Det snør, det snør..

Endelig snø i Bergen! Alt har blitt lyst og fint og hvitt! Brøytebilene har jobb i timevis foran seg, og det er helt ok for meg.

Litt snømåking må til, og jeg er glad for at mannen meldte seg helt frivillig..

Mannen og jeg måtte bare lage en snømann, og det var helt naturlig at han fikk låne hatten min…

Stakkers mann han kan jo ikke fryse på kosteskaft-fingrene heller så da fikk han Selbuvotter i tillegg til cowboyhatt og boots…

Og her er vi som stolt har bygget snømannen. Den første denne vinteren, og hvem vet hvor mange flere det kommer til å bli…

Fortsatt God Jul til alle. Det gjeler å kose seg i snøen, og ikke utsett noe du vil gjøre  til i morgen, for ingen vet hvor lenge snøen ligger. Ikke om man bor i Bergen i alle fall 🙂

God Jul!

Så er dagen kommet…dagen de fleste har ventet på…det har blitt vasket og ryddet, gaver er kjøpt, laget og pakket inn, og nå venter de på å bli pakket opp. Men julen er ikke bare gaver, den det verdifull tid med familie og venner, god mat og tid for ettertanke, og tid for å lade batteriene sånn at vi er klar til å ta fatt på det nye og ubrukte året som snart kommer.


Her har min mormors gamle piperensernisse kommet på plass. Den betyr noe spesielt for meg, og MÅ frem. Ingen jul uten den liksom.


Min egen strikkenisse familie er også på plass

Maren, Morten og Fredrik har fast plass.(Dette er gaver fra dagbarn jeg hadde for veldig lenge siden…)

 Men nå er det jul, og jeg ønsker DEG en fantastisk julehøytid. Håper den blir akkurat sånn som du forventer deg at den skal bli 🙂

Her er mannen min og meg (om veldig mange år), når vi setter oss ned og julefreden har senket seg.

RIKTIG GOD JUL TIL ALLE!

Førjulsavslapping…

Ja det er hva jeg har gjort denne helgen. Skikkelig førjulsavslapping! For lørdag dro mannen og jeg til byen, og tok inn på hotell hvor vi møtte et vennepar vi setter stor pris på.

Sammen dro vi kinarestaurant og spiste lunsj, før vi brukte litt penger på shopping. For å si det sånn, Moods of Norway ble litt rikere og vi to parene litt fattigere, men guttene kom ut med fine jakker og skjorter.

Etter litt shopping ble det tid til litt vin på rommet , før vi dro til To Kokker og spiste middag: Nydelig 5 retters med tilhørende viner. Det ble utrolig mange kniver, gafler, skjeer og glass å holde styr på. Men jeg tror vi klarte oppgaven med glans. Vi fikk hjortekjøtt, skogsoppsuppe, torsk i estragonsaus, reinsdyrfillet og en multedessert. Utrolig deilig mat, fin atmosfære, godt selskap og en hyggelig avslutning på kvelden. At vi hadde oppholdsvær hjalp selvfølgelig på julestemningen, når byen er fint pyntet med julelys

Her er et veggmaleri fra hotellet. Hva i alle dager…? Vi så forresten samme maleri på en bygning på vei ut av sentrum også, så her har jeg tydeligvis gått glipp av noe…Vi spiste hotellfrokost litt ut på dagen i dag, deilig å bare kunne velge akkurat det man har lyst på (selv om min vanlige brødskive med hvitost på ble spist her også)

I dag har det vært “skitnesøndag” – den dagen alle vasker og rydder til jul. Jeg utvider og tar med skitnemandag i morgen, for da har kanskje jeg også sjanse til å bli ferdig med det jeg skal.

Ha en fin mandag, og prøv å ikke stresse for mye de siste dagene. Jul blir det  uansett 🙂

Gamle kunster ruster ikke……

Ja nå går dagene til jul altfor fort….ja tiden er konstant, den går verken fortere eller saktere, men det FØLES som om dagene går fortere! Jeg har liksom ikke vært særlig effektiv i år, og mye av grunnen er et strikkeskjerf jeg begynte på tidlig i desember. Det roper liksom på meg, når jeg burde gjort helt andre ting. Men i dag overhørte jeg ropingen, jeg bare lukket ørene og tok meg selv i nakken – på tide med litt innsats. Så etter middag (som for øvrig var ferdig når jeg kom hjem fra jobb -deilig) så laget jeg deig til smultringer.

Det hører nesten med å koke sine egne “fett-dryppende” smultringer. Skikkelig feite saker, som ikke må spises for mange av. Den fikk stå kaldt noen timer mens jeg tok unna helgehandelen, og så hjalp mannen til med steiking sånn litt over 22.30 i kveld. Det hele tok ca 1 time, og det ble ca 100 stk. Mer enn nok med andre ord!

Jeg kjevler dem ikke ut, men bruker en smart oppfinnelse som heter “Smultringbakeren”. Helt genialt, spør du meg. Og det ferdige resultatet smakte bra også.

Ellers så har jeg faktisk klart å bli ferdig med julegavene, nå må de bare pakkes inn…. Jeg har som nevnt ikke vært spesielt effektiv i år, så det har blitt flere turer til kjøpesentrene. Og fortsetter det sånn som til nå, så blir jeg nok klar med det viktigste. Har ikke tenkt å vaske meg til en utslitt “vaskefille” av en kropp, for jeg har lært! Jeg hadde noen år hvor kroppen streiket på kvelden julaften eller 1.juledag, med feber og verk, så det er noe jeg ikke skal ha igjen. Mye lurere å vaske litt ekstra når julen ryddes ut, ut på nyåret engang 🙂

Ellers så har jeg hatt travle men koselige helger i desember. Og her kommer mine gamle dorullkunster frem. Sist helg var vi hos min bror og svigerinne, sammen med mine søsken og ektefeller, og så mamma så klart. Vi startet med juleverksted, og avsluttet med deilig pinnekjøttmiddag. Utrolig koselig. Vi satt ute i havestuen, og min bror hadde startet oppvarmingen på formiddagen, så da var det godt og varmt, ute snødde det, og vi bare koste oss.

Det er bare fantasien som stopper oss, og det er utrolig hva dorullkjerner kan bli 🙂

Jeg og lillesøster laget en gris og en nisse med hoppetau… Dette var første gang vi var sammen ute i havestuen (til juleverksted), og alle er vi enige om at dette allerede er blitt en tradisjon (vi vet at ting må skje tre ganger før det kan kalles tradisjon, men vi hadde det så koselig at vi har bestemt at dette skal vi gjøre flere kommende adventsstunder – dermed er det vår tradisjon!)

Pinnekjøtt, kålrabistappe og mandelpoteter… nam sier jeg bare.

På jobben i dag fikk vi besøk av denne “karen”… som for øvrig er en kollega av meg, og også bloggvenn.

Og hun er slett ingen “kar” men Veronica som stilte opp for 55 unger som julenisse på juletrefesten vår i dag. Hun fikk ungene til å tro at hun VAR julenissen, og de fleste tror fortsatt på det når de er 2-3-4-og 5 år! Godt jobbet Veronica! Tror du kan ta den jobben til neste år også. For en nisse uten maske er mye lettere å tro på! Denne nissen skapte i alle fall et magisk øyeblikk for barna, og det er noe å ta med seg inn i julefeiringen. For jul og barn hører sammen 🙂

Ha en fin fredag, slapp av og nyt de siste adventsdagene 🙂

Jeg tror jeg lengter litt tilbake…

Ja i kveld så skulle jeg bake kakemenn, og jeg fant frem deigen, mel og kjevle … og selvsagt alle kakeformene. Det var da jeg så dem…formene jeg kjøpte i Texas før jul i fjor. Cowboyen, Cowboyhatt, cowboyboots og en kaktus, og selvsagt formen som viser staten Texas. Det var da det plutselig slo meg hardt og brutalt – JEG SAVNER TEXAS! I alle fall littegrann akkurat nå.

Så det som i dag skulle bli hvite fine kakemenn og koner, nisser og griser – det ble rett og slett nostalgiske Texas kaker. Kanskje det var derfor de ble skikkelig gode også?

Det er egentlig litt rart at et sted jeg har bodd kun ett år kan sette så dype spor… Jeg har bodd fire år på Østlandet, men lengter ikke dit på samme måten. Men det er mange år siden, så kanskje jeg ikke husker at jeg kanskje lengtet tilbake dit også, etter å ha flyttet tilbake til Vestlandet?

Akkurat nå i førjulstiden tenker jeg mye på tiden i Houston, på den fantastiske julepynten og belysningen som var rundt mange hus og butikksenter.

Litt utydelig bilde, men dere ser hva jeg mener?

Lyslenkene er surret rundt hver eneste grein, ikke bare tilfeldig opp og ned sånn som det gjøres her hjemme.

Noen hus er som i en lys-skog og kransen på døren langt der bak er på inngangsdøren. Kanskje litt i meste laget, men det var som å kjøre i et eventyr…

Jeg ville ikke vært nabo med de her, tenk hvilket press som blir satt på å gjøre det større og finere enn naboen…

Til og med en liten nisse i vogn trukket av et reinsdyr. Fra denne vinkelen ser det nesten ut som det er en kjempekanin eller noe sånt som er foran vognen..

Selv om dette er veldig amerikansk, så gir det julestemning. Det eneste som manglet her var litt hvit og fin julesnø…

Nei, nå skal jeg ta meg sammen og slutte å mimre over fjorårets førjulstid. Og når jeg skal lage pepperkaker om noen dager så lover jeg at det skal bli nisser, engler, menn og koner, hjerter og stjerner….akkurat sånn som det alltid blir….. (og så kanskje bare en liten cowboy 🙂 )

Ha en fin uke 🙂