Frodiths foto-challenge Dag 8

Jammen skal jeg si at dagene, og fototemaene, går fort unna. Jeg begynte jo nettopp, og plutselig så skriver jeg tema 8! Hvor blir det av dagene? Dagens tema er TO, og det var lett. Det måtte bli dette, eller disse blir det vel

To ultralydbilder, tatt med 4 ukers mellomrom. Som dere ser så fikk jeg vite veldig tidlig at mitt første svangerskap skjulte tvillinger. Jeg var vel bare ca 7 uker “på vei” når legen sa “HER ER DET TO!” . Og heldigvis kom nr tre et par år senere, og ikke samtidig. For legen leter flere ganger etter nr tre på ultralydene, men fant heldigvis bare TO hver gang. To er helt perfekt. Man har to armer, to hender og to pupper: en til hver tvilling. Så dette var aldri noe problem! Men “fy søren” så enkelt det ble med “bare en” noen år senere.

På bildet til venstre er “kaffebønnenne” ca 11 millimeter (eller var det 16?) og på bildet til høyre var de så store at de måtte få hvert sitt bilde. Og da kan man jo se både hode, kropp og antydning til armer og bein. Rart hvordan sånne små mirakler blir til egentlig.

I morgen kommer et nytt bilde hvor jeg trekker frem en av “kaffebønnenne”. Greit å ha bilder liggende, plutselig passer de til ulike tema som dukker opp.

Nyt lørdagen 🙂

Frodiths foto-challenge Dag 7

Så er vi kommet til KJÆRLIGHET. Hva velger jeg da? Kan jo selvfølgelig legge ut bilde av mannen, min store kjærlighet gjennom 33 år  – foreløpig (fy søren, nå høres jeg skikkelig gammel ut. Nei jeg var bare veldig, veldig ung da jeg traff ham 🙂 )

Her er vi i Los Angeles i 2013

eller jeg kan legge ut bilde av litt dobbel kjærlighet….

Som her: tre av dem jeg er veldig, veldig glad i; Mannen og tvillingene – for ganske lenge siden..

så har vi litt nyere kjærlighet…

 min yngste datter og “svigersønn”

 Men kjærlighet er for meg samhold, tillit og trygghet, og denne figuren heter “Together”

Jeg er så utrolig glad i disse figurene, og denne kjøpte jeg selv når vi hadde sølvbryllup.

Men med kjærlighet tenker jeg også på hjerter i alle farger og former. Det er liksom kjærlighetssymbolet. Nå har jeg ikke tatt så mange hjertebilder, men noen. Og da velger jeg ut noe superenkelt: hjertekakepynt – for kjærligheten er søt og kan spises opp…

og snart er det Valentinsdag igjen så da er det bare å gå ut å kjøpe Hjertesjokolade

Til Alle Hjerters Dag! (14. februar om du ikke visste det)

Jeg tror jeg avslutter med dette: Men størst av alt er Kjærligheten <3

BLÅTT er dagens tema

6. tema i Frodiths foto Challenge er altså Blått. Og når det står BLÅTT så tenker jeg blomster. Hva annet kan jeg velge en Texas nasjonalblomst Bluebonnet!

Blått så langt øyet kan se. Jeg ble helt “forelsket”

Her er noen Indian Blanket innimellom alle de blå Bluebonnet’ene. Og blå blomster var det mange av i Houston…

Vannliljer. Ikke viste jeg at de kunne være så vakre! Og i mange farger, men nå får jeg vise en blå…eller to

Flere blå skjønnheter…

På våren fikk mange trær blå blomster (da tenkte jeg litt på dem jeg så i Perth, Australia). Tenk om vi kunne ha store trær her med sånne blomster….

Jeg kan ikke navnet på alle de blå, men fine var de. Og til slutt en blå sommerfugl (ikke fritt i naturen, men inne på et museum med egen sommerfugldel. Der flakset de rundt hodene på oss)

Og blått kan være så uendelig mye mer; bilen min, matboksen, termokoppen, strikkesokkene mine, himmelen en klar sommerdag, havet, isbre, mange av klærne mine, og til og med deler av huset. Men jeg valgte det første jeg tenkte på: blomster.

Ha en flott dag, denne siste torsdagen i januar 🙂

Frodiths foto-utfordring – Dag 5

VINTER er dag 5’s tema. Og vinter er veldig ulikt for hvor man befinner seg. Først og fremst så tenker jeg på hvite fjell, skiturer og islagt natur. Men om man bor i Bergen – som meg – så er ikke snø noen selvfølge om vinteren. Men vi hadde da litt snø tidligere i januar og da laget jeg snømann.

Som du ser så er denne snømannen litt “Texas”-inspirert. For i fjor på denne tiden bodde jeg jo i Houston. Da var det like før rodeo-tid, og jeg måtte selvsagt kjøpe cowboyhatt og boots. Siden jeg nå er i Norge igjen, så måtte snømannen få Selbuvotter også – sånn at han ikke fryser på hendene.

Men vinteren i fjor viste meg en ny side av hva vinter kan være. Vi hadde et par-tre dager hvor kvikksølvet i gradestokken krøp like under null… da kom dette fantastiske synet frem

Blad og greiner er helt innpakket i is…

Men det gikk ikke mange timene før dette smeltet igjen. Mange planter gikk likevel dukken, for sånn kulde er ikke vanlig på de kantene.

Så derfor har jeg to bilder i dag også, for vinteren kan være veldig forskjellig fra sted til sted. Ha en fin dag 🙂

Frodiths foto-utfordring – Dag 4

Dag 4 i fotoutfordringen. Dagens tema er HIMMEL

Og her er mitt bidrag:

En solnedgang er nesten alltid magisk og vakker. Spesielt om man kan se solen gå ned i havet, og man nesten hører at det freser når den varme solen kommer i kontakt med kaldt vann…..

Og fargene er noe av det vakreste jeg vet. Varme og magiske 🙂

Ha en fargeglad tirsdag 🙂

Frodiths foto-challenge – Dag 3

I Frodiths fotoutfordring, er tema for dag 3 ALDER. Og alder er så mangt…

Årringer viser alder…

Dette er fra en skål jeg laget på ungdomsskolen – i 1980 – det er lenge siden det…

Lurer på hvor lenge treet vokste før jeg fikk et emne av læreren til denne skålen…

og kanskje det en gang var en del av stammen til det treet som sto her?

 Hvor lang er forresten en “mannsalder”? Er den kortere eller lenger enn en kvinnes alder…

Hvem vet….

Frodiths foto-challenge – dag 2

Nytt bilde, og i dag er tema SPEILING.

Her er det nesten litt vanskelig å se hva som er over vann, og hva som er speilingen. Stilig, synes jeg.


En nydelig høstdag på Stord. Vakkert i mine øyne 🙂

Så har jeg en speiling i headeren min også. Bildet er tatt i Østerrike klokken 06.00 om morgenen, solen er i ferd med å stå opp, og  det var ingen andre mennesker enn oss ved vannet. Den stillheten og roen som var der, var verdt å stå tidlig opp for!

Frodiths foto challenge – Dag 1

Første dag i utfordringen er GLEDE.

Dette bildet er fra den gang jeg var Harley-Babe, og satt bak på mannens drømmesykkel når vi bodde i Houston. Var boblende glad med “bøtte-hjelm” og Harley jakke. Her hjemme har vi ikke motorsykkel, men kun minnene fra en fin tid over dammen, og alle turene vi tok.

Kunne egentlig tatt bilde av vaskebøtten også i dag, for det er en glad følelse når gulvene er vasket og det lukter grønnsåpe. Men det bildet får komme en annen gang. 

Fortsatt god helg!

TIDSTYV!

Ja det har dukket opp en skikkelig tidstyv her i huset – og det er en MAC (den er ikke ny, men JEG har ikke brukt den før). Dvs den og min pc da, for her er det snakk om samarbeid – nesten. Jeg har laget fotobok av bildene mine som “frustrert frue i Houston” – ja det året jeg bodde på andre siden av dammen. Og det tok tid! Og så har Foto Knudsen halv pris på fotobøker i januar, så da var det bare å jobbe på. Jeg har lastet opp…eller ned…  nesten 1300 bilder ( som er et lite utvalg av bildene jeg tok der borte). Bare det å få bildene flyttet fra min pc og inn i banken til FK har tatt nesten et døgn til sammen. Så det har blitt noen timer mange kvelder, hvor jeg har strikket litt samtidig som jeg har passet på at alt gikk som det skulle. Og så har jeg laget boken, plukket ut noen av bildene, lagt på rammer, funnet bakgrunner og skrevet tekster.

Og sånt tar tid…spesielt når jeg ikke har gjort det før. Men det er her mannens Mac kommer inn, for den har mye større skjerm, og dermed er det lettere å se hva jeg holder  med. Og det blir nok bra til slutt, får jeg håpe, for nå har jeg trykket på SEND knappen… Og så har jeg tatt veldig mange bilder av blomster og dyr også der borte, så da måtte jeg bare lage en egen bok med det i også. Så derfor har jeg her glimret med mitt fravær, men lover at jeg er snart sterkt tilbake.
Jeg har fulgt med, og lest blogger men ikke vært så flink å kommentere pga denne tidstyven. Det har blitt mange veldig seine kvelder, så når februar kommer skal jeg være i seng før midnatt hver eneste dag (*ha ha det vet jeg allerede at jeg ikke kommer til å klare. Men det er lov å prøve!)

Nå går jeg bare å gleder meg til bøkene kommer i posten (og foreløpig er beskjeden at de skal komme søndag 1.februar… men da er både post-i-butikk og selve butikken stengt, så da blir det vel mandagen da). Nå er det heldigvis noe som heter “Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves” – så da venter jeg da. Er det ikke sånn at når man først har bestemt seg for noe, så skulle det helst skjedd i går… Men jeg er en tålmodig sjel så da kan jeg bruke ventetiden til å glede meg til “Minneboken” min kommer.

Ha en super helg, her blåser det opp så jeg skal holde meg innendørs 🙂

Nytt år – nye muligheter!

Velkommen 2015!

Jeg føler på meg at dette skal bli et godt år, et år med nye muligheter. Noen nyttårsfortsetter har jeg i grunnen ikke, for sånne “løfter” til meg selv blir ofte glemt så fort hverdagen er tilbake. Men jeg vil likevel prøve å gjøre en del ting litt annerledes, litt bedre for meg selv og de rundt meg! Det er bedre å prøve å bli bedre enn å love det, for da blir man bare skuffet om løftene ikke går helt etter planen.

Livet er skjørt, og man vet ikke hva morgendagen bringer. Det gjelder derfor å gjøre det beste ut av dagen i dag, gjør den til en dag å minnes med glede. Det behøver slett ikke være store ting, men nyt de små og hverdagslige øyeblikkene. Bli litt mer bevisst på de og det rundt deg. For dagen i dag kan du ikke leve om igjen, du har bare denne ene sjansen – så bruk den godt.

En av mine små hverdagsgleder i dag er rett å slett å lage rundstykker til glede for resten av familien og meg selv. For hvem har sagt at ikke små hverdagsgleder like gjerne kan spises opp?

Ha en fantastisk lørdag 🙂