Ting Tar Tid!

Noen ting tar mer tid enn andre, og det å feste tråder er en av de tingene…

For nå har sokkene ventet litt på at alle trådene skulle bli festet. Orket ikke ta alle på en kveld, for dette er en av få ting som jeg synes er skikkelig kjedelig!. Nå er sokkene klare til påsketur, for jeg tror jeg tar dem med meg østover i helgen. Østover og sørover, for vi klemmer inn en liten Danmarkstur også neste uke. Det skal bli deilig med en ukes ferie eller fri i det minste.

Flere har sagt at de ser for seg Kvikk Lunsj når de ser de øverste bordene, selv om den øverste faktisk er skarp rosa og ikke rød. Og derfor blir dette mine påskesokker. Burde kanskje strikket inn noen påskekyllinger eller påskeharer eller noe, men det får holde med litt påskefarger.

Ellers var jeg innom butikken og kjøpte meg noe “restegarn” i dag….fordi jeg var innom bloggen til fru Stussli. Hun holdt på å hekle en frisk og fin duk, og det fikk jeg lyst å prøve snart, og da måtte jeg bare kjøpe meg litt restegarn i passende farger. Er det rart at garnlageret vokser og ikke krymper. Det er liksom mye gøyere å strikke eller hekle enn å feste tråder. Det går helt greit når det ikke er så mange tråder, men her ble det liksom en god del. Jeg kommer til å strikke masse mønster igjen, og jeg kommer til å utsette trådfestingen i flere dager. Enda det egentlig er ganske fort gjort når jeg først finner frem saks og nål… Litt sånn “dørstokkmil” ang trådfesting med andre ord.

Jeg må nok ha meg noe enkelt strikketøy, eller kanskje det blir hekling i bilen, når vi skal ut å kjøre….selv om jeg egentlig har lovet meg selv å ta en liten pause, for fingre og skuldre er ikke alltid helt samarbeidsvillig. “Vi du ikke så skal du” er ikke alltid like lurt å leve etter. Men hvor lenge bør en sånn pause vare da…1 dag, 1 uke, 1 måned…Ok jeg kan strekke meg til det første alternativet, jeg bare bruker litt tykkere pinner så går alt som smurt…får jeg håpe. Akkurat nå har jeg ingen nye planer i det minste. Ha en fin uke 🙂

“Gul og fin som sola det er jeg…”

Tenk å være en Hestehov.

En gul og fin liten blomst som trenger seg opp gjennom jord og stein, bare for å fortelle oss at “Nå er det vår!”

Som står og lyser i det ellers så grå landskapet, som enda ikke har fått på seg vårklærne. Og som gleder alle som har øynene med seg og ser den lille blomsten.

“Gul og fin som sola det er jeg. Hestehoven –  alle kjenner meg. I hver liten grøftekant jeg står, minner barna om at det er vår”. (Melodi Jeg er Havren)

Denne lille vårsangen synger vi på jobben om dagen, for sånn er det å jobbe i barnehage. Vi får ta del i mange små sine undringer, og jeg tror dette må være verdens beste jobb. Ja – får her får vi både kos og klemmer på jobb, og små kropper som tillitsfullt kommer og vil dele tankene sine med nettopp meg. Som viser glede og trygghet når de kommer om morgenen, og lykkelig vinker til mamma eller pappa – fordi de er trygge og gleder seg til å ta fatt på dagen. Og skulle starten på morgenen være litt grå, så har vi et fang til låns så lenge det er behov for det. Jeg er heldig som jobber en barnehage hvor vi har tid til hvert enkelt barn, fordi vi ikke er så mange.

Nå som vi nærmer oss påske drar vi frem en amerikansk skikk. Vi skal på påskeegg-jakt. Neste uke- litt tidlig -men mange drar på ferie.

Under en av de store grantrærne har vi laget  reir til påskeharen, og HAN legger nemlig sjokoladeegg! Hvor mye en 1 åring skjønner av dette vet jeg ikke, men 2-åringene…og de stor som snart blir 3 – de vet i hvert fall hva sjokolade er, så da er de litt ivrigere med å hjelpe til å bygge reiret litt større hver uke. Men nå er det stort nok – og vi bare går og venter..

Håper været fredag blir bra sånn at alle som vil får se solformørkelsen. Det er nemlig veldig lenge til neste gang. Men pass på øynene, ikke se direkte på solen. Det var dagens lille formaning 🙂 Ha en fin fredag – snart er det helg 🙂

JA det er VÅR!

Det er ikke tvil lenger…det er vår!

For om du ser veldig nøye etter så står der VÅR i gresset her, og med litt mer sol og varme så springer alle de gule påskeliljene ut, og ordet VÅR vil lyse gult mot alle som kjører forbi.

Jeg har vært i Hardanger i helgen, i nydelig sol. Og da er det ikke mange steder som kan måle seg med denne perlen av et sted. For kan utsikten bli så mye bedre enn dette når du trekker bort gardinene om morgenen og ser ut over Hardangerfjorden..

Helt nede ved vannet kom det en svane forbi. Den drakk vann fra en bekk som rant ut i fjorden akkurat her…

Det er 19 år siden første gang vi gikk opp til vannet, da var barna små. Vi laget bål og grillet pølser… Nå gikk vi tur hit uten pølser og mat, men med kamera som ble flittig brukt.

På denne flotte plassen døde det en gang en engelsk general, og familien har fått satt opp et kors til minne…

1898 er lenge siden – men vannet ligger her fortsatt.

Han generalen som døde her oppe, håper jeg døde med et smil om munnen og ro i sjelen, for her er det stille, rolig og flott skue ut over vannet.

(Fortsatt is på vannet, så det fristet ikke å bade selv om det var sol…)

Og ro i sjelen får man når man drar inn hit, bort fra storby, stress og mas, tv og pc. Bare vakker natur, stillhet og ro og en stjernehimmel som nesten tar pusten fra en og som nesten ser ut som om noen har sølt melk utover hele himmelen… Den klarte jeg ikke å ta bilde av…det ble for lite lys… Noen ting skal man kanskje bare gjemme på netthinnen også.

Når jeg går gjennom skogen og ser opp på de uendelig høye grantrærne, da kan jeg nesten føle meg litt liten – akkurat som under stjernehimmelen. Men det er som balsam for sjelen, og jeg gleder meg alt til neste gang jeg skal inn hit.

Det blir noen uker til for det er noen travle helger i vente, men våren er lang den…og jeg vet hva som venter meg 🙂

Ha en fin uke, håper våren kommer til hele landet nå 🙂

“Sokkedilla”

Jeg har sagt noen ganger at jeg har fått “sokkedilla”, etter at jeg fikk boken “SOKKER strikking hele året” til jul. Og her er et lite utvalg av de jeg har strikket. Det har nok blitt noen til, men jeg hadde ikke flere bein tilgjengelig. (Huset hankjønn har for store bein nemlig).

Jeg har bla strikket flere med melert garn, og da forsvinner mønsteret helt, og neste par på pinnene skal ha mange farger. Det er gøy å strikke ulike mønster, farger og i ulikt garn. Og så liker jeg best når jeg fort kommer inn i mønsteret, sånn at jeg ikke må se ned i boken hele tiden.

Sokker er gøy!

Liker du strikkesokker eller å strikke sokker selv?

Forresten…jeg har det litt sånn med votter også, men det har jeg ikke strikket i år…enda. Har en del restegarn jeg burde brukt opp 🙂

Nå er våren i anmarsj…

Når jeg gikk til jobb i dag tenkte jeg på hvor lyst og fint det er tidlig på morgenen nå. Fuglene synger, det begynner å komme små “museører” på trær og busker, gåsungene titter frem, så JA – våren er på vei!

Selv om ikke gradestokken har krøpet så veldig langt oppover, så går det rett vei…tror jeg. I skrivende stund blåser det nemlig veldig surt ute, og vi skal vist få det litt kaldere, men det er forbigående. For jeg kjenner på hele meg at våren er på vei! Når solen er fremme kan man kjenne at den varmer, og haggelet som kom i går kveld eller natt var nesten helt smeltet i morges.

Snart blomstrer det her også, enn så lenge får vi nyte bilder av vårblomster 🙂

Ha en fin uke 🙂

Det er så stille i huset….

Ja nå om dagen er det ganske så stille i huset. Stille før stormen er det noe som heter, men noen storm tror jeg ikke på. Begge døtrene mine er på sydenferie, og det kommer drøssevis av bilder av jenter som koser seg i varmen. Så når en er borte merkes det – selv om hun ikke gjør så mye av seg og er virkelig flink til å hjelpe til med både matlaging og husarbeid.(En har flyttet ut og en bor hjemme), og så bor guttungen hjemme, men han jobber og er trener i et idrettslag så det er ikke mye jeg ser til ham heller akkurat nå.

Det er vel bare en forsmak på hvordan det blir når alle ungene er ute av redet, med middag til to og tid til å gjøre andre ting som normalt ikke ville blitt gjort på kvelden. Det er ikke alle som liker at jeg støvsuger når de ser tv for eksempel… Men i dag fikk jeg ånden over meg og ryddet og vasket litt ekstra på kjøkkenet. Det er jo deilig når det er skikkelig ryddig liksom. Så får vi se hvor lenge det varer. (Ungene påstår at det er meg som roter mest her i huset – men det tror jeg ikke noe på 🙂 )

Men nå har jeg en plan, for jeg skal gjøre det kjemperyddig her til jentene kommer hjem (hun som har flyttet ut skal bli her en uke – så da blir det fult her), og så får vi se hvem som roter!

Rot er forresten et spørsmål om definering, for blomster i vinduet eller på bordet er ikke rot for meg, men andre vil helst ha dem bort fordi de står i veien…

Orkideer er blomster jeg liker godt, men som andre vil ha bort. Når de står i vinduskarmen og av og til kiler noen i håret med sine lange grener er det ikke alle som er like fornøyd. Det er jo bare å flytte litt på hodet  – og “min plass” er selvsagt på den siden som ikke vender inn mot vinduet 🙂

Nei nå må jeg rydde litt til, for det er egentlig ganske gøy også når jeg kan drive på i ro og fred og husets mannebein har lagt seg. Men målet er å komme meg til sengs rundt midnatt like vel.

God natt alle sammen 🙂

1. mars – kalenderen sier det er vår…

Ja mars er vårmåned, men det ser ikke helt ut som om værgudene har fått det med seg…Det har regnet sidelengs i dag, og blåst – så jeg har med god samvittighet holdt meg inne. Har strikket ferdig et par sokker og begynt på enda et par… og sett på 5-milen. Det er så gøy!

Dette er nok ikke Bergenstrær i dag…men…

For nøyaktig et år siden, når jeg var Frustrert frue i Houston, så var dette fargen på trærne der jeg var. Lysgrønt og nye blad, og absolutt vår, selv om vi der fikk oss en skikkelig frostnatt en uke ut i mars… men så ble det jo varmt igjen like etter.

Akkurat nå har døtrene mine dratt til sol og varme, og det unner jeg dem virkelig. I fjor var det jeg som kunne skryte av å gå i sommerklær og sandaler, mens nå prøver de det samme. Har fått noen bilder fra dem og det ser ut til at de storkoser seg.
Selv skal jeg ha en drøy ukes ferie i mai og det kan jeg gå og glede meg til. Og forhåpentligvis så vil våren komme for fult her i løpet av noen uker. Jeg er nemlig en evig optimist på det feltet. Og mens jeg venter kan jeg kose meg med bilder fra fjoråret, for jeg har for lengst fått begge fotobøkene jeg laget etter året mitt i USA.


Enda et bilde fra Houston (tatt 5.3.14) Disse trærne hadde massevis av hvite blomster, men ingen blad på den tiden. De kom litt senere. Tror “blomsterforelskelsen” min virkelig våknet der borte, jeg koste meg med fargerike blomster hele året i gjennom.

Håper alle får en fin uke, vårlig så langt det lar seg gjøre 🙂