Voss camping har blitt Voss Badeland

Voss camping har blitt Voss Badeland, sa Sandy Mathieson til avisen etter storflommen på Voss

På lørdag gikk jeg her, mellom regnbygene og tok bilder av litt ulike ting.

Bla Tintrabrui, som er hengebroen jeg har gått over mange, mange ganger helt siden jeg var en liten jente. Nå er broen ødelagt av vannmassene som hele tiden bare øker på.

 

Bildet er hentet fra avisen Hordaland

Når vi dro fra Voss på søndag formiddag, så hadde det regnet godt siden natten, og det bare fortsatte utover dagen. Og det har det jammen gjort både mandag og tirsdag også. Utrolig hvilke krefter det er i vann! Og det er helt utrolig hvor mye vannet har steget siden vi dro. Jeg kan nesten ikke tro at dette er samme bro, med frådende vannmasser som flommer over! Det var jo langt ned til elven!


Denne rolige elven har altså skjulte krefter og har virkelig vokst siden helgen.

Her har jeg tatt bilde av snø, langt bak i bildet, på fjellet og Vangsvannet foran. Her er det helt oversvømt nå og trærne under, som “lufter tærne” sine, de er nå godt under vann! Får håpe at vannet går raskt ned igjen, men jammen er det meldt om mye skade. Vann gjør jammen mye ugang når det trenger inn steder det ikke er ment å være vann


Bildene jeg ser i nettaviser og på nyhetene er langt fra de fine, idylliske bildene jeg tok med meg hjem.


En av mange veltede røtter, som nå ligger og blir godt bløtgjordt. Tidligere et flott “lekeapparat” for barn, jeg har bla julekortbilde av mine barn herfra for sånn ca 18 år siden… Når vannet er sunket, og Voss igjen er tørket opp, er dette absolutt et sted det er verdt å ta turen til.

Jeg må innrømme at jeg er glad for at vi ikke var her når vannet gikk opp over land. Voss camping ligger på høyre side av bildet over, og alle campingvognene på plassen hadde de klart å flytte unna før vannet kom. Veldig mange har vognene på vintercamping her, så det er litt av en jobb å flytte alle.

“Mitt Voss” vil fortsatt se idyllisk ut, slik som alleen under bla.


Regner det i “bøtter og spann” der du bor? 

Har du opplevd flom på nært hold?

 Vi trenger litt tørke nå….

I morgen får vi kanskje vite hvordan det har gått med fjellet Mannen i Romsdalen Jeg orker ikke å se “Sakte-tv” på TV2 hvor de følger fjellet hele døgnet. Raset kan vist komme når som helst. Men det kan godt vente til det blir dagslys igjen, sånn at bildene blir litt bedre….Naturkrefter skal man ikke ta lett på

Vossehelg i regn og vind

Det har vært en herlig helg! Mannen og jeg dro til Voss på fredag etter jobb, sammen med min bror og svigerinne. Det er så lenge siden vi har hatt en helg sammen med dem, så dette var kjempekoselig. Litt regnbyger hadde vi fredag kveld og lørdag, men lure som vi er, så dro vi ut MELLOM regnbygene. Vi spiste middag ute både fredag og lørdag, og så koste vi oss i godt selskap på kveldene. Og vi trives sammen og har det utrolig kjekt sammen! Så vi satser på flere turer med dem!


Høstfargene i Prestegårdsalleen er fantastiske nå. Jeg måtte selvsagt ha meg en liten tur for å jakte på litt høst og helgeopplevelser – sånn litt mellom regnbygene på lørdagen.

Tror det bare er på Voss de har en rød sau…selv om den ikke var ordentlig, men sto og ønsket folk velkommen inn i Suvenirbutikken.

Denne konen har stått på torget i årevis. Det ser ikke ut som hun får solgt så mange brød…

På andre siden av Vangsvannet er det fortsatt litt snø igjen i fjellet, fra fjorårets vinter. Det er nok ikke lenge til nysnøen kommer…

Tintrabrui – denne var et av høydepunktene med å dra til Voss når jeg var liten. Morsomt å gå utpå broen, for den gynger veldig. Litt skrekkblandet fryd fra barndommen.

Og noen av trærne her vokser fortsatt veldig OPPÅ jorden. Når mine barn var små drev de og lekte mellom “tærne” til trærne.

Har man mat og drikke med kan den nytes på steinbenken. Og når alt løvet har falt av trærne så står det ett tre og tviholder på bladene sine…

Til og med “bekkalokkene” (kumlokkene) er annerledes, med mange ulike idrettsgrener representert..

Kanskje dette er Kari Traa? Tøft i alle fall!


Fredag kveld måtte vi en tur på Sparbutikken, og mellom skyvedøren hadde et lemen forvillet seg inn. Stakkers liten, midt i Voss sentrum! Vi måtte selvsagt gi beskjed til de butikkansatte, og de klarte å redde dyret ut mens vi handlet. Men om den kom seg tilbake til fjellet uten å bli påkjørt av en bil vites ikke. Håper det. Jeg har aldri sett en lemen så nærme, og aldri i en butikk! (Det var ikke så lett å ta bilde av den med mobilen, for med blitz ble det for mye gjenskinn i glassdørene)


Fredag spiste vi på Bodega – en ny restaurant siden sist vi var på Voss. Og jeg synes åpningstidskiltet er helt fantastisk! Fra klokken 15 og til seint, og kanskje lenger.. Helt herlig! I helgen har de åpent til like seint…Maten var god, så hit kommer vi nok igjen.

I dag har det regnet hele tiden, så da ble det ingen tur, bare kjøreturen hjem igjen. En flott helg er over, og jeg gleder meg allerede til neste gang 🙂

Helt TEXAS!

Siste kvelden i Houston, Texas, var vi en gjeng som var ute på en sosial samling – med grillmat og skyting!

Vi kjørte til en ranch langt ute på landet. Innenfor gjerdet gikk hester og kyr rundt i skjønn forening.

Ranchen lå idyllisk til, like ved elven….hvor aligatorene svømmer rundt i sitt rette element!

Rancheieren er en ekte  cowboy, med boots og cowboyhatt, han var vår grillmester og skyteinstruktør

Dyrene gikk som sagt fritt rundt på ranchen, og jeg syntes en av kuene ble litt nærgående.

Etter at nok folk hadde fotografert kuen ruslet den bort igjen. Tror kanskje ikke grillmat var det som fristet mest…

Siden vi var her i veldig mange timer, det var varmt og væskeinntaket stort, så måtte jeg ta turen inn i dette lille huset en snartur…

Ikke akkurat norsk standard, men det var nå rennende vann og forheng som fungerte som dør…

Etter litt mingling først gikk turen til skyteplassen, mens maten lå på grillen og godgjorde seg.

Her har det vært noen før oss, ja…

Cowboyen vår hadde med ca 15 ulike revolvere og pistoler som vi kunne velge mellom…


Mange ivrige hender som prøveholder for å finne riktig våpen å prøve seg på.

Jeg gikk for damemodellen først, og valgte den til høyre….Og steike, jeg var god! Traff på blinken så det suste, enda jeg aldri har tatt i et våpen før! Etter revolverlskyting prøvde jeg meg med pistol, på lengre avstand og en annen type blink. 6 av 10 skudd traff, og det må jeg vel si meg fornøyd med.

9 mannfolk og tre damer var vi som prøvde oss, så det gikk unna på ammunisjonen…

I dyp konsentrasjon med kyndig instruksjon fra sidelinjen. Sikkerhet var viktig, og ting måtte gå rett for seg.


Kjøleskapet virker, selv om det ser ut til å ha sett bedre dager…

Så ble det nydelig grillmat, god drikke…og leirdueskyting med hagle. Det var ikke lett, så der må jeg øve masse. Mye enklere å treffe blink med et mindre og lettere våpen, og ikke minst at blinken sto i ro!

Et godt år i Houston er forbi, og jeg er langt fra Frustrertfrueihouston lengre. Noe jeg kommer til å savne er dette

Fantastiske blomster i alle farger og fasonger, bla vannliljer.

 Noe jeg IKKE kommer til å savne er trafikken

og vegkryss i 5 etasjer! Fikk ikke med alle etasjene her, men det er utrolig mange biler i Houston og Texas! Det bor ca 6,3 millioner mennesker i Stor-Houston, og nesten alle kjører bil (ikke verdens beste offentlige kommunikasjon), og i rushtiden blir det derfor KØ!

Men alt i alt så har jeg kost meg i Houston i friåret mitt 🙂

USA eventyret er definitivt over

Ja nå er tiden i USA et tilbakelagt kapittel i livet mitt, jeg er hjemme og mannen er hjemme igjen – endelig! Det var likevel herlig å nyte noen varme dager der borte nå som høsten her hjemme har blitt en del kaldere og sommeren definitivt er over.

Her i Houston blomstrer det fortsatt i rabattene mellom veiene, vi hadde både sol og regn…

som her når flyttebilen kom og hentet møblene. Gjett om de to mannfolkene ble våte på få meterne mellom garasjen og flyttebilen…3 timer senere skinte solen igjen og det tørket på veien 🙂

Det nærmer seg halloween og det er noe amerikanerne vet å bruke penger på. Butikkene flommer over av alt man “trenger” for å feire og pynte til denne dagen. Noen velger uskyldig pynt som fugleskremsler, gresskar og silkeblomster i høstfarger…mens andre drar den mye lenger og fyller hager og oppganger med helt andre ting..

skjelett, spøkelser, zoombier, gravsteiner, digre edderkopper og all slags grøss og gru.

Litt lenger inn i butikken var det selvsagt julepynt – det er jo bare drøye to måneder igjen. ALT du kan tenke deg av julevarer finnes her, alt fra søtt og fint, til glorete plastoppblåsbare greier…

Hva med en julekule eller hundre? Utvalget er det ingen ting å si på. Men jeg fikk ikke helt julestemning selv om butikken var full av julepynt…det ble liksom litt feil akkurat nå 🙂

Bortsett fra å dra til denne gigantiske butikken, så fikk jeg gjort andre ting også, gått tur på både nye og gamle “tomter”, jeg koste meg med sol og varme ved bassenget, god mat ble fortært, det ble rydding og avlevering av leiligheten, og hotellopphold de siste dagene. Men amerikansk hotellfrokost er ikke noe å trakte etter. Takke seg til en ordentlig grovbrødskive med brunost!

Og siste kvelden ble det skyting! Kan jo ikke ha bodd i Texas uten å ha prøvd seg på det. Og så jeg som aldri hadde tatt i et våpen av noe slag før…bare vannpistol!l

Dagene i Houston går for fort….

Kan tid gå fortere noen steder? For tiden her i Houston den har bare flydd av sted. Når man ser fremover så kan ett år virke veldig lenge…men når man ser tilbake så har ett år gått veldig fort..Forstå det den som kan. Jeg har jo vært Frustrert frue i Houston fra juli i fjor og til juli i år. Og nå er jeg her igjen, og det er over tre måneder siden jeg dro herfra. Det virker som jeg var her i går….
Og i morgen, eller på fredag så setter jeg meg på flyet hjem igjen til Bergen.
Men i dag skal det skytes! Her har jeg bodd i Texas i ett år og aldri prøvd å skyte, dvs jeg har aldri i hele mitt liv tatt i et våpen, og jeg er livredd høye smell. Jeg hater ballonger som sprekker, og jeg smeller aldri en “smellbonbong” fra kransekaken.
Hva har jeg sagt ja til….?

En svipptur til USA…

Ja nå har jeg tenkt å bytte ut disse (ganske nye, for dette er forbruksvare)

med disse….. Ok. litt slitt og veldig velbrukt

Disse ble godt brukt når jeg hadde mitt friår som Frustrert Frue i Houston, så de har gått noen kilometer i sol og varme. Ja i litt regn også forresten 🙂 I morgen tidlig setter jeg meg på flyet, jeg bytter ut +10 grader og skikkelig Vestlandsregn med mellom +20 og +30 grader, og forhåpentligvis litt sol og sommer. I noen dager skal jeg prøve å slappe av og nyte “mitt andre liv”. Men hovedgrunnen til reisen er å avslutte tiden jeg og min mann har bodd der borte. Leilighet skal leveres, møbler skal ut, bilen skal selges og leiligheten skal vaskes (men ikke av meg 🙂 ) Og en del ting skal med hjem. Det viktigste av alt er at mannen min kommer hjem igjen til meg. Nå er hans tid der borte også over. Han har vært borte i 1,5 år, og jeg var der i 1 år sammen med ham. Nå skal det bli godt å bo på samme kontinent igjen. Greit å kunne snakke sammen, ansikt til ansikt på ordentlig, og ikke på Skype med 7 timers tidsforskjell.

Nyt høsten her hjemme den neste uken, så “snakkes”  vi snart igjen.

Et steinkast unna…

Ja et steinkast unna her jeg bor ligger en kulturpark jeg bare har hørt om, men aldri besøkt. Til og med kongen har vært der før meg (og han er hverken Bergenser eller hjemmeboende i Fana) – og han åpnet til og med en bro der…

Litt kunst er på sin plass i en kulturpark…

Kyrkjefossen er en skikkelig “frådende” foss…

en egen scene med god plass til publikum…

parken er velholdt og gresset fint klippet…

og høstfargene mot blå himmel kan jeg ikke se meg mett på…


og årets “Pinnekjøtt” er ute og godgjør seg.

Synes sauer har ekle øyne, jeg vet liksom ikke helt hva de ser på… Men ullen er jeg glad at blir til mye fint garn!

Ha en fin uke 🙂

En perfekt høstdag…

Vi skriver 5. oktober. Det er ca +11 grader ute, og solen skinner. Nesten ikke noe vind der jeg har vært, så dette har hittil vært en ønske-høst-dag. Jeg bestemte meg for å ta en tur ut å jakte på et passende høstbilde.

Første stopp var på Fanafjellet.

Her finnes hus fra riktig gamle dager…

Ikke mye innlagt strøm og vann i disse husene, og blogging er noe husets beboere ikke kjente til…

Fanafjorden sett fra “Oven”

Og hvem har sagt at det ikke blomstrer på høsten her også?

Blåklokker som fortsatt har regndråper på etter nattens og morgenens regnbyger…

Rødkløver… en blomst jeg trodde hørte sommeren til…


Denne gule vet jeg ikke hva heter, men “Blomst er blomst”

Bregnene har i alle fall funnet frem sin høstkåpe…


En vissen Tistel, for noen måneder siden sto det og strakte seg med lilla blomst og grønn og frodig stilk…

Det perfekte høstbildet har jeg vist ikke tatt enda. Men jeg har hatt en fin tur og kost meg likevel. Er det ikke sånn at det er prosessen og ikke resultatet som er viktigst?

Ha en fin søndag 🙂