Jeg lot meg friste…

Ja sånn kan det gå. I går satt jeg her og leste blogger og kom over et bilde av Frodith som spiste sitronpai. Det hørtes så friskt og godt ut at jeg rett og slett måtte på butikken og kjøpe sitroner. Her skulle det bakes!

Og sitron-marengs-pai ble det i dag morges – før frokost til og med! Paien ble frisk og god, men den der marengsen krever litt mer øvelse ser jeg. Den ble litt for brun og jeg ville aller helst hatt den litt mer crispy, men den ble seig inni! Søt marengs til syrlig fyll og paibunn. Den ble absolutt godkjent når det gjelder smak, men utseende kan bli bedre. Øvelse gjør mester er det jo noe som heter. Smaken var så syrlig og god at den blir nok laget en annen gang også.


I morgen begynner vinterferien her vest, men jeg skal ikke ha fri nå. Sparer den uken til litt lenger ut på våren. Jeg vil nemlig ikke bruke min ferie i snøen, men satser på litt varmere og vårligere temperaturer. Jeg som hadde håpet at våren var like rundt hjørnet, måtte tro om igjen da jeg så ut vinduet i morges og så snø. Ja ja, vi er fortsatt i februar, så da kan vi ikke vente noe annet. Vi ser nok litt snø i mars også, men etter det – da er det vår!

Ha en finfin uke, om du har ferie eller er på jobb eller gjør helt andre ting 🙂

Våren er på vei!

Denne helgen har vært helt fantastisk værmessig. Ja ellers også, men det har vært sol og helt nydelig. Så tidlig i går dro mannen og jeg på tur med bobilen. Ikke veldig langt, men litt i underkant av to timer hjemmefra. Man trenger jo ikke dra så langt bestandig. Vi parkerte på en båthavn, helt nede ved vannet. Og så tok vi ut stoler og koste oss i solen. Det sto tre andre bobiler her også, så vi var i godt selskap.

Vi kan selvsagt ikke bare sitte i ro, så vi gikk en tur også. Det var da jeg oppdaget at våren er på vei, for vi så snøklokker flere steder. Til og med en liten Primula stakk hodet prøvende frem for å se solen.

I høst sto “The Bridge” på torget i Bergen sentrum. Den ble ikke stående så mange dager, for noen begynte å klatre på den, som om det var en ordentlig bro – og ikke et kunstverk som den egentlig er. Broen ble flyttet, og helt tilfeldig fant vi den på lørdagens tur. Den sto så alene helt nede i en vik.

Det er førsteårs-studenter ved møbel/romdesign/interiørarkitektur på Kunst- og designhøyskolen i Bergen som har laget kunstverket. Et flott stykke arbeid, rikt på detaljer.

Vi sto som nevnt parkert helt nede på kaien og hadde panoramautsikt rett foran oss.

Bildet over er tatt lørdag ettermiddag og bildet under er tatt søndag morgen. Litt mer skyer på morgenen, men det sprakk opp så solen kom gjennom. Det var en kald vind i dag, men med ullklær gikk det helt fint å være ute.

Det var massevis av kråkeboller og sjøstjerner inne ved land som jeg forgjeves prøvde å fotografere. Men skyene speilte seg sånn i vannet at det som var under vann så ut som det var inntullet i tåke. Så da ga jeg opp det prosjektet. Men tangen i vannflaten lot seg greit avbilde.

En herlig helg, men samtidig litt spesiell. Pappa’n min skulle fylt 80 år i dag, men han døde i sommer, alt for tidlig spør du meg. Men så er det vel sånn at ingen ønsker at folk skal gå bort, men ingen kan heller leve evig. Men alle de gode minnene – de lever og er godt bevart i hjertet mitt!

Morsdag

Her har det vært en våt dag i dag, skikkelig Bergensvinter! Men det ble da en tur ut i drittværet, for frisk luft er herlig uansett!


Litt utydelig for det kom regn på linsen med engang jeg tok telefonen frem. Men skyene henger lavt, og det har yret hele tiden. Dagen startet forresten med noen store snøfiller, men så kom regnet og overtok.

Litt luft, og litt tur og så kunne jeg spise kake med god samvittighet. Og jeg var så heldig at min yngste datter laget en herlig morsdagskake med nøttebunn, sukkerbrød. skogsbærmousse og sjokoladekrem. På toppen var et lag med lilla sukkerpasta. Flinke datteren min. 

Og hva er vel bedre enn å starte dagen med å få morsdagskort, klemmer og gode ord! 

Morsdager er koselig, og vi feiret i ettermiddag med deler av familien: 5 mammaer, 5 pappaer, 2 små barn og 2 store barn. Det ble skikkelig kakebesøk! For mammaer er det viktig å sette pris på!  🙂

Frodiths foto-challenge Dag 15

Så var siste tema i Frodiths fotoutfordring kommet. Og siste tema er NEDENIFRA OG OPP. Og etter at jeg ble kjent med Frodith så har jeg tatt noen sånne bilder.

En av Houstons kjennetegn – glass-skyskraper

To “gribbaktige” fugler på en lyktestolpe

Nydelig rosa blomster på et tre mot en klar, blå himmel

Det Amerikanske flagget og Texas flagget mot blå himmel

En høy palme 


og en nydelig blomst som titter opp på himmelen.

Det er gøy og spennende å ta bilder fra nedsiden og opp! Jeg ser nå at alle disse bildene er fra Houston, så jeg må skjerpe meg å ta noen “helnorske” bilder av samme typen. Jeg har noen, men disse er liksom best.

TUSEN TAKK FOR EN SUPER FOTOUTFORDRING, FRODITH! Det har vært en sann glede å fått lov å delta. Kjempegøy.

God helg til alle 🙂

Frodiths fotoutfordring Dag 14

Nest siste tema i fotoutfordringen, KVELD. Så da kommer et bilde fra i går kveld.

Te og strikking er vel perfekt å ta frem på kvelden, når roen har senket seg, middag og handling er unnagjort – og det egentlig ikke går noe bra på tv…

Jeg strikket ferdig et par sokker til min datter. Jeg fikk denne boken til jul, og der er mange oppskrifter jeg bare må prøve. Men å prøve ut mønster når jeg strikker med melert garn, det burde jeg husket at ikke er spesielt lurt. Det synes jo nesten ikke! Men når jeg var ferdig med halve den første sokken, så tenkte jeg “skitt au” jeg rekker det ikke opp igjen, men fortsetter som om dette skulle være helt perfekt. Sokken sitter i hvert fall perfekt på foten til mottakeren (når mamma’n bare får festet noen tråder).

Ellers så var det fullmåne på onsdag, og da gikk jeg nesten ut å tok bilde av den. Men så kom jeg til å tenke på at det har jeg jo gjort – så da hentet jeg heller frem et arkivbilde av månen. Jeg har ganske bra zoom på kameraet jeg kjøpte i fjor, så månebildene mine ble jeg veldig fornøyd med

Jeg tror nesten at jeg kan se små grønne menn som går rundt på månen, jeg må bare hente forstørrelsesglass først…Eller så ser månen ut som en badeball, for JEG ser hullet hvor den er “blåst opp”. Hva skjer om noen trekker ut den proppen mon tro? Det kan man jo gå å lure på siden det snart er helg 🙂 Men i helgen er det fri og da kan du bare kose deg og ikke lure på noe i det hele tatt 🙂

Ha en fin fredag, Nå er det helg tra-la-la 🙂

Frodiths fotoutfordring Dag 13

Her går det unna med tema etter tema, og om bare noen dager er alle 15 unnagjort. Det har vært utrolig spennende å følge med på hva andre legger ut, hvordan de tolker de ulike temaene,  og se utrolig mange spennende, flotte og kreative bilder. Jeg har nok vært mest i “arkivet” mitt og hentet bilder, derfor har nok en del bilder blitt vist før.

Dagens tema er REISE, og det er noe jeg gjorde ganske mye det året jeg bodde i Houston. Jeg tror det ble sånn ca 40 “take-off” og landinger, inkl en tur før oppholdet og en tur etterpå. Det har blitt utrolig mange timer i luften, rundt 250… og så kommer det myyye tid på flyplassene i tillegg. Men det gikk helt greit, det ble mye strikking, lesing, mat og litt søvn i de timene.

Jeg har vært veldig mange ganger i Amsterdam, men aldri utenfor Schiphol. Så det må jeg gjøre noe med. Det får bli bobil tur dit ved en passende anledning.

Med så mye reising skulle man kanskje tro at jeg har sett veldig mye skyer, men på lange turer så trekkes gardinene ned sånn at folk kan sove, og prøve å vri døgnrytmen litt. Mellom Bergen og Houston er det 7 timers tidsforskjell. Noen ganger fløy jeg fra Houston tidlig på ettermiddagen, og landet i Amsterdam kl 00.30 for eksempel. Bare at der var ikke klokken 00.30, men 7.30! Da hadde jeg gått glipp av hele natten. Da begynte jeg å bli trøtt men skulle likevel prøve å holde meg våken HELE dagen hjemme. Da var det om å gjøre å ikke sette seg ned å se tv i hvert fall.

Fly er supert for man kommer langt på kort tid, men i feriene er det 6 hjul som teller (bobil). Da får man oppleve mye på veien samtidig. Og bare gjett om jeg er klar for sommerferie – det er jo ikke så lenge til 🙂

 

Frodiths foto-challeenge Dag12

BEVEGELSE heter dagens tema, og da har jeg det perfekte bildet- mener jeg. Bildet er tatt i Grand Canyon sommeren 2013, og viser min “svigersønn” på skateboard ute på en smal fjellhylle.

Jeg sto med hjerte i halsen, tok bilder og trøstet meg med at gutten har “stålkontroll”!. Han sa selv at det var jo bredere enn det ser ut som…. men det var sikkert bare for å berolige sin “svigermor”. Bare for å vise et annet bilde fra samme utstikker, her er min datter på vei dansende inn til fastlandet igjen…

Det er sinnsykt høyt ned på begge sider, hele familien var utpå og ble tatt bilder av, mens jeg holdt meg på litt tryggere grunn. Høyder og meg er ikke helt forenelig 🙂

Dag 11 i Frodiths foto-challenge

Dagens tema er: LIKHET.

Må innrømme at dette er det  tema jeg har tenkt mest på hittil, og tenkt “hva er likhet”? Heldigvis er det opp til meg å bestemme hva jeg legger i ordet og derfor har jeg har funnet noen bilder av noe litt annerledes som jeg forbinder med likhet -. Jeg går ikke for menneskelikhet men rett og slett bilder av to broer

Hardangerbroen i Hordaland  – 1380 meter lang og 202.5 m høy og 

Golden Gate Bridge i San Francisco – 2737 meter og 227 m høy

Ok, den siste her er både lengre og litt høyere, og litt mer kjent enn den øverste. Men jeg har vært begge steder og foreviget begge to. Og litt like er de vel, om du legger godviljen til 🙂

Begge to er blant verdens ti lengste hengebroer. Hovedspennet på Hardangerbrua er faktisk 30 meter lenger enn Golden Gate Bridge i følge Wikipedia. Kanskje vi kan male Hardangerbrua rød, og gjøre den litt mer attraktiv for turister (VI holder oss nemlig langt unna, for det koster kr 600 å kjøre over en vei når vi kjører bobil, 150 kr for vanlig bil).

Ha en fin dag 🙂

Frodith’s foto-challenge Dag 10

Over halvveis i denne fotoutfordringen, og dagens tema er SYKKEL

Disse fargerike syklene er pynt utenfor et hus i en liten by som heter Wimberly. Tror kanskje de hadde en liten kafe der inne også.

Ingen sa at sykkelen ikke skulle ha motor, så da velger jeg meg det også…

Dette er også et bilde fra tiden i Houston. For mannen måtte jo selvfølgelig kjøpe en Harley Davidson og cruise rundt på når vi bodde der borte. Litt av den “amerikanske drømmen”. Men alt for dyr å ta med hjem!

Grip dagen!

Frodiths fotochallenge Dag 9

Så var det HÅR da. Og her kunne jeg tatt med frisyrer gjennom ulike tidsepoker, men jeg velger heller et kult bilde som min sønn har tatt av sine to søstre. Jeg digger det, og det kunne kanskje vært på tema BEVEGELSE også, men jeg velger meg det her

Jeg med mitt “litt” kortere hår kunne nok aldri slengt sånn på manken 🙂

Nyt søndagen 🙂