sjekket som sagt YR.no og så at det skulle være tørt i alle fall frem til kl 14.00. Da gikk det jo helt greit å ta en tur før den tid. Så mannen og jeg tok på turklær og la i vei. Vi valgte den turen som ligger nærmest hjemmet, så da ble det Smøråsfjellet (akkurat som på mandag).

Denne gagen tok jeg med kamera, for jeg håpet på noen fine bilder. Og bare på denne korte uken siden sist, så hadde jammen hvitveisen også begynt å blomstre.

Nå er det uten tvil VÅR! Smøråsfjellet byr på en forholdsvis fin turvei rundt Bjørnevann (men for de som lurer kan man ikke trille barnevogn hele veien). Turen rundt vannet er ca 2 km, og fordi vi bor ganske nærme, så går vi både opp og ned, og får dermed en liten halvtime i tillegg på hver side. En passelig tur en lørdags formiddag. Det er bare en ting som ødelegger der oppe og det er Monstermaster!

Men det går an å ikke se så høyt opp, og da er det ellers bare idyll og fine motiver.

Her er Huldrebu og Smøråshuldra skimtes så vidt mellom geiten og huset.

Og Trollebu. Mange fine steder å sette seg ned å spise medbrakt niste om det skulle friste. Spesielt småbarnsforeldre gjør dette, og jeg tror barna koser seg med alt de kan se på veien. (Det gjorde våre barn da de var små i hvert fall). Vi går hjem og spiser, siden det ikke tar så lang tid å gå runden.

Fordi vi velger å gå opp, så kommer Bjørnevannet på slutten av turen for oss, og jeg hadde allerede pakket kamera ned i vesken igjen mange ganger – pga regndråper! Kanskje klokken min gikk helt feil? Det regnet som ikke skulle komme før om over tre timer sendte likevel noen dråper på oss, men heldigvis ikke så mange at vi klissvåte. Bare nok til at jeg ikke ville ha kamera fremme hele tiden.

Jeg fikk sett mange ender, og snakk om “kvittredilla”. Tror det må være like før endene legger egg eller noe, for de svømte rundt som par, og kom det en stakkars han-and litt for nært et par, så ble han jaget vekk av parets hannkjønn.

Ganske fascinerende å se hvordan fjærene på han-anden krøller seg helt bakerst. Ganske fine fugler, selv om de er veldig vanlige. I dag var det utrolig mange ender å se på turen, så her oppe må de trives veldig godt.

Her fikk jeg jammen med Monstermastene over Bjørnevannet, men se heller under dem – for det er fint her.

En hun-and som prøver å gjemme seg, men med litt god zoom så fant jeg henne.

Nå har det tørket på veien igjen, klokken nærmer seg 14.00, så da kommer vel regnet snart da.Takk for at du stakk innom, og ble litt med på turen min. Ha en fortsatt fin lørdag 🙂

Reklame – Ja takk, men NEI takk!

Reklame er noe som detter ned i postkassen, eller fyller postkassen, mange ganger. Stort sett så synes jeg det er ok å bla gjennom reklamen før jeg kaster den i Papirspannet. Ikke så miljøvennlig, men jeg liker noen reklamefoldere. Og enten må man si Ja og ta i mot ALL reklame, eller si Nei og ikke motta noe. Foreløpig sier jeg ja, men mange av nabopostkassene har reservert seg. (Ja, nå tror jeg ikke at postkasser kan handle helt på egen hånd, men naboene som eier postkassene har sagt Nei-takk) Så derfor blir min postkasse stappfull av reklame, for jeg får helt sikkert alle naboene sin reklame også.

Ja, for hvorfor ellers får jeg 5 – FEM flygeblad fra Jysk. Jeg trenger ikke å ha et reklame blad i hvert rom! Så kjære postmann, nå er det like før jeg også sier NEI-takk til reklame, for jeg trenger ikke dette. Jeg trenger ikke så mange “gode tilbud”, og jeg tror heller ikke at jeg er så treig i oppfattelsen at jeg trenger å lese samme tilbud mange ganger.

Er det bare her, eller er vi flere som blir overlesset med ekstra reklame? Dvs ekstra sett med reklame! Dette er nemlig langt fra første gang det skjer. Kanskje de som går med posten har et visst antall reklameblad som må deles ut, uavhengig av hvor mange eller hvor få, det er som faktisk ønsker å få disse i postkassen sin. Jeg må visst finne en postmann og spørre…

Ellers er det snart helg, så kos deg for alt det er verdt 🙂

Minstejenten fyller år!

Gratulerer med 23 års dagen, kjære Camilla! Tenk at tiden har gått så fort allerede, hvor har alle barneårene blitt av? I dag må det bli noen blomsterbilder, for det hører vel hjemme når det er bursdag.

Bildet fra Houston i fjor på denne tiden. Du fikk jo feiret bursdagen på flyet over dammen da, og litt feiring når kvelden kom.

Nydelige fioler med egg til pynt rundt i potten. Lurer på om eggene er hardkokte eller bløtkokte?

Jeg tror dette er Lerkekongle, like fin som en vanlig blomst

Gule og fine Påskeliljer som lyser om kapp med solen.

Camilla du har blitt en fantastisk jente. Studier, jobb, matlaging, baking, strikking, sying, design, tegning og husarbeid. Du får til alt du prøver på, og så er du heldig som har truffet Christian sånn at dere er to om det meste. Han er heldig som har deg, og han har mye god mat og gode kaker å se frem til. Gratulerer med dagen din i dag, måtte den bli like fantastisk som du er <3


En påskeklem kommer herfra og de beste gratulasjoner på dagen. Din egen påskeklem bruker jeg her ser du, for den er jo så søt.

Gleder meg til kaffe og kake litt senere i dag! 🙂

God Påske og Gult er kult!

Påskeaften og fortsatt mange fridager igjen! Og jeg har allerede vært på en liten ukes påsketur, så dette kan jeg like.

Vi kjørte over fjellet forrige lørdag, tørre veier og fine forhold. Men utover dagen blåste det opp – som meldt – så vi valgte rett tid å kjøre på.

Jeg tenkte at det var bra å ha litt kjøre-godt i bilen, men ble litt bekymret når jeg så holdbarhetsdatoen, eller Best-Før-beskjeden. Best før mandag…jeg fikk det litt travelt, men så tenkte jeg at det står jo ikke hvilken mandag… så da fikk jeg litt bedre tid. Og fortsatt er det litt igjen i posen, så før denne mandagen skal jeg klare å tømme den.

Det ble tid til litt Harry-handel før vi tok ferge fra Gøteborg og til Frederikshavn. Påskegodis ble bunkret opp.

På en camping i Aalborg ble vi møtt av fin påskepynt…

Massevis av påskeegg i buskene (i gult, lysegrønt, hvitt og lyseblått)

Litt mer Harry-handling av andre gode saker… (og påskegul butikklogo)

I ekte påsketradisjon ble det kokt pinnekjøtt ute. Det blåste fælt så her gjør et bord nytte som levegg. Vi spiste inne, men satt ute en stund (innpakket i ullgenser, kjeledress og votter) mens maten laget seg selv. Sånn er det med tradisjoner – de skal holdes!

Et typisk dansk motiv, knipset gjennom bilvinduet når vi stoppet for rødt lys..


Herlige Aalborg, byen byr på koselige hus, gågater og restauranter – og årets første utepils ble svelget unna her.

Litt gule (påske-)hus

Før turen hjem besøkte vi Skagen i sol. Vi spiste lunsj ute i det nydelige været, men vinden her er veeeldig kaldt, så da var det godt at det fantes pledd å sitte på

Jeg har vært i Skagen før, men aldri tenkt over hvor mange gule hus det er her. Et koselig sted med mye folk, (jeg passet på å ta bilde av husene når folkene ikke var midt i gaten) selv på en forblåst langfredag.

Denne karen gikk rundt på båten og delte ut klemmer og sjokolade i går… Jeg synes egentlig han ser litt skummel ut


Fortsatt God Påske – med litt gule påskeblomster fra påskeferien min 🙂