1.søndag i advent

Så er vi der. Adventstiden har startet, og nedtellingen til jul kan starte for fult. Og her har jeg tent det 1. lyset, for den første adventssøndagen. Når jeg sto opp i dag, så var det hvitt ute, selv om det forsvant utover dagen. Jeg har i alle fall sett årets første snø – perfekt på en dag som i dag.

Nå i kveld har jeg fått opp julegardiner, og jeg har til og med strøket dem(!) Ikke noe jeg gjør hver dag, men når det nærmer seg jul da får strykejernet komme ut av skapet. Egentlig skulle jeg ha ryddet litt mer her i kveld, men strikketøyet mitt roper så høyt at det har blitt noen omganger i kveld også. Dette skal bli et skjerf, et adventsskjerf, og egentlig bruker jeg ikke sånt så mye så da skulle jeg ikke strikke det. Men så kommer det så mange fine mønster at jeg bare måtte likevel (det kommer nytt mønster tre ganger i uken, så jeg henger litt etter dem som startet første dagen, men jeg er med. Og det er så gøy! Er redd dette stjeler litt av den tiden jeg burde brukt til andre ting, men men. Døgnet har 24 timer, så jeg skal nok komme i mål. Må snart begynne å bake litt, rydde og vaske, handle julegaver og pynte…Det kommer til å bli jul her og, for jeg skal ta meg selv i nakken … snart.

Har du hatt en fin adventssøndag? Liker du å stryke?
Ha en fin uke 🙂

Fra lysfest til parkeringsbot…

Ja i dag har den årlige LYSFESTEN funnet sted i Bergen, tror det var 25. gangen. Dette er en koselig tradisjon som jeg liker å få med meg. I fjor var jeg i Houston og fikk ikke vært med, og jeg tror sannelig jeg hadde glemt at det ikke bare er meg som kjører bil til byen denne ettermiddagen. Tror halve byen minst – hadde tenkt det samme. Så køen om parkering startet på Nygårdsbroen lenge før første parkeringshus. Jeg fant meg en annen lur vei, og fant tilfeldigvis en ledig luke i en veldig skrå bakke. Glad og fornøyd satte vi kursen for julesang og julestemning, og tusenvis av glade mennesker.

Juletreet i “Smålungården” ble tent, flere artister sang, musikk-korps spilte og det ble sunget julesanger. Gratis kakemenner og “lyspinner” til barna, og fakler til de voksne. Stemningen er fantastisk og med oppholdsvær og noen plussgrader var hele rammen perfekt 🙂

Opplyste trær rundt vannet, og Ulriksmasten på lyser med på toppen av fjellet.

Det var fult av folk rundt hele vannet og på Festplassen

Det hele ble avsluttet med flott fyrverkeri og applaus fra publikum

Etterpå var det bare å skynde seg til bilen, for jeg og yngstejenten var allerede for sein til mammas tradisjonelle” julekake-smake-selskap”. Gjett hva som lå på bilens frontrute når vi kom tilbake… En hilsen fra Bergen Kommunes trafikketat, med beskjed om å betale kr 300,- Jeg hadde funnet meg en parkeringsplass innenfor sonen og jeg har ikke sonekort…Ja, ja. Hva er 300 kr,- nå like før jul? Jeg får bare betale og se glad ut. Min 2. parkeringsbot på 30 år… det kan jeg tåle. 

Og ca 50 min for seine kom vi til selskapet. Med 24 gjester  med smått og stort, så ble det litt av en skosamlingen i gangen hos min mor.

Her er bare et lite utvalg, for folk hadde spredd dem litt rundt omkring. Og selv om vi ble 25 så manglet 7 personer. Litt sykdom, skole i andre byer eller jobb hindret resten. Men det var veldig koselig! Og mamma har bakt kjempemasse julekaker og alle fikk spist godt. På sånne dager er det godt å ha oppvaskemaskin, for jammen ble det mye kopper, fat og glass på kjøkkenet når vi hjalp til med oppryddingen.

Snart er det 1.søndag i advent og julestemningen og alle juleforberedelser kan for alvor begynne!

Ha en fin søndag 🙂

Mye rart å lese

Når det er ti minutter helt uten noe spesielt å gjøre på jobb, så leser jeg noen ganger i almanakken vi har. Der står det en del “sannheter” som noen ganger får en til å tenke…

“Hvis du hver dag gleder bare ett menneske, vil du i løpet av 40 år ha gledet 14.600 mennesker” sier Charles Willey

eller denne av Gerhard Gran  “Å kjede seg i sitt arbeid, er å arbeide dårlig.”

“Alle barn har en gnist i seg. Alt vi trenger er å tenne den.”  sier Roald Dahl

Mye sant i dette. Jeg tror i alle fall at jeg gjør jobben min ganske bra, for der rekker jeg ikke å kjede meg. Så da betyr vel det at jeg har valgt rett – og funnet noe som gjør hverdagen lys og at smilet kommer frem. Ja det er selvsagt grå dager også, hvor ting ikke går helt på skinner – noe annet ville vel vært rart. Men stort sett så har jeg verdens beste jobb!


Må bare avslutte med litt amerikansk julestemning. Bildet ble tatt i zoologisk hage i Houston for akkurat ett år siden. Da hadde de åpent på kvelden, og pyntet med over 2 millioner julelys.


Det lakker og lir mot jul…

Ja nå tror jeg sannelig julestemningen begynner å komme krypende. I dag har jeg vært i byen med jentene mine, vi har vært på kino og gått lit rundt og prøvd å finne julestemningen. Pepperkakebyen åpnet i dag, men der var så lang kø at den går vi og ser på en annen dag. Men julelysene i noen av byens gater er tent og det er koselig.


Bildene ble litt utydelige i dag, for jeg prøvde å ta bilder med hansker på, og det tror jeg ikke var så lurt. Jeg får ta en ny tur en annen dag, og prøve meg igjen. Neste lørdag går årets lysfest av stabelen, og det er alltid koselig. Da tenner de juletreet midt ute i “Smålungården” – et vann midt i sentrum. Da pleier det alltid å komme veldig mange mennesker. Erna Solberg skal høytidelig åpne Lysfesten, og det blir musikalske innlegg, bla av Datarock og Voksne Herrers Orkester. Disse vet jeg ingenting om, men litt god julestemning håper jeg de tar med seg. Jeg tror det er 25. gangen Lysfesten arrangeres, for tvillingene mine var helt nyfødte det første året. Jeg har nok ikke vært med hvert år, men veldig mange – om ikke været har vært helt ufyselig. Selv om vi har vært med godt innpakket i regntøy og ullklær også 🙂

I går kom forresten årets første julekort dalende ned i postkassen.

Et ordentlig julekort. Håndskrevet og med frimerke på, med ønske om en god jul og fin adventstid. Koselig! Og jeg har ikke begynt å tenke på julekort enda, og for hvert år som går så skriver jeg færre og færre… Kanskje jeg skal skrive mange i år, sende rundt til alle kjente.. istedenfor en melding på facebook…Koselig å få sånne små hilsener i posten, og selv om ikke teksten er lang vet jeg at noen har tenkt litt på meg, og ønsker at jeg skal få en fin jul.

På vår vandring rundt i ulike butikker i dag fant vi denne døren, med skilt på ; “NØDUTGANG – EMERGENCY EXIT, Må IKKE blokkeres, Do not cover!” Og foran døren var det fult av kasser og enda masse varer foran der igjen, så om det skulle brenne, så er denne døren til liten nytte. Dessverre er det nok slik veldig mange steder, både i butikker, kontorer og kanskje i flere hjem også. La oss håpe det aldri skjer noe som gjør at disse nødutgangene må brukes. Og siden vi snart går inn i adventstiden med mange levende lys, så er det om å gjøre å tenke sikkerhet – husk at stearinlys aldri skal brenne når du forlater rommet! Dette var dagens lille advarsel, ellers er det bare å nyte og kose seg i tiden vi har foran oss. Og jul blir det uansett, selv om ikke alle skap, tak og vegger er nyvasket. Nyt søndagen 🙂 Det har i alle fall jeg tenkt å gjøre 🙂 <3
 

Det var en gang…I EVENTYRSKOGEN

Ja i dag har jeg endelig kommet meg til den berømte Eventyrskogen.

 Jeg har lest masse om den hos Oldemorbloggen. Hun og mannen har laget mange eventyrfigurer til glede for alle som ferdes i skogen. Og i dag var sikkert intet unntak, for vi møtte massevis med folk i alle aldere, både norsktalende og utenlandske. Flotte og forseggjorte figurer, og det krydde av detaljer i Eventyrtablåene. For eksempel hos Reveenka så var der en klokke på veggen – og den gikk! Reveenka er ikke så opptatt av sommer og vintertid tror jeg, men viserne på klokken tikket i vei. Helt utrolig!

Tenk deg å gå tur her når det begynner å skumre…. mange øyne følger med deg…

Ikke bare øyne, men hoder også. Jeg følte nesten at de snudde seg etter meg…

Trollet Tristian sitter oppe i et tre og har full oversikt over forbipasserende…

Rødhette og ulven. Og bare se nøye etter..Rødhette har med vin til bestemor…

Eventyret om pannekaka og alle de 7 skrikerungene… Klærne er strikket med tynt garn, her er flotte ansikt, sko, sjal, sydde klær og masse detaljer i de ulike eventyrtablåene. Som brodert duk på bord, lysestaker, klokke på  veggen, små bilder og uendelig mange andre små detaljer. Jeg tror man oppdager nye ting hver gang man går her. Jeg har sikkert oversett masse, for det var så utrolig mye fint å se. En Eventyrskog til å bli glad i 🙂

For at ikke småfuglene skal spise opp fyllet inni figurene, og for at figurene skal få stå i fred, så er det pleksiglass foran mange av tablåene. Fruen ser at her fungerer det som speil…

På vei til Eventyrskogen gikk vi forbi dette treet hvor mange barn har hengt fra seg smokkene sine

Området vi gikk i bød på fantastisk natur og blikkstille vann…

Her stikker noen strå hodet opp over vannet…

det er nesten vanskelig å se hva som er over og hva som er under vann.

Området var fult av Kristorn, og et sted var det til og med bær på. Jeg fikk nesten julestemning 🙂

Like ved parkeringsplassen var det en koselig bekk som var laget i trappetrinn. dette er en tur jeg har hatt lyst til å ta lenge, og endelig ble det noe av. Ca en time i bil (2×30 min)og fergetur på 40 minutter, så var vi der. Vi fant frem nesten med en gang, uten GPS – for den vi har har foreløpig bare amerikanske kart – og det virker dårlig her.

Om du skulle få lyst å ta denne turen, og ikke bor for langt unna Stord, så vil jeg absolutt anbefale den. På Google står det at den passer spesielt godt for dem med små barn, men vi voksne ser nok mange fler detaljer vi setter pris på. Vel verdt å legge søndagsturen hit 🙂

Gratulerer med dagen!

Tenk 25 år allerede! Jeg husker det (nesten) som om det var i går, at jeg lå på klinikken og ventet på å bli mamma. Egentlig skulle jeg vente ca 4 uker til, men disse to her ville det annerledes. Den første natten fikk de dele “vaskebalje”, og tett sammen finner de ro ute i den nye verden.

Jeg gledet meg til å få permisjon lørdag 11.11.89, men legene sa istedenfor den morgenen: “Vi tar dem nå!” HÆ, jeg hadde ikke planlagt dette, jeg skulle i alle fall være gravid i 37 uker for da skulle jeg kunne kjenne når de hikket, og det hadde jeg jo ikke fått gjort enda! Men legene vet nok best, og ut på ettermiddagen var jeg blitt mamma til to søte små. En jente og en gutt, akkurat som jeg trodde!

Når jeg lå inne på observasjonsposten så var verden utenfor helt ute av mine tanker. At muren i Berlin falt hørte jeg om flere dager senere, jeg hadde kun disse to små nurkene i tankene.


De har for lengst vokst inn i klærne sine, og “guttungen” har vokst sånn ca 150 cm siden han kom til verden. Selv om han er “lillebror” var han 20 gram (eller et vanlig brev – før i tiden) tyngre enn sin “storesøster”, og ellers var de like lange – 47 cm og ca 2500 gram. Altså store for å være to, og fire uker før termin!

I dag skal de feires og jeg har laget kaker. (Hvorfor kan ikke tvillinger like det samme, sånn at det blir enklere å lage kake?)

En vil ha marsipankake med jordbærsyltetøy i, den andre vil ha kremkake med bringebærsyltetøy…

Så da er det bare å lage to, vil jo ikke gjøre forskjell. Begge skal få den kaken de liker best!

Litt USA kakefarge er brukt og marsipanen lyser E..E..E.., men de smaker nok bra likevel. Noen konditor er jeg ikke, og ikke helt stø på hånden men det ble nå både navn og alder på kaken likevel.

Her et bilde fra litt nyere tid, i februar hvor vi dro på fototur sammen.

Gratulerer med 25 års dagen til verdens beste tvillingpar, måtte dagen bli like fin som dere.

Klem fra mamma <3

Hyttetur i pøsende regn

Da er hytteturen over, selv om vi valgte å ta med eget hus. Siden vi har bobil så må vi jo bruke den. Den har jo stått i ro i over ett år mens jeg og mannen bodde i USA, og mannen har klødd i fingrene etter å kjøre på tur igjen.

Her står vi parkert på kaien. En båthavn med flott tilrettelegging for både båter og bobiler, med tilgang på både strøm og vann. Været har vært ganske vått i helgen, men vi fikk da et glimt av solen et par minutter i går, og da ble regnbuen en fin ramme rundt bilen vår. Like etter at bildet ble tatt, så kom regnet igjen, men den fantastiske regnbuen fikk vi altså med oss.

Skatten i enden av regnbuen fant vi ikke…

Her kan man sitte tørt om det regner og blåser, men vi skulle jo på “hytte”besøk til venner, så vi satt inne hos dem til langt ut på natten. Vertinnen serverte herlig bacalao, og den var god. Jeg som ikke liker fisk forsynte meg flere ganger, så da må den ha smakt bra! Det var ikke noe “Findusfisk” i den, nei.

Vi spiste godt, fikk både forrett, bacalao til hovedrett og deilig dessert. Vi spilte Geni til langt på natt og tror alle koste seg, selv om mannfolkene vant over oss damer. Vi er nemlig bedre tapere enn dem…

I dag ble det en herlig tur i regnvær, etter en sein frokost. Og langt på landet, mellom sauer og kyr vet de hvordan de skal pynte opp i buss-skuret sitt..

Her inne er det sol og fint vær selv om det regner utenfor 🙂

Dette har vært en koselig helg, tross ganske heftig og vått vær. I morgen blir det fridag på kjøkkenet. Familiens tvillingpar blir snart 25 og det er kommet ønske om marsipankake og kanskje fransk sjokoladekake… Så det må vel la seg gjøre. Og så må jeg nok ordne med en gave også. For selv 25 åringer må få det, så da gjelder det å vri noen gode ideer ut av hjernen. Det var utrolig mye letter den gangen vi kunne kjøpe Lego… Men jeg kommer nok på noe.

Tror jeg skal finne sengen litt tidlig i dag, for nå begynner jeg å merke at jeg ikke var i seng før kl 03.00 i natt, og så våknet jeg igjen kl 08.30. Burde ikke klage på 5,5 time med søvn, men det merkes. Jeg er ikke den store natterangleren lenger, selv om klokken som regel kommer til midnatt før jeg kryper til køys. Og i morgen skal jeg sove helt til kl 07.00! Selv om jeg har fri.. Da kan jeg være litt effektiv tidlig på dagen 🙂